İp misina kuş gözü hk.

Tepki
13
Ödül
13
Merhabalar bir süredir lrf ile avlanmaya başladım baby jigler ile güzel istavritler alıyorum herşey güzel ancak ip misina dan gına geldi artık. Lrf ye başladım başlayalı kamış kadar ipe para harcadım, şu an Fujin Hex 8x 0.08 ip sarılı ancak 10 15 atışta bir muhakkak karışma sorunu yaşıyorum. 1 metre kadar 0.14 mm fc leader kullanıyorum. Rüzgarsız havalarda kullanıyorum özellikle ve kamçılama yapmadan yumuşak atıyorum ancak yine de arap saçı oluyor. Ayrıca farkettiğim bir husus ise iskeleden olduğum yere sarkıttığımda takıla takıla iniyor kamışı çırpmam gerekiyor dibe indirebilmek için. Ekipmanlarımın uyumsuz olduğunu da düşünmüyorum. İpi komple söküp atıp 0.18 mm gibi kalınlıklarda mono misinaya geçeyim diyorum sizler ne dersiniz acaba ?

Genellikle 3 ile 5 gr baby micro jig kullanıyorum ve Ekipmanlarım şu şekilde ;

Daiwa strike force 1000b
Fujin Sniper Lrf 0.6 - 8 gr 230cm
Fujin Hex 8x 0.08 mm

Dosyalar

• 20220917_203425.jpg
    20220917_203425.jpg
    51.7 KB · Okunma: 30
ip’in kendisini kullanmadım, ben gosen 0.6 pe ip kullanıyorum lrf’de. ama genellikle bu durum ipin kendisinden sebep olmakla birlikte başka olabileceği senepler de var.

-makine kafa çapının kamış son halkasına kıyasla büyük olması. çıkan boğum son halkaya gelene kadar halkadan geçecek kadar küçülmüyor ve karışmalar oluyor.

-makineye ipin fazla sarılması. özellikle belirteyim sadece lrf’de yapıyorım bunu, makine yatağında ip sarım kısmını silme yapmıyorum. lrf’de hafif ağırlıklarla kullandığımız için ben 1-1.5 tık kadar aşağıda bırakıyorum sararken. karışmaları ciddi önlüyor. spin’de ağırlıklar daha kabul edilebilir olduğu için silme doldurulduğunda sıkıntı olmasa da lrf’de böyle değil. hatta silme doldurulan bir kafada karışmalar olurken bir arkadaşa da aynı konuyu söylemiştim, beni dinlemeyip silme doldurmuştu, sonra karışan kısımdan kesmek zorunda kalınca benim belirttiğim seviyeye gelmiş ve bir daha karışma yaşamamıştı. aynı ip, aynı kombinasyon vs..

-makinenin sıralı sarmaması. bu konuyu ıstalara sormak lazım. düzeliyor mu bilmiyorum, ama düzelmiyorsa makine değiştirmekte yarar var.

vs gibi birden çok sebebi var bu durumun. ipten sebep midir bilmiyorum ama öncelikle tüm bu sebepleri dışlayıp sonrasında ipi suçlamak gerekiyor. misal kamışın atar aralığının altında atmak da bir karışma sebebi..

kolay gelsin.

aynı durum bende de oldu. zira bende de aynı makineden var. kairiki misinam vardı kuş gözleri yedi hepsini. sonra monoya geçtim. işimi görüyor.

geçen sene balıkta tanıştığım bir arkadaş sorunun makineden kaynaklandığını söyledi. başka makineye (okuma'nın bir modeli) geçmiş, sorun ortadan kalkmış.

Dostum Daiwa strike force zaten ip için uygun bir makina değil. Mono ile kullanman gerekiyo. Daiwa bu serilerinden sonra mühendislik çalışması yaparak kafa yapılarını değiştirdi. Dünyanın en iyi ipini taksanda bu serilerde kuş gözü yapar.

İpin kendiside bir sorun yok ben bu ipin 4x ni 3 seneden beri kullanıyorum , sorun Erdem ustanın dediği gibi büyük ihtimalle makinada ya da kamışta.

Son düzenleme:
Makinenizin ve kamışın min ve maks ip PE değerlerini kontrol edin, bu değerlere uygun ip aralığında mısınız öncelikler bunu kontrol etmenizde fayda var.

Bu makina Daiwa'nın en alt segment ürünüdür. Kısa bir süre kullandım aynı sorunları yaşadım. Çözüm için makinayı değiştirmelisin.

farklı makina veya daha kalın ip dene aynı sorun penn confilict 2 de yaşadım makina ince iple kuşgözü yapıyordu ipi kalınlaştırdım öyle bi sıkıntım kalmadı

Back