Ip Misina Için Yardım

Kardeşim simdiye kadar o kadar sıkıntı yaşadım ki ip misinalarda, sonunda şunu diyorsun lanet olsun keşke iyi olani alsaydım, verdiğin paralarin haddi hesabi olmayınca bastan iyi bir misina almak cok mantıklı oluyor. Ama tabiki bütçe meselesi, bu misinalardan hangisi dersen wily yoksa sufix derim. Makinene de yaklasik 80-100m monodan dolgu yaparsin. Egerki misina sarimini sıkı yapamiyorsan kesinlikle bilen birine sardır, ip misina gevsek sarima gelemiyor, yoksa kuş gözü ile uğraşırsın, hobin eziyete hatta oltayi kirmaya kadar goturebikir
(link)
Bu misina nasıl acaba

(link)
Bu misina nasıl acaba
Kardeşim dediğin misina hakkinda bir bilgim yok, ama baktığın zaman 8x ve 300m misina 100tl, bu fiyata böyle bir misina yok, aklıma ucuz etin yahnisi geliyor... power pro misina ya ne dersin dechatlon da 0.13mm 135m si 90tl mi neydi, power pro misinlar icinde iyi olandır. Forumdaki üstadlara sormak lazım lotus misinayi

Kardeşim dediğin misina hakkinda bir bilgim yok, ama baktığın zaman 8x ve 300m misina 100tl, bu fiyata böyle bir misina yok, aklıma ucuz etin yahnisi geliyor... power pro misina ya ne dersin dechatlon da 0.13mm 135m si 90tl mi neydi, power pro misinlar icinde iyi olandır. Forumdaki üstadlara sormak lazım lotus misinayi
Bakayım bi ona abi

(link)
Bu misina mı abi

Ben seçtiğin iplerden sadece sonuncusu powerline'ı kullanmıştım bir ara. Beğenmemiştim ve pahalı iplere yönelmiştim.
Daha sonra Powerpro, Sufix, Penn, Spider wire, Varivas, Berleyin birkaç modeli, Daiwanın morettan branzino ve 12 braid model iplerini alıp kullandım.
Son kullandığım Berley Trilene braid profesyonelden sağlamlığı nedeniyle memnundum.

Asıl FC konusunda uzman, FC nin mucidi ve dünyada 1 numara Seaguar FC alırken bir de ipini aldım. İlk aldığım ip PE 1 sonrası o kadar memnun kalmışım ki PE0.8, 1.2, 1.5 ve 2.5 boyutlarından aldım. Hatta PE1.2 alıp bir makineye sardıktan sonra yedek 200 metre uzunluğunda bir tane daha aldığımı unutup bir de 300 metre daha aldım. Şimdi elimde biri makineye sarılı 2 adet 150m PE08 var. 200 ve 300 metre PE1, 2 adet 200m bir adet 300 m PE1, bir adet 300m PE1.5, 1 adet 300m PE2.5 sahibi olmuşm kısa zamanda, Diğer iplerimi ise dağıttım. İlk önce Daiwa morettan branzinoyu verdim birine.
Bu ipi alacak olursanız ve daha sağlam olmasını isterseniz, kullandığınızdan 1 çap kalın alabilirsiniz. Çünkü diğerlerinden daha ince. Gerçi üzerinde yazılı kopma değerinden daha sağlam olduğu için gerek de yok.

Kendo ve remixonu denedim. Şunu diyebilirim bence kendodan uzak dur. Kendileri özellikle kaşık gibi yemler kullanıyorsanız veya alabalık gibi oltaya vurduktan sonra dönerek kurtulmaya çalışan balıklar avlıyorsanız bir av içinde 3 4 kere kuş gözü yapabiliyor. Kendo örüm cinsi olarakta yazay vaziyette örüldüğü için sanırım bunu yaşatıyor. Şuan remixon kullanıyorum ve çok memnunum. Hem çok sağlam (0.08 mm olanını kullanıyorum yem takıldığında dahi kuvvetle asılmama rağmen henüz koparamadım hep leader den koptu) hem de henüz hiç ku gözü yapmadı. Diğerlerini kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama remixon fiyatına göre bence çok güzel.

Back