Irmaklarda böyle bir hayvanla karşılaşan oldu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mumuk06
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mumuk06

Aktif Üye
Tepki
597
Ödül
103
Merhaba arkadaşlar. Bu sefer balık değilde balıkta karşınıza çıkabilecek bir hayvanı görüntüledim. Irmaklarda balık avı yapan arkadaşlar bununla karşılaşan oldu mu. Ülkemizde hala bu hayvanın neslini devam ettirmesi çok mutluluk verici bir durum. hep belgesellerde izlerdim karşılaşınca çok mutlu oldum.

Gerede çayındada vardı eskiden gece çaya gerilen ağlara takılırdı bizim köyde ama artık çayın suyunun yarısından çoğu ankaraya baraja çevrildi ters istikamete gidiyo su geri kalanınıda deri tabakhaneleri kirletiyo artık su samurlarıda ölmüştür herhalde açlıktan kirlilikten karabüktede oluyor çaylarda ama batı karadenizde o bölgelerde köylüler kunduz sanıyorlar bu hayvana kunduz diyorlar hep aslında su samuru tabi 🙂

Gerede çayındada vardı eskiden gece çaya gerilen ağlara takılırdı bizim köyde ama artık çayın suyunun yarısından çoğu ankaraya baraja çevrildi ters istikamete gidiyo su geri kalanınıda deri tabakhaneleri kirletiyo artık su samurlarıda ölmüştür herhalde açlıktan kirlilikten karabüktede oluyor çaylarda ama batı karadenizde o bölgelerde köylüler kunduz sanıyorlar bu hayvana kunduz diyorlar hep aslında su samuru tabi 🙂
Evet kunduz diyen de var . maalesef meralarda eskisi gibi doğallık ,su kalmadığından yok oldular. Erzurum da çektim ben bunu . hiç olmayacak bir yerde karşımıza çıktı.

Çanakkale'de denizde de deniz samuru var . 2 tane biri büyük diğeri küçük. Sürekli kıyılarda geziyor görüyorum.

bursa mudanyada da var..2015 te ılk ortaya cıktılar hala ara ara görüyorum balıga cıktıgımda

Tabiat'ta tatlı sular azalınca Denizlerde de görülmeye başlandı,
Birkaç yıl önce Boğaz'da yalı'ların önlerinde yüzen bir tane görülmüştü,🙂

Geçen sene üsküdarda epey iricesini görmüştüm. Spin yapıyorduk önümüzden süzüldü gitti ama cüssesi vardı epey heralde balığı biraz fazla kaçırmıştı 🙂

Back