İstanbul Boğazı için Tek Makina Çift Kamış Kullanılabilir mi?

gökdeniz

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Herkese Merhabalar,

Balık tutmaya yeni yeni merak salıyorum, şimdiye kadar emanet olta kullandım ancak şimdilik uygun yollu bir set oluşturma kararı aldım. İsteğim spin kamış alarak at çek balıkçılığı öğrenmek ancak istanbulda elim boş dönmemek adına istavrit çaparisi de atmak istiyorum. Şu hususu merak ettim sizlere danışmak istedim. Ryuji Luna II 270 cm 4-35 gr Spin Kamış alıp yanında sadece yakınlara çapari atmak için çok ucuz bir surf kamış alsam. Makina olarak da Okuma Alaris Als-40 modelini alıyor olsam tüm ihtiyaçlarımı karşılar mıyım yoksa büyük bir uyumsuzluk söz konusu olur mu? Bir de bu set uygunsa misina tavsiyeniz ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

Herkese Merhabalar,

Balık tutmaya yeni yeni merak salıyorum, şimdiye kadar emanet olta kullandım ancak şimdilik uygun yollu bir set oluşturma kararı aldım. İsteğim spin kamış alarak at çek balıkçılığı öğrenmek ancak istanbulda elim boş dönmemek adına istavrit çaparisi de atmak istiyorum. Şu hususu merak ettim sizlere danışmak istedim. Ryuji Luna II 270 cm 4-35 gr Spin Kamış alıp yanında sadece yakınlara çapari atmak için çok ucuz bir surf kamış alsam. Makina olarak da Okuma Alaris Als-40 modelini alıyor olsam tüm ihtiyaçlarımı karşılar mıyım yoksa büyük bir uyumsuzluk söz konusu olur mu? Bir de bu set uygunsa misina tavsiyeniz ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

Ruyjin 10-50 kamışı ile söylediğiniz makinenin 3000’liği ile kombin yaparsanız
Levreğe silikon ve suüstü, lüfere dalarlı sahte jig ve kaşık ve istavrite sıyırtma ve çapari atabilirsiniz tek makine tek kamış bütün işinizi görür yemliğe bile kullanabilirsiniz
0,16 ip misina sarın ipi bütçeniz doğrultusunda internetten bakabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim Murat Bey, bir kaç yerde İstanbul boğazında 2.70 altı spin kamışların işlevsellik açısından zorlayıcı olacağını söylemişler siz bu konuda ne dersiniz? Sizin tavsiye ettiğiniz kamışın sadece 2.40lık olanını görebildim. 2.70 olanlarda 15-50 atarlı modeli mevcut.

Teşekkür ederim Murat Bey, bir kaç yerde İstanbul boğazında 2.70 altı spin kamışların işlevsellik açısından zorlayıcı olacağını söylemişler siz bu konuda ne dersiniz? Sizin tavsiye ettiğiniz kamışın sadece 2.40lık olanını görebildim. 2.70 olanlarda 15-50 atarlı modeli mevcut.

Ben 2,82 lateo kullanıyorum
İstanbul için kullanılabilecek bence uygun boy 2,82 ve 3 metreye kadar aralıklar uygundur.
Sebebi ise İstanbul lüfer meraları rıhtım ve kaya üstündendir yani denize yüksek yerlerdir bu nedenle 2,70 üzeri kamışlar erim ve aksiyon verme konusunda size konfor sağlar
10 gr sıyırtma arkası gece istavrit silikonları ile çok verimli avlar yaptım.
Sanırım önerdiğim kamışın 2,90 olanı mevcut
Bulamaz iseniz gelmesini bekleyin bence
Bütçeniz uygun ise yeni lateo 2,82 10-50 atarlı olan kamışa da bir göz atabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkür ederim Hocam. Boğaz açısından biraz daha garanti bulduğum için önceliğimi surf kamış almaya karar verdim belki gelecek yıllarda ikinci olta olarak spin ya da lrf düşünebilirim. Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için sağ olunuz.

Back