Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İp misina tavsiyesi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Rıfat kardeşim benim önerim spin avı ile ilgilidir 7-10 gr sahteyi istediğin noktaya ulaştırabilmek için ipin kalitesi aşırı önemli kaplaması yuvarlaklığı su tutmaması en belirgin üstünlüğüdür bunların.
Surf avında spin gibi sürekli at çek pek olmaz atarsın tripota yaslar beklersin üstelik attığın ağırlık 100 gr üstüdür
4 m üzeri, geniş halkalara sahip surf kamışlar halka ve boyu nedeni ile erim kamışlarıdır ancak turnuvalarda ipin kalitesi öne çıkar. Rutin avlarda dediğin gibi pek önem arz etmez
Bununla birlikte Boğaziçi’nde erim nedeni ile dünyada sadece istanbulda surf kamışlar kurşun arkası yöntemi için düzenli atçek disiplini amacı ile kullanılır akıntıda uzak erim ve dibi bulmak konusu söz konusu olduğu için ipin kalite ve erime etkisi yine burda öne çıkar ve turnuva ipleri sarar iddialı avcılar
250-300 m erim içinde ipin yuvarlaklığı kaplaması ve su tutmaması çok önemlidir
Yani pahalıdır vardır hikmeti ucuzdur vardır illeti
Ucuz eti yahnisi yavan olur vs vs

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Dostlarım cevaplarınızı dikkatlice okudum. Haklı olabilirsiniz, ben spin avı için değerlendirmedim, surf avında da pahalı ipler ile uygun fiyatlı ipler arasında hiç fark göremedim. Sadece şunu belirtmiş olayım o zaman, yine bahsettiğim çin menşeeli iplerin de bence çok kaliteli olarak üretilenleri ve aynı zamanda çok uygun fiyatlara kullanıcılara sunulanları vardır. Demek istediğim bunların da mutlaka incelenmesi gerektiğidir. Şöyle ki ben temuda 24x ip bile görüyorum. Jof gibi, situation gibi, ygk gibi ya da jeshupey gibi bu sitenin mercedesi kıvamında markaları da görüyorum. Fiyatları da yine de oldukça makul ve belki de spin avlarında da alıp denerseniz hakikaten pahalı iplerden eksiği yokmuş kanısına sizler de belki varabilirsiniz. Yani algıyı kırıp acaba denemek gerekir mi? Ben hem saydığım markaların hem de markasız ama ölçüsel olarak aradığım diğer iplerinde çoğunu alıp kullandım. Metraj dışında bir eksiklik de görmedim. Bu arada ben surf takımlarımda da 0.10 0.12 0.14mm ipleri kullanıyorum. 75 gram ile 150 gram arası havaya göre kurşun kullanıyorum. Önüne 0.20 den 0.32 mm kadar ip lider yapıyorum. Su tutma konusu için bir şey söylemeyeyim. Onu zaten makinelerimdeki ipleri tuzdan arındırmak ve atış erimi için ara ara spreyer içine koyduğum bebe yağı ile yağlarım. Zaten surfçüler ya her atıştan önce su sıkarlar. ya da benim gibi yapanlar var. Yurt dışı kullanıcılarda özel spreyler de görüyorum. Dediğim gibi sizler de belki denemek istersiniz. Denemeye değecek kadar ucuzlar çünkü.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dostlarım cevaplarınızı dikkatlice okudum. Haklı olabilirsiniz, ben spin avı için değerlendirmedim, surf avında da pahalı ipler ile uygun fiyatlı ipler arasında hiç fark göremedim. Sadece şunu belirtmiş olayım o zaman, yine bahsettiğim çin menşeeli iplerin de bence çok kaliteli olarak üretilenleri ve aynı zamanda çok uygun fiyatlara kullanıcılara sunulanları vardır. Demek istediğim bunların da mutlaka incelenmesi gerektiğidir. Şöyle ki ben temuda 24x ip bile görüyorum. Jof gibi, situation gibi, ygk gibi ya da jeshupey gibi bu sitenin mercedesi kıvamında markaları da görüyorum. Fiyatları da yine de oldukça makul ve belki de spin avlarında da alıp denerseniz hakikaten pahalı iplerden eksiği yokmuş kanısına sizler de belki varabilirsiniz. Yani algıyı kırıp acaba denemek gerekir mi? Ben hem saydığım markaların hem de markasız ama ölçüsel olarak aradığım diğer iplerinde çoğunu alıp kullandım. Metraj dışında bir eksiklik de görmedim. Bu arada ben surf takımlarımda da 0.10 0.12 0.14mm ipleri kullanıyorum. 75 gram ile 150 gram arası havaya göre kurşun kullanıyorum. Önüne 0.20 den 0.32 mm kadar ip lider yapıyorum. Su tutma konusu için bir şey söylemeyeyim. Onu zaten makinelerimdeki ipleri tuzdan arındırmak ve atış erimi için ara ara spreyer içine koyduğum bebe yağı ile yağlarım. Zaten surfçüler ya her atıştan önce su sıkarlar. ya da benim gibi yapanlar var. Yurt dışı kullanıcılarda özel spreyler de görüyorum. Dediğim gibi sizler de belki denemek istersiniz. Denemeye değecek kadar ucuzlar çünkü.
Denemekten tabi ki zarar gelmez ama onun için boş vakit lazım. Spin sahteleri o kadar pahalındı ki denenecek ipin ucuna ima,duo,zip baits vb takıp deneyemem ben kendi adıma. Olası aksilik durumunda kaybedilecek sahte +1000 TL olduğu için sıkıntı. Ama vakti geniş olan hobidaşlar tabi ki uygun fiyatlı sahteler ile deneyip izlenimlerini bize de aktarırlarsa harika olur.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Aslında burda da benim şahsi fikrim deneme demek risk demek surf spin birbirine girdi ama örnek veriyorum spinde kullandığımız sahteler fiyat olarak zaten uçtu gitti bırak ip denemeyi snap de kaliteli ve denenmiş kendini ispat etmiş snap dışında snap kullanmıyorum çünkü kayıplar çok can sıkıcı olabiliyor..
Surf avlarında bu ne kadar fark eder çok av yapmadığım için yorum yapamıyorum..

