Ben temu öneriyorum. Karşı çıkanlar da çok oluyor. Onlar da denemediklerinden 🙂 Gir, istediğin rengi, kalınlığı, örgüyü, metreyi seç ve al. Eğer bir sebepten yanılıyorsam beni doğru argümanlarla aydınlatmalarını rica ederim marka öneren dostlarımın. Kolay ikna olurum. Şu sebepten bu marka ipi seçiyoruz derler ise ben de öğrenmiş olurum. Belki bilmediğim önemli bir detay vardır. Belki ben bilmeyerek hata yapıyorumdur. Ama bildiğim hepsinin polietilen olduğu.
İki farklı makinede iki farklı özellikte ip kullanıyorum bunlardan biri fujin hex sarılı diğeri kaliteli japon neden bu şekilde bir ayrım var çünkü burası İstanbul
😀
Uygun fiyatlı ip ile genelde insanların üst üste olta attığı bir avda en az 3 - 5 kere sahtelerin birbirine dolandığı ve sahte iğnelerin ipin içine geçtiği anlarda ziyan olan iplere üzülmemek için kullanıyorum
Kaliteli ipi daha sakin olan sabah suyu gibi av saatlerinde ve erim gerektiren yerlerde yine sakin avlarda kullanıyorum şimdi aradaki farklara geçelim kullanırken ciddi şekilde erim farkı oluyor bunun sebebi bence uygun fiyatlı iplerin su tutması ilk zamanlar kaplama taze olduğu için uygun fiyatlı ipler de su tutmayacaktır fakat üstündeki kaplama gittikçe su tutmaya başlayacak ve erim ciddi oranda düşecektir..
İkinci benim dikkatimi çeken konu 11 gr sahte ve 21 gr sahte arasında geçiş yaparken kuş gözü olma durumu genelde uygun fiyatlı ipte bunu mutlaka yaşarken kaliteli ipte bu durumu yaşamıyorsun rastlantı olabilir ama bende genelde durum bu şekilde..
İpi seçme durumuna gelince
@Bedri35 varivas alana kadar benim için kaliteli ipler Gosen , Kairiki ( bunda da her model aynı değil sanırım fason üreticileri farklı kutusunun üzerinde izinas yazan ile bir önceki model farklı ) J-braid falandı şuan kaliteli olarak gözle görülür şekilde varivas diyoruz kalınlık kutuda yazdığı gibi su tutmuyor ve hissiyatı güzel
🙂
Av yaptığınız bölgede erim ile bir işiniz yoksa ki daha önce bu forumda ne erimi yaa biz ayağımızın dibinden balığı alıyoruz cevapları ile karşılaştık
😀 biz malesef bazı meralarda max erimi yakalayamadığımızda balık alamıyoruz
🙂 bu tarz bir ihtiyaç yoksa çin ipi de olur markasız ip te olur makineye uysa kopmasa dikiş ipi bile olur
🙂