Tatlı su avlarından malesef hiç anlamam ama jig makinesi ile sazan avlayan hiç görmedim hocam..Reis iri yayın balığı turna sazan için ne tarz makineler önerirsin???
Tatlı su avlarından malesef hiç anlamam ama jig makinesi ile sazan avlayan hiç görmedim hocam..Reis iri yayın balığı turna sazan için ne tarz makineler önerirsin???
Tarık tatlı su için genelce yavaş devir normal kafa makina kullanılır , sadece sazan için surf kafa bait runner makinalar kullanılır.
Yayın için sağlam kamış olarak tavsiyeniz nelerdir ?Tarık tatlı su için genelce yavaş devir normal kafa makina kullanılır , sadece sazan için surf kafa bait runner makinalar kullanılır.
Reis baitrunnerlı kuvvetli makineler var evet ama drag güçleri fazla yüksek olmadığı için benim işi görmez büyük ihtimalleTatlı su avlarından malesef hiç anlamam ama jig makinesi ile sazan avlayan hiç görmedim hocam..
Onlar sadece sazan için özel makinlar , yayın da işin içine girerse dediğin gibi drag güçleri az gelebelir.Reis baitrunnerlı kuvvetli makineler var evet ama drag güçleri fazla yüksek olmadığı için benim işi görmez büyük ihtimalle
Hocam ortalama bir takım.Kıyıdan Denizde Yemli iri balıklar ve Bazen de Tatlı suda 15 20 kiloluk balıklarla mücadele için Sizce Drag gücü yüksek Surf makineler mi yoksa Jig makineleri mi daha mantıklı olur ?
Tabi ki hocam kalama işi olmasa ztn kamış makine istediği kadar iyi olsun yine alamazsın balığı. Maksat egeadan skodaya geçmek.Hocam ortalama bir takım.
Koldan kalama ve bilekten kalama 😉😄