İspari en iyi nasıl yenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muhammets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Muhammets

Aktif Üye
Tepki
41
Ödül
38
3 4 tane ispari tuttum, düz tavada mısır unu ile kızartınca hem parçalanıyor hemde tadı istavrit e benziyor. Bunun başka bir pişirme yöntemi yokmudur? Suda limonla buharlama yaparak olurmu? veya başka tür bildiğiniz varsa detaylı anlatırmısınız?

Hiç yemedim, yemek için de avlamadım.
Çok kılçıklı olduğu ve yemenin de zor olduğunu söylerlerdi, bu nedenle teşebbüs bile etmedim.
Oltaya vuruşu yok zamanlarda balık tutma hissi açısından keyifli ama en güzeli yaka ve sal.

En lezzetli pişirme yöntemi una bulayıp kızartma. İstersen soğan, domates, limon, sarımsak ve çeşitli baharatlarla buğulama da yapabilirsin. Damak zevkine hangisi uygunsa öyle yap.

Hiç yemedim, yemek için de avlamadım.
Çok kılçıklı olduğu ve yemenin de zor olduğunu söylerlerdi, bu nedenle teşebbüs bile etmedim.
Oltaya vuruşu yok zamanlarda balık tutma hissi açısından keyifli ama en güzeli yaka ve sal.
Evet çok kılçıklı bir balık. Parmağım kadar kılçığı var.
En lezzetli pişirme yöntemi una bulayıp kızartma. İstersen soğan, domates, limon, sarımsak ve çeşitli baharatlarla buğulama da yapabilirsin. Damak zevkine hangisi uygunsa öyle yap.
Buğlama yapmak için kaç tane yeterli olur acaba? Şu sıralar epey geliyor ona uygun tutarım.

Evet çok kılçıklı bir balık. Parmağım kadar kılçığı var.

Buğlama yapmak için kaç tane yeterli olur acaba? Şu sıralar epey geliyor ona uygun tutarım.
Valla 3-4 taneyle de buğulama yapıyorum ben. Orta boy sahana dizip bir kaç dilim domates, soğan koyup küçük 1 diş sarımsak rendeleyip 2 dilim limon ve bir adet defne yaprağı ile güzel oluyor. Tek kişi için ideal. Ailenle yemeyi düşünüyorsan küçük bir tepsiye dizip yapabilirsin.

İyice kızartınca kılçıkları beni rahatsız etmemişti. Kılçıklı bulanlar bence ikiye bölüp kılçıklı tarafını iyi kızartsınlar.

Una bulama yöntemiyle bence oldukça lezzetli.

Back