İmza Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bedri35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bedri35

Daimi Üye
Tepki
1,262
Ödül
103
Sayın Yöneticiler;

Bildiğiniz gibi özellikle av raporu girerken her avın altına ekipman bilgisi eklememek için imza kısmında ekipman bilgilerimizi çoğumuz yazıyoruz. Bugün aklıma bu imza kısmını daha efektif kullanabilmek adına ekipmanlara link ekleme fikri geldi. Yani bir hobidaşımız ama raporda ama sohbette imzada bir başka hobidaşın kullandığı malzemeyi görünce ürün özellikleri neymiş diye arama yapmak yerine o ekipmanın üzerine tıklayınca direkt ürün sayfasına yönlensin bilgi alabilsin diye. Tüm ekipmanlarıma link ekledikten sonra kaydet butonuna basınca imzanıza sadece 3 adet link ekleyebilirsiniz uyarı aldım ve çoğunu silmek zorunda kaldım.

Yöneticilerden ricam konuyu değerlendirip eğer faydalı ve kullanışlı bulurlarsa bu 3 adet link sınırını kaldırmalarıdır. İmzamdaki 3 ürün için deneme yapabilirsiniz nasıl çalıştığı ile alakalı. Ürünlerin kendi resmi sitelerinden link koydum sadece ürünler ile ilgili bilgi alınabilsin diye. Herhangi bir satış stratejisi ya da ticari amacım kesinlikle yoktur.

Not: Önceden zaten bu şekilde kullanan hobidaş varsa da bana denk gelmediği için bu konuyu açma gereği duydum. Hali hazırda bu şekilde link ekleyen var ise görmediğim için kusura bakmasın lütfen.

Güzel fikir fakat link paylaşmak yanlış anlaşılmalara sebep olur. Sanki bayi reklamı yapıyomuş gibi anlaşılır. Ayrıca istemeden de olsa bayinin reklamını yapmış gibi oluruz buda bayilerin işine yarar. Bedavaya reklam yaptırmış olurlar 🙂 Yada bazı arkadaşlar bu bayilerden çıkar sağladığımızı düşünür.

Güzel fikir fakat link paylaşmak yanlış anlaşılmalara sebep olur. Sanki bayi reklamı yapıyomuş gibi anlaşılır. Ayrıca istemeden de olsa bayinin reklamını yapmış gibi oluruz buda bayilerin işine yarar. Bedavaya reklam yaptırmış olurlar 🙂 Yada bazı arkadaşlar bu bayilerden çıkar sağladığımızı düşünür.
Paylaştığım linklere bakarsanız;

• Yamaga kamış için Yamaganın kendi sitesini ( JP) paylaştım
  • Soare XR için shimano JP sayfasını paylaştım çünkü XR'ı Shimano Türkiye getirmiyor sadece bb getiriyor.
  • Lateo için TR ürünü olduğundan Daiwa Türkiye sitesini paylaştım.

Herhangi bir bayinin adı geçmiyor ya da fiyat bulunmuyor. Bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum ancak şöyle bir durum var işin içine bayi linkleri girerse dediğiniz gibi sonuçlara yol açabilir ya da yönetim ekibi açısından bu durumu denetlemesi zor olabilir.

veya şöyle yapılabilir mi? sizin imzanızdan örnek veriyorum :

forumda kullanılan araç gereçler diye bir bölüm yapılıp.
aşağıdaki gibi başlıklar açılıp

(link)
Daiwa Crossfire 270cm 14-56 gr
Shimano Ultegra C3000

kişiler oraya kullandıkları ekipmanların başlıkları altına hem ekipmanların özellikleri hemde deneyimlerini yazabilirler
ve imzalarındada bu forumda link verebilirler.

bir fikir olarak...

veya şöyle yapılabilir mi? sizin imzanızdan örnek veriyorum :

forumda kullanılan araç gereçler diye bir bölüm yapılıp.
aşağıdaki gibi başlıklar açılıp

(link)
Daiwa Crossfire 270cm 14-56 gr
Shimano Ultegra C3000

kişiler oraya kullandıkları ekipmanların başlıkları altına hem ekipmanların özellikleri hemde deneyimlerini yazabilirler
ve imzalarındada bu forumda link verebilirler.

