İp misina tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mohac
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mohac

Daimi Üye
Tepki
745
Ödül
103
Ustalarim sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var yeni spin takım kurduğumuz bir abime ip alacaz ama kararsız kaldık 1pe veya 0.16mm kalinliginda maksimum 1500 TL'ye kadar ip arıyoruz makinesi fuego lt c3000 kamış muhtemelen 274cm 14-42 atarlı veya olacak. Aklımdaki ip markaları seaguar gosen spider.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takım kurduğunuz arkadaşın deneyimi varsa gosen ve daiwa j-braid grand iyi ipler piyasada bulması da kolaydır
Deneyimi yoksa kendonun ipini öneririm.

Murat abi demesine göre daha önce spin avı yapmış vakit bulamadığı için bırakmış şimdi emekli yeniden takım kurmak istedi yoksa captain dynamic saracaktim.

Bisiklet sürmek gibi unutulmaz bizim iş 🙂
Ben her iki ipi de kullandım
Yeni üretilen j-braid grand multicolor 0,16 mm
300 m olanını yeni sardım makineme erim ve hissiyatı gosenin üstünde bana göre
Çok beğendim öneririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tamamdır abi senin lafının üstüne bişey demem misina belli oldu

İki kulaça yakın 0,40 lideri iyi bir fc knot ilebağlamanızı da öneririm ben floro kaplama kullanıyorum avcılığı çok etkiliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben temu öneriyorum. Karşı çıkanlar da çok oluyor. Onlar da denemediklerinden 🙂 Gir, istediğin rengi, kalınlığı, örgüyü, metreyi seç ve al. Eğer bir sebepten yanılıyorsam beni doğru argümanlarla aydınlatmalarını rica ederim marka öneren dostlarımın. Kolay ikna olurum. Şu sebepten bu marka ipi seçiyoruz derler ise ben de öğrenmiş olurum. Belki bilmediğim önemli bir detay vardır. Belki ben bilmeyerek hata yapıyorumdur. Ama bildiğim hepsinin polietilen olduğu.

Gosen w8 yesil rengi alip uzun sure kullanabilirsiniz.. 1.2 pe olan hem incedir hem dayaniklidir..

Ben temu öneriyorum. Karşı çıkanlar da çok oluyor. Onlar da denemediklerinden 🙂 Gir, istediğin rengi, kalınlığı, örgüyü, metreyi seç ve al. Eğer bir sebepten yanılıyorsam beni doğru argümanlarla aydınlatmalarını rica ederim marka öneren dostlarımın. Kolay ikna olurum. Şu sebepten bu marka ipi seçiyoruz derler ise ben de öğrenmiş olurum. Belki bilmediğim önemli bir detay vardır. Belki ben bilmeyerek hata yapıyorumdur. Ama bildiğim hepsinin polietilen olduğu.
Rıfat Hocam,

At çek disiplinlerde ip kalınlığı çok önemli bir değişken. Kamışların alt atarında ya da yakınlarında gereğinden kalın ip ile erim almanız mümkün değil. Dandik iplerin ise üstünde yazan değerler doğru değil yani 0.10 diye ip alıyorsun iyi bir japon ipin 0.10 kalınlığından çok çok daha kalın oluyor. Bir de su tutma tutmama ve kuşgözü olayının yapmaması lazım.

Tam açıklayabildim mi bilmiyorum ama konu mühim.

Hazır gelmişken bir tavsiye de ben vereyim. Varivas x8 1.0 pe ocean blue kullanıyorum bugüne kadar daha çok beğendiğim bir ip olmadı.

İki farklı makinede iki farklı özellikte ip kullanıyorum bunlardan biri fujin hex sarılı diğeri kaliteli japon neden bu şekilde bir ayrım var çünkü burası İstanbul 😀
Uygun fiyatlı ip ile genelde insanların üst üste olta attığı bir avda en az 3 - 5 kere sahtelerin birbirine dolandığı ve sahte iğnelerin ipin içine geçtiği anlarda ziyan olan iplere üzülmemek için kullanıyorum
Kaliteli ipi daha sakin olan sabah suyu gibi av saatlerinde ve erim gerektiren yerlerde yine sakin avlarda kullanıyorum şimdi aradaki farklara geçelim kullanırken ciddi şekilde erim farkı oluyor bunun sebebi bence uygun fiyatlı iplerin su tutması ilk zamanlar kaplama taze olduğu için uygun fiyatlı ipler de su tutmayacaktır fakat üstündeki kaplama gittikçe su tutmaya başlayacak ve erim ciddi oranda düşecektir..
İkinci benim dikkatimi çeken konu 11 gr sahte ve 21 gr sahte arasında geçiş yaparken kuş gözü olma durumu genelde uygun fiyatlı ipte bunu mutlaka yaşarken kaliteli ipte bu durumu yaşamıyorsun rastlantı olabilir ama bende genelde durum bu şekilde..
İpi seçme durumuna gelince @Bedri35 varivas alana kadar benim için kaliteli ipler Gosen , Kairiki ( bunda da her model aynı değil sanırım fason üreticileri farklı kutusunun üzerinde izinas yazan ile bir önceki model farklı ) J-braid falandı şuan kaliteli olarak gözle görülür şekilde varivas diyoruz kalınlık kutuda yazdığı gibi su tutmuyor ve hissiyatı güzel 🙂

Av yaptığınız bölgede erim ile bir işiniz yoksa ki daha önce bu forumda ne erimi yaa biz ayağımızın dibinden balığı alıyoruz cevapları ile karşılaştık 😀 biz malesef bazı meralarda max erimi yakalayamadığımızda balık alamıyoruz 🙂 bu tarz bir ihtiyaç yoksa çin ipi de olur markasız ip te olur makineye uysa kopmasa dikiş ipi bile olur 🙂

Back