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kendinizce haklı olabilirsiniz ama yukarıda da belirttiğim gibi spin için ip bakıyorum ki deneyin iyisine denk gelebilirsiniz diyorsunuz. Deneye deneye pahalı ip parasini ucuza vermek istemem kimsede istemez.

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Rıfatcım benimki bir algı veyahutta önyargı değil ki parasını benim verdiğim deneyimler
Zaten hepsini denedim
2004 den beri profesyonel düzeyde spin ve shore jig yapıyorum shore Jig bu sene beni çok zorlamaya başladı yapmayacağım artık
Spine devam keşke ben de varivasa kolayca ulaşabilsem hemen alırdım
Bence sende benim aldığım ve kullandığım ipi alıp pahalı algısından kurtul ve farkı gör

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Rıfatcım benimki bir algı veyahutta önyargı değil ki parasını benim verdiğim deneyimler
Zaten hepsini denedim
2004 den beri profesyonel düzeyde spin ve shore jig yapıyorum shore Jig bu sene beni çok zorlamaya başladı yapmayacağım artık
Spine devam keşke ben de varivasa kolayca ulaşabilsem hemen alırdım
Bence sende benim aldığım ve kullandığım ipi alıp pahalı algısından kurtul ve farkı gör

Başımıza şöyle bir olay geldi Murat abim, 1 ay kadar önce Alsancak ordu evi önünde av yapıyoruz. Hem biraz da balıçılık anısı gibi olsun, anlatayım. :) Yanımızda arıza bir tip avlanıyor. Ama böyle içeri girmiş çıkmış falan rahatsız bir tip. Balık işini ekmek kapısı yapmış, sağına soluna spinciler geliyor, sokmuyor adamları. Böyle kırık bir adam, ben tanıyorum da tanımamış olmayı dilerdim, öyle yani :) adamın sağında solunda 10ar metre mesafede kimse avlanmıyor. Biz geceden gittiğimiz için sabaha kadar ara ara bununla sohbetler ettik (Etmek durumunda kaldık) :) bir ip almış, internetten fiyatını da gösterdi, gerçekten de karan balıkçılıkta ipin fiyatı 1900 küsür lira. Linki de bırakayım, incelemek isteyenler olabilir. Fujin Kanji 8X 300MT Multi Color Pe Line İp
Neyse bu adam sürekli sollu atış yapıyor. Yarım OTG atıyorum diyor ama alakası yok, kendince bir stil geliştirmiş, havalara girmiş. Attığı takım sürekli önümüze doğru düşüyor, biz de mesafe atıyoruz, o da. 120 130 metrelere attığımı tahmin ediyorum takriben çünkü çekerken makine turunu ve sarım mesafesini hesaplıyorum. O da tahminimce öyle atıyordur. Sağımda bir arkadaş var, bu adam en sonunda geldi sağımdaki arkadaşın takımının üstüne takımı bindirdi. Sağımdaki arkadaşın da oltaya balık binince başladı sarmaya, o ara diğerinin olta hareketlendi haliyle, ikisi de sarıyor bir yandan. Kıyıya doğru yaklaştılar ve olayı fark ettiler. Densiz başladı bağırmaya dur sarma diye, sağımdaki arkadaş da balığı almak istiyor haliyle. Abiler nasıl oldu ise bizim arkadaşın ipi diğerinin o anlattığı ipi cart diye kesti birbirine sürttüğünden. Adam bağırıyor, ipim gitti, parasını vereceksin diyor. Kavga çıkaracak, neyse arkadaş beyefendi bir adam, uymuyor buna ama öbürü geldi gitmiyor. Benim ipimi al getir diyor, ver parasını ya da. Bir ara göz göze geldik, işaret ettim ver parasını gitsin diye. Ama makinenin kafasındaki ipi de al dedim. Eleman