İp misinada kuşgözü,dolaşma vb. sorunlar...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan O-M-M-G
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sevgili Okan
İp misina kullanımının avcıya avında daha fazla keyf vermesi yanısıra başka avantajlarıda olduğu malum.
Bence ip misina kullanmaya devam et.
Takıma meraklı bir kardeşim olduğuna göre tavsiyem ip misina kullanımında sarım sayısının fazla olduğu ip cinslerini kullanman.Bunlarda sağımda hem daha uzağa atabilir ve hemde olabildiğince kuşgözlerinden arınabilir ve hemde illaki makaranı ağzına kadar doldurma külfetindende kurtulabilirsin zira atımda bu durum pekde etkin olmayacaktır.
Ancak şunu iyice kafana koyki esas burada avcının bazı minik püf noktaları bellemesidir.
Yatay atışlarda illaki boşa sağılan bir miktar misina olacaktır.Rüzgarlı havalarda bu dahada fazlalaşacaktır.
Burada avcı makarasının ilk sarmalarında sair elinle bobine dolmaya başlayan misinanın ilk meetrelerini sıkı sarmasına temin etmesidir.Sonrtadan normal sarıma devam edersin.
İşte kuşgözünün esas kaynaklandığı durum budur.Yani alta kalan bir miktar gevşek sarım yüzünden müteakip atışlarda üsteki sıkı sarımın atış esnasında gevşek bölümden bir miktar misina kapması kuş gözüne sebep olur.
Herşeye rağmen oluşan küçük bir kuş gözünü derhal açma çabasına girmelisin.Zira böyle devam edersen içinden çıkılmaz bir hal alır ve avını berbat eder.
Bu kaideye uyduğunda ne mum ne yağ bunlara ihtiyacın kalmayacaktır.
Sevgimle kal

Özellikle belirttiğiniz gibi, son avlarımda atışı yaptıktan sonra boşluğunu alıp sarımı öyle yapmaya başlamıştım ve bir sorun yaşamadım.Bilgi için teşekkürler,saygılarımla...

Bir şeyi de atlıyoruz gibi geldi bana...
İp kullanırken devamlı sorun yaşıyorsak av tarzımızın ve sahte ağırlıklarımızın buna sebep olabileceğinide düşünmek lazım.

Sahtelerin ağırlıkları, kullanılış biçimleri, çekerken ip misinaya farklı basınçlar uygular ki bu son derece normaldir.

Buda sararken ufak boşluklara üstüne ip sardıkça burkulmalara dönmelere sebep olur.
Aynı makineyle farklı ağırlıkta sahteler ve farklı çekiş pozisyonları uyguluyorsak ki ben yaşadım saltiga atarken gördüğüm oynağa bublepen yollamaya kalktım Bublepen ikinci kez atamadım çünkü makarada gördüğüm boşluklar ve bol sarım, bir sonraki atışta başımı ağrıtacaktı.

Mum ve diğer katkıları denemedim Uygulayan ve olumlu sonuç alan olabilir ipte sorun yaşamamak için belli bir ağırlık yelpazesini kullanmak en mantıklısı gibi geliyor bana...

Yanlışım olabilir İp kullanan daha tecrübeli sevdalılar varsa umarım yazarlar.

Bende Tanbay arkadaşımızın söylediklerine birebir katılıyorum, harika tespit...

İp misinalar kamışların halkalarında sürtünmeden dolayı bir aşındırma yapıyormu
bilgi verirseniz çok teşekkürler
rastgele

rastgele

Sadece halkalarda değil, makinanın sarma telindeki rulman üzerinde de aşındırma yapar.
Bu nedenle kaliteli halkalara sahip kamışlarla yine kaliteli makinalarla kullanmak gerekir

rastgele

Surf kamışlarda fincanlar fuji alconite veya sic değil ise uç fincanlarda biraz yapıyor. O da boğazda ağır kurşun ve akıntıdan dolayı fincanlara çok yük bindiği için.
Spinlerde yaparsa da çok uzun bir zamandan sonra yapacaktır tahminimce. Ozaman da fincan değiştirilir.

Yaglamakta fayda olduğuna inanmaktayım, bazen malzeme araştırmalarımda line oil diye ipleri yağlamakta kullanılan malzemelerle karşılaşiyorum, rasgele.

acaba nasıl bir yag kullanılmalı . tecrübesi olan arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim. özel mesaj atarsan daha cok sewinirim şimdiden cok tşkler

bu sorunu dün gece çok fazla yaşadığım için gene konuyu hortlatayım dedim 🙂

yanı uzun suredir yaşamadığım kuş gözü ve dolanma sorunları gece yağmurlu havada hat safaya çıktı özellikle yagmur suyu etkiledi sanıyorum ..
şimdi bir kaç fikrim var onları sorayım ... ip misinayı vazelinlesem bu su ve kayma sorununu hafifletir mi .. burkulma duğumlenme sorunları başladığında kırdöndülü kursun ile bir kac atış yapsam hem sarımı duzeltır hemde fırdöndü burkulmaları misinanın hafızalı olmasını azaltır mı ?

Sıralı sarım yapmalısın, yani makinedeki ipi, bir kasnağa sarıp boşaltıp tekrar nemli bir bezle sıkarak sarmayı dene, uzun süre kullanılan ipler zamanla, sahte balıklar daha hafif oldukları için dirençle karşılaşmadan sarım yaptığın için, üst üste biner ve dolaşma yapar.

Back