İstanbul Boğazda ve Karadeniz Kıyılarında Spin için Lider FC Kalınlığı ne Olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmet Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ahmet Efe

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Spine yeni başladım, 8x 0.16mm ip misinaya lider olarak çeker değeri yüksek(yaklasık 9-9.50kg) diye latex markasının 0.27mm fcsini aldım fakat sanırım kağıt üzerindeki rakamlar hayalden ibaret olsa gerek koparttım. , İstanbul Boğazı ve Karadenizde hangi kalınlığı kullanmamı tavsiye edersiniz? Temu gibi yerlerden almayı düşündüm fakat sadece fc ihtiyacım var simdilik oyüzden ekstra masrafına girmek istemiyorum. Sizce En F/p fc nedir?

Bu biraz sudaki hayvana ve dönemsel olarak nasıl saldırdığına göre değişiyor 0.16 ip önüne 0.30 lider kullanıyordum şuan 0.40 kullanıyorum hatta kimi dönem çelik tel kullandığımız bile oluyor sanırım ghost olanı kullanıyorum şuan ama fc değil mono

fc kaplama mono mu? hocam fc kaplama düşündüm fakat hiç kimse güzel bakmıyor sanki ona ya. fiyatı çok güzel %100 fcnin yanında fakat biraz underrated mı acaba diye düşündürüyor da insana. ne düşünüyorsunuz 40mm veya bir tık kalın fc kaplama mono da iş görür mü dersiniz?

Bizim yaptığımız avlarda çok önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta 1.5 karış lider bağlıyoruz , düğüm tutsun, düğüm atarken ıslattığında yanmasın yeter kafasındayım

Bizim yaptığımız avlarda çok önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta 1.5 karış lider bağlıyoruz , düğüm tutsun, düğüm atarken ıslattığında yanmasın yeter kafasındayım
hocam yanlış anlamazsanız sorayım; yani floro kaplama alsam sorun olmaz mı dersiniz? Görece kalın olabilir sorun olmaz benim için, fakat biraz doğru olsun istiyorum. Eğer öneriyorsanız kaç mmlik kaplama alayım? Dediğim gibi 0.16mm ip var şuan makinede.

İstanbul’da spin ile gece avcılığı yapıldığı için kullandığınız lider misinanın mono kaplama veya fc olması bir fark yaratmaz
Kalınlığı da abartılmadığınız sürece yine bir fark yaratmaz
Ben kofana baraküda torik levrek avı yapıyorum 0,16 ip misina önüne kamış boyu kadar berkleyin floro kaplamalı 0,40 misinasını lider olarak kullanıyorum
Gece ve gündüz avlarında aynı misinayı uzun süredir kullanıyorum ondan önce de yine floro kaplama youziri 0,40 kullandım 300 m olanı dan kullanıyorum uzun süre gidiyor
her avdan sonra lideri yenilememe rağmen

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bana göre kişisel deneyim sonucu liderin kalınlığından ziyade boyu fark yaratıyor
Özellikle dalarlı sahte ve jig kullanımında

İstanbul’da spin ile gece avcılığı yapıldığı için kullandığınız lider misinanın mono kaplama veya fc olması bir fark yaratmaz
Kalınlığı da abartılmadığınız sürece yine bir fark yaratmaz
Ben kofana baraküda torik levrek avı yapıyorum 0,16 ip misina önüne kamış boyu kadar berkleyin floro kaplamalı 0,40 misinasını lider olarak kullanıyorum
Gece ve gündüz avlarında aynı misinayı uzun süredir kullanıyorum ondan önce de yine floro kaplama youziri 0,40 kullandım 300 m olanı dan kullanıyorum uzun süre gidiyor
her avdan sonra lideri yenilememe rağmen

değerli cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Bende boğazda lüfer ve karadeniz kıyılarında levrek deniyorum fakat bu duruma girdiğimden beri bütçe de çok kısıldı av deneemye gidemiyorum gitsem bile lider kopar korkusu, lidersiz olmaz korkusu var. Sizlerin dediğiniz markaları baktım fakat pek zorlandım nerdeyse bulamadım hepsiburada dışında biryerde. Link göndermek forumda serbest ise gönderebilir misiniz? 50 -100 metre bana yeter de artar.

değerli cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Bende boğazda lüfer ve karadeniz kıyılarında levrek deniyorum fakat bu duruma girdiğimden beri bütçe de çok kısıldı av deneemye gidemiyorum gitsem bile lider kopar korkusu, lidersiz olmaz korkusu var. Sizlerin dediğiniz markaları baktım fakat pek zorlandım nerdeyse bulamadım hepsiburada dışında biryerde. Link göndermek forumda serbest ise gönderebilir misiniz? 50 -100 metre bana yeter de artar.

Uygun fiyatlı bir ürün bulamadığım ve acil ihtiyacım var ise gittiğim tek yer decathlon
Ürünleri FDA onaylı güvenli ve hesaplı
Bütçene göre mono bile işinizi görür
O ürünleri alırken bütçe sıkıntım yoktu ve aldım zamanında elimdeki bitene kadar da almam alma zamanı geldiğinde ise bütçem müsaitse yine aynısını veyahutta benzerini alırım değilse decathlon
Dikkate aldığım kriterler FDA onayı ve şeffaf kristal yani renksiz olması, mono misina güçlüdür işinizi görür ille floro veya kaplama olması şart değil

Uygun fiyatlı bir ürün bulamadığım ve acil ihtiyacım var ise gittiğim tek yer decathlon
Ürünleri FDA onaylı güvenli ve hesaplı
Bütçene göre mono bile işinizi görür
O ürünleri alırken bütçe sıkıntım yoktu ve aldım zamanında elimdeki bitene kadar da almam alma zamanı geldiğinde ise bütçem müsaitse yine aynısını veyahutta benzerini alırım değilse decathlon
Dikkate aldığım kriterler FDA onayı ve şeffaf kristal yani renksiz olması, mono misina güçlüdür işinizi görür ille floro veya kaplama olması şart değil

tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam, bakınacağim. iyi günler.

Back