bir fikir olarak...
Aslında olabilir ama burada bizlere biraz fazla iş düşüyor. Mesela kullandığım bir kamışın üreticisinin linkini koymak yerine kendim forumda bir sayfaya özelliklerini yazıp oranın linkini koyacağım sizin dediğiniz sistemde sanırım. Doğru mu anladım? Yani bununla ben uğraşırım ama kaç kişi daha uğraşır onu bilemem 🙂

@Hamdi

Bu link işi masum gibi görünse de illa birileri bir dükkanın reklamını yapmak için ya da elinde olmadığı halde bir ürünün reklamını yapmak için kullanacaktır.
Bence en güzeli isteyen imzasına yazsın tabii ama av raporlarının altına o avı neyle yaptığını yazması.
Benim doğrudan bu öneriyi reddetmek ya da onaylamak, forum üzerinde değişiklik yapma hakkım zaten yok. İstek kabul edilse de forum yazılımının bunu destekleyip desteklemediği de şu an için muamma.

@Hamdi

Bu link işi masum gibi görünse de illa birileri bir dükkanın reklamını yapmak için ya da elinde olmadığı halde bir ürünün reklamını yapmak için kullanacaktır.
Bence en güzeli isteyen imzasına yazsın tabii ama av raporlarının altına o avı neyle yaptığını yazması.
Benim doğrudan bu öneriyi reddetmek ya da onaylamak, forum üzerinde değişiklik yapma hakkım zaten yok. İstek kabul edilse de forum yazılımının bunu destekleyip desteklemediği de şu an için muamma.
İsterseniz şöyle yapalım, benim ticari hiç bir olayım yok zaten örnek olsun diye koyduğum 3 linkin 2'si üretici firmaların yurtdışı linkleri. Diğeri de yine fiyatsız olarak daiwa Türkiye linki. Ama önce @Erdem82 sonra sizin dediğiniz gibi bu olay ticari kaygı muhabbetine evrilsin istemem. Hatta bu evrime ön ayak olmuş olmak hiç istemem. Ondan dolayı iptal edelim biz bu fikri derim. 🙂

İsterseniz şöyle yapalım, benim ticari hiç bir olayım yok zaten örnek olsun diye koyduğum 3 linkin 2'si üretici firmaların yurtdışı linkleri. Diğeri de yine fiyatsız olarak daiwa Türkiye linki. Ama önce @Erdem82 sonra sizin dediğiniz gibi bu olay ticari kaygı muhabbetine evrilsin istemem. Hatta bu evrime ön ayak olmuş olmak hiç istemem. Ondan dolayı iptal edelim biz bu fikri derim. 🙂
Olabilir şeklindeki yazı seninle ilgili değildi.
Alınganlık yapmadığını umuyorum.

Daha geçen ay peş peşe spam saldırıları oluyordu hatırlarsan.
Her gün onlarca konu silip üye (sahte üye) banlamak zorunda kaldık.
Demem o ki her zaman birileri kötü amaçla kullanmaya çalışıyor.

Olabilir şeklindeki yazı seninle ilgili değildi.
Alınganlık yapmadığını umuyorum.

Daha geçen ay peş peşe spam saldırıları oluyordu hatırlarsan.
Her gün onlarca konu silip üye (sahte üye) banlamak zorunda kaldık.
Demem o ki her zaman birileri kötü amaçla kullanmaya çalışıyor.
Yok yok alınmadım asla. Ben konunun sizin belirttiğiniz yerlere çekilebileceğini düşünmemiştim sadece ürün bilgisine ulaşılabilirlik bilhassa yeni arkadaşlar için iyi olur diye düşündüm ama dediğiniz yönler çok doğru. Bunun artısından çok eksisi olur gibi. Ayrıca kim imzaya ne koydu bunun takibi de çok zor yönetim açısından. Dediğiniz gibi bayiler fiyatlar reklamlar vesaire işin içine girince amacından sapacak zaten. Güzel görünümlü tırt fikir yani 🙂

Back