Ip Misina Makinaya Takılıyor!

Makina fotoğrafta baba yadigarı gibi çok eski duruyor kullandığınız ip makinadan daha pahalı en iyisi ip ziyan olmadan daha fazla sahte yem kaybetmeden ipe uyumlu yeni bir makina alın

Doğru diyorsunuz, ip makinadan pahalı. Sorun makinadan kaynaklı ise makina tavsiyeniz ne olurdu?

ipiniz makina ile uyumsuz demeden önce makinanızın kafa kısmının ve yüzük kısmının daha detaylı net resimlerini görmek gerekir. makinanızın kafa kısmının ve yüzük kısmının durumunu gördükden sonra daha net cevaplar verebiliriz. benim bir kaç tahminim var 1 ci tahminim kafa kısmınızın olduğu yerde korozyon olabilir buda makina kafasını her avdan sonra yıkamadığınızdan kaynaklanır 2 ci tahminim misinanız bi bölgede yığılma yaptı ise yine aynı sıkıntıyı yapa bilir buda makinanızın pulu ile alakalı bir durumdur 3 tahminim altdaki dolgu ile ipin birleştiği kısım biri çok kalın biri çok ince ise atış esnasında bu şoka takılıyor olabilir. son tahminim kullandığınız kamışın yüzük kısımlarında sıkıntı varsa buda yapabilir.

Merhaba. İp, kafanın önüne aşırı yığılmış gibi duruyor. Kalamayı açıp içine bir tane pul koyup sarımı tekrar yapabilirsiniz. Ben sorunu öyle aşmıştım.

Benim takılmadan anladığım, ipin kafadan sırayla açılamamasından sebep dolaşma meydana gelmesi ve bunun da ipin yüzüklerden rahat geçememesine neden olması. Kamışın uyguladığı kuvvetin ipin üstünde birikmesinden dolayı dolaşan ipin direnci kaldıramaması ve kopması. Benim başıma bu şekilde gelmişti. Nacizane fikrim bu şekilde olabileceğidir. Benim ipim makinanın arkasında birikmişti. Pul çıkartıp tekrar sardım. Düzeldi. Siz de pul ekleyip deneyebilirsiniz.
İp makinadan boşalırken takılma bundan kaynaklanır mı?

Benim takılmadan anladığım, ipin kafadan sırayla açılamamasından sebep dolaşma meydana gelmesi ve bunun da ipin yüzüklerden rahat geçememesine neden olması. Kamışın uyguladığı kuvvetin ipin üstünde birikmesinden dolayı dolaşan ipin direnci kaldıramaması ve kopması. Benim başıma bu şekilde gelmişti. Nacizane fikrim bu şekilde olabileceğidir. Benim ipim makinanın arkasında birikmişti. Pul çıkartıp tekrar sardım. Düzeldi. Siz de pul ekleyip deneyebilirsiniz.

Pul ekleyip tekrar sarıcam , umarım sorun çözülür. Olmadı yeni makine alıcam

Sanırım makarası grafit bunun. Yıpranma kaynaklı uç kısımlarında hasar olabilir. Yedek yeni bir makara da alabilirsiniz. Yeni makineden daha az masraflı olur. Ama tabi yeni makine alma fikri bir kere girdiyse o makine alınacak.

Back