İp Misina Eskime Sorunu

Merhaba. Büyük ihtimalle sorun ip misina kaynaklı, sonuçta kamış değişikliğine gittiğiniz halde sorun devam etmiş. Bahsettiğiniz ip misinayı kullanmadım ama power pro ile benzer sıkıntıyı yaşamıştım. Sufix 832 yeşil 0,18 kullanıyorum ve hiç tiftiklenme yapmadı. Renginde tabii ki solma oluyor fakat çekerinde herhangi bir azalma yaşamadım.

Merhaba. Büyük ihtimalle sorun ip misina kaynaklı, sonuçta kamış değişikliğine gittiğiniz halde sorun devam etmiş. Bahsettiğiniz ip misinayı kullanmadım ama power pro ile benzer sıkıntıyı yaşamıştım. Sufix 832 yeşil 0,18 kullanıyorum ve hiç tiftiklenme yapmadı. Renginde tabii ki solma oluyor fakat çekerinde herhangi bir azalma yaşamadım.
Merhaba;

Peki kullandığınız ip misina da benim yaşadığım ikinci sorunla karşılatınız mı? Yani ipin kayganlığını yitirmesi ve düğüm atarken ipte sıyrılma ve incelme gibi..
Teşekkürler.

Son aldığım ip misinaya ben 300 mt .22 ipi 42 tlye verdim fiyat uygun ama henüz performansı deneyemedim deneyince onuda haber veririm

cem hoş geldin. çok büyük ihtimal sorun ipin kalitesinden kaynaklanıyordur ama genede yerinde olsam yüzükleri milim milim incelerdim. ipe gelince bahsettiğin incelmeler sıyırmalar ve üstündeki kaygan tabakayı keybetmesi, çabucak tiftiklenmesi ve akabinde hemen kopması beni doğrular nitelikte yerinde olsam makinama daiwa dan başka bişey sarmazdım millet biz o paraya makina alıyoruz diyebilir ama baksana ettiğin masraflarla sen çoktan makina parasını harcamış geçmişsin, üstüne onca hamallığı yazık günah..

Merhaba;

Belki haklısınız kaybettiğim ekipmanı düşününce pahalı bir ip misina alıp rahat etmek mantıklı olabilir ama ben bu ip misina işinden biraz soğudum sanırım. Sizlerden başka bir talebim olacak. Fiyat konusu ikinci planda kalmak kaydıyla bana çeker kalınlık oranı en yüksek olan monoflament/nanoflament bir misina önerisi yapabilirmisiniz. örneğin max 0.22 kalınlıkta ve çekeri 10 kg üstünde olan bir misina var mıdır?

Merhaba;

Belki haklısınız kaybettiğim ekipmanı düşününce pahalı bir ip misina alıp rahat etmek mantıklı olabilir ama ben bu ip misina işinden biraz soğudum sanırım. Sizlerden başka bir talebim olacak. Fiyat konusu ikinci planda kalmak kaydıyla bana çeker kalınlık oranı en yüksek olan monoflament/nanoflament bir misina önerisi yapabilirmisiniz. örneğin max 0.22 kalınlıkta ve çekeri 10 kg üstünde olan bir misina var mıdır?
Benim fikrim nanofil olayına daha geç girmeniz. Ben çok hevesle aldım, zırt pırt alakasız kopmalar öldürdü beni. Kullanamadım. Kullanıp memnun olanlar da var. Biraz boşa para harcanmadan olmuyor malesef. Mono hakkında; oskar üstü köpek resimli bir misina var çok severler genelde onu, boğazda. ben çok kullanamdığım için yorum yapamayacağım.

Merhaba;

(link) Arkadaşların bir çoğu bunu öneriyor..Ben kendim şu an Okuma seabass 0.26 kullanıyorum bende acemiyim baharda başladım ama kopma öpme yaşamadım Klipse palomar düğüm atıyorum.Sahte kayaya takılsa ıkın ıkın anca kopuyor yada kayayı yardırarak geliyor..Hem ip hem monoda sorun varsa sizin ya makine ya kamış sakat bu kesin..2-3 tane misina değiştirdiğiniz halde sorun devam ediyor yada aynı yerden ürün alıyorsanız adamın mallarda sorun var kesinlikle normal değil..Acemiliği ve sorunu kavraya kadar pahalı ürün almayın yazık olur gibi..

Bilgilendirme için teşekkürler.

Monoflament olarak kullandıklarımda pek sorun yaşamadım. İlk kopan shimano marka misina gerçekten çürükmüş. 0.22 lik misinayı elimle hafif çekince hemen kopuveriyordu. Ben ilk günlerin heyecanıyla test etmeden direk atmaya başladığım için farketmemişim. Tabi misina üretim hatalı mıydı yoksa çok beklemekten mi çürümüştü o konuda net bilgim yok. Zaten kopunca sinirlenip direk çöpe atmıştım o zaman. Şu an kullandığım powerline 0.31 lik den çok memnunum. Tek sorun biraz kalın olduğundan elimdeki 9-15 gr aralığındaki sahteleri yeterli mesafeye atamıyorum. İkinci olarak da biraz fazla esnek olduğundan aksiyon denemeleri yapamıyorum. Sadece düz at çek yapıyorum o da başarı şansı sınırlı olan bir yöntem. Bu nedenle bir sonraki adıma geçmek için uğraşıyorum 🙂

Sufix 0.10 ghost beyaz renkli ip misina kullanıyorum misinanın önünede 50-70 cm fluekarbon misinayla ek yapıyorum.. Şuana kadar ipte bir tiftiklenme vs yaşamadım sahtede kaybetmedim ama fluekarbon yaptığım ek kısmın her avdan sonra eve gelince yeniliyorum... bağlama yöntemimde şu şekilde

Monofilament misina olarakta berkley super strong tavsiye ederim hiç bir sorun yaşatmadı yolda da bırakmadı 🙂
(link)

Back