İplere bebek yağı uygulaması

TheSpinner

Üye
Tepki
19
Ödül
13
Selam herkese. Daha önce internetten iplere bebek yağın uygulaması gördüm. Bu sayede ip deniz suyu ile teması minimuma indiriliyormuş. Konu ile ilgili deneyimi yada bilgi olan varmıdır. Kullanılabilecek bir yöntem midir?

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de yeni duymuştum bunu, iplere, monolara hepsine uyguladım ama daha hiçbiri su yüzü görmedi. O nedenle, yağlama öncesi ile sonrası arasında kıyaslama yapamıyorum. Ben de konunun takibinde olacağım.

Ben uyguluyorum. Aslında bu konu biraz muallakta. Bazıları ipin üzerindeki silikon kaplamayı yok ettiği için kullanılmasına karşı, bazıları ise faydalı olduğunu düşünüyor.

Ben, uzun süre balığa gitmediğimde ip adeta kuruyup sarımlar birbirine yapıştığı için kullanıyorum. İp makineden ipek gibi akıyor. Bu sebeple erimin arttığını gözlemledim.

Daha önce bununla ilgili konular açılmıştı. Yeni ve pürüzsüz iplerde kullanmaya gerek yok, çünkü genelde kendi kaplamaları oluyor. Ancak zamanla bunlar aşınıyor ve ip kuruyor. O zaman da sürtünme ve ses artıyor, ip su tutmaya başlıyor. Bu durumlar için ben 2-3 avda bir hafif bir yağlama yapıyorum ve fayda sağlıyor. Önemli olan kullanılan yağın mineral içeriğe sahip olması, çünkü bebek yağarının hepsi aynı içerikte değil. Sıvı parafin (paraffinum liquidum) içeren yağlardan almanız lazım. Bunlar petrol bazlı ve suyu itme özelliğine sahip.

Keşke uygulasaymışım. Dün zift bulaştı ipe, atış eriminim baya bi düştü. Zift yüzüklerde direnç gösteriyo. Yüzükleri ve ipi temizlemeye çalıştım ama bakalım. Gün geçtikte daha da temizlenir

Keşke uygulasaymışım. Dün zift bulaştı ipe, atış eriminim baya bi düştü. Zift yüzüklerde direnç gösteriyo. Yüzükleri ve ipi temizlemeye çalıştım ama bakalım. Gün geçtikte daha da temizlenir

Öncelikle geçmiş olsun. İpin ziftli kısmını kesip atın. Yüzüklerdeki zifti mazot ya da gazyağı ile temizleyebilirsiniz.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun. İpin ziftli kısmını kesip atın. Yüzüklerdeki zifti mazot ya da gazyağı ile temizleyebilirsiniz.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Evet ipin ağır ziftli olan kısmını maalesef kesip attım. İpin devamı temiz yada çok az bulaşmış olan kısmını bıraktım. Yüzükleri temizlemek daha kolaydı. biraz ıslak mendil, biraz ıslak bez ile sildim. Şimdilik kurtuldum ama yine de yeni ip siparişini verdim

Back