İp misina (kuşgözü) dolanması sorunu ACİL!

Salih0782

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba herkese iyi günler ben lrf ye yeni başladım ve internet üzerinde satılan bir siteden alışveriş yaptım takım halinde kamışım ryuji red fox 3-15 makinem fujin sniper 2000 bir kaç sefer balığa gittim ama sürekli kuş gözü ve dolanmalar sonucunda ipimin yarısı boşa gitti captain marka 8x 0.06mm ip misina sarılı iki kere gittim ne yazıkki ikisindede dolaşmalar yaşadım rüzgarda çok hafif vardı hiç yok denmez ve hevesim çok kırıldı yardımcı olursanız çok sevinirim üstündeki ipde oldukça ince gerçekten çözme şansımda olmuyor teşekkür ederim şimdiden herkese

öncelikle geçmiş olsun. ilk başlarda herkes bu tarz şeyler yaşar siz de youtube da vs kuş gözü olması durumunda kullanılabilecek basit düğüm örneklerini inceleyip öğrenebilirsiniz en azından avınız yarıda kalmaz misina israfı azalmış olur.

Merhaba herkese iyi günler ben lrf ye yeni başladım ve internet üzerinde satılan bir siteden alışveriş yaptım takım halinde kamışım ryuji red fox 3-15 makinem fujin sniper 2000 bir kaç sefer balığa gittim ama sürekli kuş gözü ve dolanmalar sonucunda ipimin yarısı boşa gitti captain marka 8x 0.06mm ip misina sarılı iki kere gittim ne yazıkki ikisindede dolaşmalar yaşadım rüzgarda çok hafif vardı hiç yok denmez ve hevesim çok kırıldı yardımcı olursanız çok sevinirim üstündeki ipde oldukça ince gerçekten çözme şansımda olmuyor teşekkür ederim şimdiden herkese
Birkaç sorum olacak ona göre de cevap vereceğim
* 0,06mm 8x ip ile kaç gr atıyorsunuz ?
* Makineye ipi nerde ve nasıl sardınız ?
* Av sırasında 2 gr sonrası 10 gr gibi farklı aralıklarda ağırlıklarla atış yaptınız mı ?

Ryuji Silent Jig Trio Zebra Mix 3 Adet Jig Yem - 10 gr
Ryuji Dog Strike 6 Cm 6 Gr Su Üstü Maket Balık - Candy
Ryuji Baby Minnow 5 Cm 4.5 Gr Maket Yem bunlar vardı elimde bunlarla atış yaptım ilk düğüm olduğunda 4.5 gr ile atış yaptım kesmek zorunda kaldım daha sonraki gün 10g jig ile ve su üstü ile atışlar sonrasında yaşadım
makineyi internette bir site üzerinden sarılı bir şekilde aldım ilk hali (link) ve son halleri (link) (link) bu şekildeydi

Dosyalar

• IMG_4370.jpeg
    IMG_4370.jpeg
    49.5 KB · Okunma: 20
  • IMG_4456.jpeg
    IMG_4456.jpeg
    40.1 KB · Okunma: 20
  • IMG_4452.jpeg
    IMG_4452.jpeg
    51.1 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
Son attığın resimde ipteki gevşek sarımlar belli oluyor ilk iki resimde düzgün duruyor aslında ama 3. resim ben kuş gözü olmak için buradayım diyor.
İpi yeniden ve daha sıkı sarman gerekir o potluklar olmasın bunu yaptıktan sonra 10 15gr arasında bir ağırlığı zorlamadan bir iki kere at ve normal bir şekilde sar sonrasında her zamanki atışında bir atış yap ve tekrar sar ondan sonra o potluklar olmayan düz ve makine kafasını aşmamış şekilde sarılmış makine ile avına devam et ayrıca 10 gr attıktan sonra 4.5 gr a geçerken sorun yok ama 4.5 gr attıktan sonra 10 gr a geçerken ilk atışları dikkatli yapmaya çalış gevşek sarım olmasın.
Benim aklıma gelenler bunlar

Teşekkür ederim deneyeceğim peki ipin ince olmasından kaynaklıda bu sorun sık oluyor olabilir mi 0.10mm geçsem bir nebze azalma olur mu

Son düzenleme:
Teşekkür ederim deneyeceğim peki ipin ince olmasından kaynaklıda bu sorun sık oluyor olabilir mi 0.10mm geçsem bir nebze azalma olur mu
Aslında ipiniz ince değil hatta kalın bile sayılabilir burda ipin kalitesi de bir etken tabi ama genel olarak yazdıklarımı yaparsanız çözüleceğini düşünüyorum..

Merhabalar. İlk resimde sanki ip bi 15 20 metre kadar fazla sarılmış gibi geldi bana diğer resimlerde normal görünüyor.
ama @OmerAydın arkadaşımızın dediği gibi sağlam bir gevşeklik görünüyor diğer resimlerde de.
bide diğer etkenler var tabi. rüzgara karşı atış yapmak, nispeten çok hafif ağırlık kullanman (ki buda misinada boşluk yaratıp rüzgarla birlikte geri teper dolanmalar olur) ama tabi arkadaşımız yukarıda herşeyi güzel özetlemiş. sırasıyla yaptığın takdirde sorunun çözülmüş olacaktır muhtemelen.

Back