Ipin Ucuna Misina!

conquestime

Aktif Üye
Tepki
731
Ödül
103
0.16 ipin ucuna misina olarak;

- monofilament mi fc mi? Aşırı fark olurmu?
- 2.40 kamış kaç cm şok olması daha iyi olur?
- kaç mm olmalı atcek(spin) için?
- birde 50 tl yi geçmeyecek gerçekten uzmeyecek tavsiyelerinizi bekliyorum .

Ben trabucco'nun seramik kaplı misinasının 0.35mm olaanını ipin önüne bağlıyorum bu misina hem çok sağlam hemde çok şeffaf görünmez (link)

Abim öyle yazmasının sebebi görünmez misina olduğu için berrak suda kullanmaya uygundur anlamında o açıklama, ama orjinalinden o şekilde tercüme edildiği için insanı yanıltıyor açıklama , bu misina sert ve sağlam görünmez bir misina makinayada sarılmaz sert olduğu için sadece takım yapılır yada ipin ucuna bağlayabilirsin ben bu misinayı eskiden beri yemli takımlarımı yapmak için kullanıyordum şimdide ipin ucuna bağlıyorum çünkü hem görünmez hemde çok sağlam

Abim öyle yazmasının sebebi görünmez misina olduğu için berrak suda kullanmaya uygundur anlamında o açıklama, ama orjinalinden o şekilde tercüme edildiği için insanı yanıltıyor açıklama , bu misina sert ve sağlam görünmez bir misina makinayada sarılmaz sert olduğu için sadece takım yapılır yada ipin ucuna bağlayabilirsin ben bu misinayı eskiden beri yemli takımlarımı yapmak için kullanıyordum şimdide ipin ucuna bağlıyorum çünkü hem görünmez hemde çok sağlam

Hımmm . Bugün kârdayız 🙂 insan bilmediği şeyin cahili oluyor 😀 Şuan kendimi ikna etmek için uğraşıyorum. Misinaya o kadar para verem mi diye 🙂 başka misinayada bakmıyorum 😀 . Herşey (vakit,para, düşüncem) uygun oldumu buradan paylaşacağım 🙂

Liderin temel kullanım amacı şok etkisini ortadan kaldırmak değil mi? Yani örgü misinanın sertliğini ortadan kaldırarak düğümlere daha az yük binmesini sağlamak diye biliyorum. Bu nedenle sizin de söylediğiniz gibi sert yapılı bir misina sanki lider olarak kullanıma uygun değil gibi. Sert misinadaki düğüm mukavemeti de düşük olur bence.

Bütçe olarak biraz daha yukarılara çıkarsanız forumdan Mehmet abinin sattığı Seaguar FXR marka misinayı almanızı tavsiye ederim.

0.16 mm örgünün önüne 0.28 mm yeterli olacaktır ki çeker değeri yanlış hatırlamıyorsam 9.7 kg olması lazım. Gerek FC yapısı gerekse düğüm mukavemeti oldukça iyidir.

Şöyle bir hesap yapabilirsiniz. Ortalama olarak 50 - 100 cm arası bir lider yeterlidir. Diyelim ki siz 100 cm bağladınız. 100 metrelik bobin ile ortalama 90-95 kere av yapabilirsiniz. Haftada 2 gün balığa gittiğinizi düşünürsek 45-47 hafta kullanabilirsiniz.

En iyi ihtimalle bu hesabı yapıyorum. Türlü nedenlerden dolayı 100 metrelik bir misina ortalama 1.5 sene gider size 1.5 sene için de verilen 170 TL bence çok değil açıkçası.

Bazen de olaya fiyat / performans olarak değil de fayda / maliyet olarak bakmak lazım.

Umarım yardımım olmuştur. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok bunu ben kendime anlatamam 😀 sağolasın yorumun için . Yumuşak mı sert mi olması gerek onu ben bilemiyorum . Cevaplar belirleyici olacaktır 🙂

Back