" Isome Marukyu Koku Kalıcılığı " Sorunu

Isomeleri yeni de olsa kullanılmış da olsa farklı renkleri aynı yerde saklayabilirsiniz. Fakat gulp'lar renk salıyor o yüzden tavsiye etmem. Bir de sakın ha jighead ile birlikte koymayın pakete, jighead paslanarak silikonları da bozuyor. Ben pek gulp tercih etmiyorum uzun zamandır. Yaklaşık 4-5 yıldır isome kullanıyorum ve kullandıklarımı aynı pakete koyuyorum. O paket 1 sezon dolapta bekliyor ve ertesi sezon kullanmaya devam ediyorum.
Ben jig headle koyuyordum. Artik koymam. Tesekkurler

Merhaba,

Bugün özel saklama kabı ile satılan 15 cm. Berkley gulp camo aldım. Daha önce paketlerde satılalardan almıştım ama içerisindeki sıvı çok azdı.

Tam aksine saklama kabiyla satılanda sıvı çok fazla. Paketlerdekini bu kabin içine atmamda sakınca olmaz sanırım?

Aslında ben sızdırmaz kap alacaktım ama bu şekilde almak daha mantıklı geldi.

Isomeleri yeni de olsa kullanılmış da olsa farklı renkleri aynı yerde saklayabilirsiniz. Fakat gulp'lar renk salıyor o yüzden tavsiye etmem. Bir de sakın ha jighead ile birlikte koymayın pakete, jighead paslanarak silikonları da bozuyor. Ben pek gulp tercih etmiyorum uzun zamandır. Yaklaşık 4-5 yıldır isome kullanıyorum ve kullandıklarımı aynı pakete koyuyorum. O paket 1 sezon dolapta bekliyor ve ertesi sezon kullanmaya devam ediyorum.

Isomelerin uzerinde japonca oda sicakliginda saklayiniz yaziyor 🙂 Ama paket acilinca dolapta saklamak daha mantikli sanki. Benim hatam igneyle birlikte silikonlari ve cesme suyuyla temizlenmis silikonlari ayni kaba koymak oldu sanirim 🙁 Igneler pas yapiyor ve tatli su belki de silikonlarin yapisini bozuyor bilemiyorum. Sizin yaptiginiz gibi kullandiktan sonra hic temizlemeden kaba posete koymak sivilarina bir zarar vermiyor demek ki.

Gulpun kuru halinde bile kokuyu korudugu konusunda bir video paylasmistim.

Videonun 3:00-5:00 arasindaki bolumde Pik Yi adli bu arkadas gulp sandwormu kurutup oyle kullaniyor. Ve cok da guzel baliklar aliyor.

Gulp aksiyonu olmayan ama rakiplerine gore kat be kat koku barindiran bir silikon. Isome icin yarim saat dedigim sure gulp icin saatlerce surebilir.
Hocam %100 kurutma yapmamış adam, sadece suyundan çıkarıp suyu olmayan bir kapta bekletmek gibi birşey yapmış. Gulp tam kuruyunca iğne geçmeyecek kadar sert oluyor. Plastik gibi. Yine de doğru ama, koku kolay kolay gitmiyor. Ancak denizde epey bi bekleyecek ki gitsin. Yine de %100 gittiğini sanmıyorum.

Isomelerin uzerinde japonca oda sicakliginda saklayiniz yaziyor 🙂 Ama paket acilinca dolapta saklamak daha mantikli sanki. Benim hatam igneyle birlikte silikonlari ve cesme suyuyla temizlenmis silikonlari ayni kaba koymak oldu sanirim 🙁 Igneler pas yapiyor ve tatli su belki de silikonlarin yapisini bozuyor bilemiyorum. Sizin yaptiginiz gibi kullandiktan sonra hic temizlemeden kaba posete koymak sivilarina bir zarar vermiyor demek ki.

Evet iğne ve tatlı su olayına hiç girmemek lazım. Ben çok sık av yapmadığım için ve hırsızı etkin kullandığımdan 1 paketi 2 farklı sezonda kullandığım çok oluyor ve jighead'ten çıkardığım silikonu direkt olarak poşetine koyuyorum. 5 yıldır hiç sorun yaşamadım.

dechatlon'da 30 liraya görünce 3 paket aldım ama kokusu berkley gulp'a göre çok çok farklı resmen yanında parfüm gibi kaçıyor. Avcılığı acaba berkley kadar iyimi isome'nin ?

dechatlon'da 30 liraya görünce 3 paket aldım ama kokusu berkley gulp'a göre çok çok farklı resmen yanında parfüm gibi kaçıyor. Avcılığı acaba berkley kadar iyimi isome'nin ?
isome böyle vanilya kokuyor gibi, ya da frambuaz. Sakız gibi kokuyor. Avcılığı iyi, ama gulp kadar dayanıklı değil. Kolay çıkıyor iğneden. Gulp daha sert yapılı.

yaklaşık 5 ay önce isome crab almıştım , içinden bi tane aldım kullandım kapatım koydum çantaya. sonra 4 ay kadar balığa gidemedim ve tekrar 4 ay sonra paketi açtım ve o tatlı sakız kokusu yerine ölü sülünez gibi berbat bir koku olmuş. daha önce iğneyle koyduğumda daha kısa sürede suda bozulma olduğunu görmüştüm ama kendi kendine bozulması , paketin açıldıktan sonra belli bir kullanma süresi olması gerektiğini gösteriyor. avcılığı konusuna gelirsek, o berbat kokuya rağmen balıkları kudurtmaya devam ediyordu. yani kokunun balıklar için cazibesi bizim farkedebildiğimiz bir boyutta değil galiba. bu arada isome bence mucize bir yem. bütün balıkların çılgın gibi tepki verdiği her şartta iş yapabilen enteresan bi yem. bir de iğne konusunda bi inovasyon yaparlarsa harika olur 🙂

şimdi mesajı görünce hemen baktım sitede kalmamış. siz mağazadan mı almıştınız?

Back