Tarık Alp
Üye
Kıyıdan Denizde Yemli iri balıklar ve Bazen de Tatlı suda 15 20 kiloluk balıklarla mücadele için Sizce Drag gücü yüksek Surf makineler mi yoksa Jig makineleri mi daha mantıklı olur ?
Teşekkürler çok akıntı yok evetEğer avlandığınız yerde akıntı fazla yoksa İstanbul boğazı gibi.. O zaman Surf makina daha mantıklı.
Teşekkürler çok akıntı yok evet
Çok teşekkürler ben de jig makinesine dönmüştüm son dönemde çok uzağa atış derdim yok sadece 10 15 kiloluk belki daha da büyük balıklarla kolay mücadele edebilmek aynı zamanda da gerektiği zaman en azından 100m civarı atışlar yapabilmekSurf makine ile jig makinesi ( ki bundan kastınız tam olarak nedir) arasında büyük özellikler farkı var. Surf makinesi atış için tasarlanmış bir makine iken, jig avına uygun makine ile atış yaptığınızda eriminiz kısa kalır. balık ile mücade konusunda ortalama drag gücü, bilya sayısı ve dişli devir sayısı balık ile mücadeleyi belirleyen en başlıca özelliklerdir. Ama mesele balık aksiyonu ile mücadele etmek ve balığı rahat bir şekilde çekmekse Jig avına uygun özelliklere sahip spin makinelerinin önüne geçebilecek surf makinesi nadir olacaktır.
Haklısınız Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için dikkate alacağım.Jig makinesi ile 100M atış yapmanız olası değil. Hem makine kafa tasarımı hemde makinede kullanıcağınız ip bakımından bu pek mümkün değil. Ayrıca 10-15 kiloluk bir balığı 100 metreye atış yapmanıza imkan sağlayacak bir makine ve misina ile karaya çıkarmanız mucize olacaktır.
Özetle iki ayrı hedef balık ve iki ayrı disiplini birbirine karıştırmak zor. bu hobinin en kötü tarafı bu, uzağa atış ve büyük balık hedefleri birleştirilemiyor.
Büyük balığı bende yıllarca uzaklarda aradım ama skor olarak aldığım balıklarının çok büyük kısmını da kıyıya yakın yerlerde oldu..
Reis iri yayın balığı turna sazan için ne tarz makineler önerirsin???Bahsetmiş olduğunuz 10 - 15 kilo ve üzeri balıklar ile mücadele etmek için jig makinesi kullanıyorum gün içinde 3 adet en az olta suda oluyor bazen canlı yem durumuna göre bu sayı kasnaklar ile birlikte 6 7 de oluyor , 1 veya 2 tanesini yüzerek 100 metre ve civarına bırakıyorum diğerleri genelde kamış ile atılıp 10 15 metre civarında kalıyor.
Büyük balığı bende yıllarca uzaklarda aradım ama skor olarak aldığım balıklarının çok büyük kısmını da kıyıya yakın yerlerde oldu..