İp Ömrü ve Dayanıklılığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EkaaaE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

EkaaaE

Üye
Tepki
11
Ödül
13
Merhabalar,
(link) ip kullanıyorum. İpi kullanmaya başlayalı 1.5 yıl oldu çok sık ava çıkmadım. Denizden olduğunu varsayıyorum ipin 50 - 100m lik kısmı maviden beyaza döndü. Bugün liderimi yenilerken eldivenle asılınca hemen koptuğunu fark ettim. 1.5 yıl içinde ipin bu kadar çürümesi mümkün müdür yoksa eldivenle fazla güç uyguladığım için mi kopuyordur? Yeni ip almalı mıyım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Büyük ihtimalle av sonrası makinenin kafasını tatlı suda durulamadınız. Ve tuzlu su ipin derinlerine doğru ilerledi ve çürüttü. Renk konusuna gelince Kendo iplerde zaten renk atma durumu oldukça fazla görülür.

0,10 mm ince bir ip bahsettiğiniz beyazlama çürüme değil renk atma durumu ipi ters çevirerek altta kalan kısmımdan da bir kopma testi yaparak sorun yok ise kullanmaya devam edebilirsiniz..

İp ömrü konusunda raf ömrü ipin kalitesi ve saklama koşullarına göre 5-10 yıl arasında deniyor ama ipi makineye sardıktan sonra bu iş değişiyor ortam koşulları sıcaklık nem ve yukarda bahsedildiği gibi ipin tuzlu bırakılması ipin sürekli ömründen götürüyor , ayrıca fark edilmeyen yaralanmalar ve zedelenmeler de olabiliyor..

Bende surf avı için 0.15 ( 0.16 da olabilir emin değilim) kendo spinning kullanıyorum. Tatlı su tutmayı bırakın ipi tatlı suyun yakınından bile geçirmiyorum. herhangi bir çürüme vs yok. 2 senedir makine üstünde takılı. Renk atması bende de mevcut tüm iplerde hemen hemen kronik zaten.

yalnız 0.10 surf için çok ince değil mi ?

Bende surf avı için 0.15 ( 0.16 da olabilir emin değilim) kendo spinning kullanıyorum. Tatlı su tutmayı bırakın ipi tatlı suyun yakınından bile geçirmiyorum. herhangi bir çürüme vs yok. 2 senedir makine üstünde takılı. Renk atması bende de mevcut tüm iplerde hemen hemen kronik zaten.

yalnız 0.10 surf için çok ince değil mi ?
LRF takımında hocam surf takımım yok maalesef. Valla ben de Kendo ipten memnunum 1.5 yıl oldu bir sorun çıkmamıştı, bugün test ettim ip ince fazla güç uyguladığım içinmiş. (geçen gün 1kiloluk yazılıyı sorunsuz çekti :d)

LRF takımı ile Kendo Surf casting 0.10 mu kullanıyorsunuz? Diğer bir sorumda eğer bu ipi kullanıyorsanız kaç gram ağırlık ile avlanıyorsunuz ve tahmini ortalama erim mesafeniz nedir?

LRF takımı ile Kendo Surf casting 0.10 mu kullanıyorsunuz? Diğer bir sorumda eğer bu ipi kullanıyorsanız kaç gram ağırlık ile avlanıyorsunuz ve tahmini ortalama erim mesafeniz nedir?
Evetl lrf takımıyla kullaniyorum 0.30luk misinayla da lider atıyorum. Kamişim 6-14gr atarli genelde 8.5 ,10 gr jig ve rapalalar, 15gr 1 tane jig ile kullaniyorum. Atış erimim tahminen 30 metre falan

👍 atar aralığını söyleyince oldu hocam fakat kamışınız bence lrf değil light spin kamışı. LRF diyince siz ben bir an kamışınız 0-10 gram aralığında bir kamış sandım o yüzden çok kalın bir ip olduğunu düşündüm.

👍 atar aralığını söyleyince oldu hocam fakat kamışınız bence lrf değil light spin kamışı. LRF diyince siz ben bir an kamışınız 0-10 gram aralığında bir kamış sandım o yüzden çok kalın bir ip olduğunu düşündüm.
Kamış light spin değil HRF (hard rock fishing) kamışı. Genelde hrf bilinmediği için yalnış bir algı var hobidaşlarda. Bir kamışa light spin dememiz için 5-20, 5-25, 6-28, 7-28 atar aralığı boyunun da 2,40cm olması gerekir. HRF kamışlarına 2000 lik makine Light spin kamışlarına 2500 lük makine kullanılır.

Back