Ip Misina Buruşma Sorunu

Tepki
48
Ödül
23
Merhaba hobidaşlar, yeni almış olduğum makine için ip misina sarmak istedim tabi altında uzun bir dolgu yapmam gerekiyordu. Dün ip misina ve dolgu işleminin bir kısmını tamamladım. Önce ip misinayı sonra dolgu misinayı sarıp makineye uygun duruma gelinceye kadar sardım sonrasında makine üzerindeki misinayı başka bir makaraya aktarırken ip misinanın altta kalan kısımlarında ipin böyle tahriş olmuş gibi buruşmalar vardı. Sardığım misinayı tekrar aktarmak için beklemedim bile hemen makaraya aktarmaya geçtim. Gayet sıkı da sardım sonrasında ölçü problemi yaşamamak için ama neden böyle bir şey oldu hala anlamış değilim. Makarayı boşalttıktan sonra keşke fotoğrafta çekseydim diye düşündüm ama iş işten geçmişti. Şimdi, neden böyle bir şey olmuştur bilgisi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

İp misinayı makaraya sararken ıslatmanızı tavsiye ederim. Sürtünmeyi baya azaltıyor. Misina makarasından çıkarken makara kenarlarına sürtmüş olabilirsiniz ya da kamışa takılı sardıysanız ve ıslatmadıysanız kamış halkası da zedeleyebilir.

Ben tam anlamadım.
İp misina tiftiklendi mi yoksa gam yapmış gibi halka halka mı oldu?

Ben anladım ne olduğunu. Bu tür jig makinelerinde (misina sarılan kafa dar ve derin olduğundan) altta kalan ip böyle oluyor. Üste sarılan misina veya örgünün yarattığı baskıdan ötürü. Sığ kafalı surf makinelerde olmuyor mesela.
Sararken ip bobinini su dolu bir kupaya atıp öyle sararsanız düzelecektir.
Siz yine de varsa resim ekleyin.

Ben tam anlamadım.
İp misina tiftiklendi mi yoksa gam yapmış gibi halka halka mı oldu?

Tiftiklenme veya halka gibi bir şey değil nasıl anlatsam ip böyle çok buruşuk duruyordu.

Ben anladım ne olduğunu. Bu tür jig makinelerinde (misina sarılan kafa dar ve derin olduğundan) altta kalan ip böyle oluyor. Üste sarılan misina veya örgünün yarattığı baskıdan ötürü. Sığ kafalı surf makinelerde olmuyor mesela.
Sararken ip bobinini su dolu bir kupaya atıp öyle sararsanız düzelecektir.
Siz yine de varsa resim ekleyin.

Abi resim çekmeyi unuttum ama elimdeki başka makine üzerinden biraz boşaltım o görüntü varmı bakıcam ona göre resim eklerim.

Dışı kaplıdır ip misinaların. O kaplama yüzünden buruşuk görünmüş olabilir.
Suya girince kendine gelir.
Bence çok dert etmeyin.
Bir de hangi misinayı sardın, var mı linki?

Dışı kaplıdır ip misinaların. O kaplama yüzünden buruşuk görünmüş olabilir.
Suya girince kendine gelir.
Bence çok dert etmeyin.
Bir de hangi misinayı sardın, var mı linki?

İp misinayı forumdan satın aldım Seguar Grandmax PE x8 0.23mm

Ben ip misinayı ilk makineye sararken ara ara bebe yağı dökerek tüm misinanın bebe yağına bulanmasını sağlıyorum. Avlardan sonrada arada tatlı su ile yıkayıp bebe yağı döküp bırakıyorum baya faydası oluyor.

Back