çıkardı öbürüne parayı verdi, ipi de almadı. Ben o gün şaşırmıştım mesela bir ipin başka bir ipi kesmesine ama ilginç olan da kaliteli olan ipin kesilmesiydi. Bu arada kanji ip 0.10 mm imiş. Belki diğer arkadaşın ipi de 0.12 ya da 0.14 olabilir. Yani sanıyorum ki biraz da bu işler deneyimle alakalı. Yani spin avcılığı konusunda, spin atışları konusunda uzmanlaşmış insanlar acaba pahalı iplerle verim aldıkları için mi onu tercih ediyorlar. Tekne avı konumuz olsa idi sağlamlık konuşuyor olurduk. aynı kalınlıktave özellkilerde ucuz ve pahalı iple aynı ağırlıkta iki kovayı kaldırıp test etme fırsatımız olurdu. Ama dediğim gibi av disiplini, ben naçizane fikrimi beyan ettim ve her dostumun da deneyimlerine sonsuz saygım var. Haklısınız, sahteler de oldukça pahalı ve kalitesiz bir ip yüzünden sahte kaybetmek can sıkacaktır. Ben de bu aşamada zaten diyorum ki önerdiğim ipler hiç de öyle sanıldığı gibi kalitesiz değil. Ama alın deneyin, sahte koparsa ben alırım size de diyemem tabii. :) Murat abim, sizlerin deneyimleri bizler için her zaman ışık olur, farkettiyseniz size bir şeyler de danışırım sık sık. İlgi gösterdiniz, karşılıklı fikir alışverişi yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Tam da üzerine denk geldi, az önce siparişim teslim edildi, içinde bir balıkçılık kepçesi ve bir de ip misina var. Fotoğraflarını da buraya bırakıyorum fiyatları ile, sizler de değerlendiriniz. 20251124_143444.jpg20251124_143458.jpg20251124_135138.jpg20251124_135207.jpg20251124_135409.jpg20251124_135727.jpg20251124_135817.jpg20251124_135829.jpg20251124_135838.jpg20251124_140004.jpg

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
konu ile alakasız ama kepçenin linkini ve ilk yorumunuzu alabilirmiyim :) birde filesi tor mu yoksa file mi yani iğne girer mi arasına

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
konu ile alakasız ama kepçenin linkini ve ilk yorumunuzu alabilirmiyim :) birde filesi tor mu yoksa file mi yani iğne girer mi arasına
Ömer kepçe çok güzel. Bir kaç av önce körfezde bir takozu kaldırıp almaya çalışırken iğne kırıldı ve balığı kaybettim. Sırf bu yüzden aynı gün sipariş verdim. Teleskopik bir kepçe, karbon fiberden imal, tıpkı teleskopik surf kamış gibi. Livar kısmı da katlanıyor. Filesi ince gözlü ama iğne girince çıkmayacak gibi değil. Zaten bez kumaştan örme değil, plastik malzemeden imal. Livar çerçevesi de katlanabiliyor. toplayınca hiç yer kaplamıyor. Sürekli arabada duracak.

Link de bu şekilde. İNcele, yorumlarına da bak. Açıkcası ben çok beğendim.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Rıfat’cım tekne avlarında asla bu iplerimi kullanmam sağlamlığı tartışılmaz ancak noname ipler vazgeçilmezimdir.
İp makine kalama ve dişlilerinin dayanma gücünün üstünde bir çeker değerine sahipti
İpten tasarruf edeyim derken penn slamer lll
Makine pert oldu
Hırs beni zarara sokan yek şey aslında
Dişliler gitti makine sarma teli kırıldı
Lambuka ve yazılılar canıma okudu
Makine gücü ile orantılı gosen ipimi parça parça koparınca Çin malı sağlam ip asla kopmadı ama çok daha pahalı makinem gitti