İstanbul boğazı Kanal mesafesi !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kanal dedikleri bölgelerde tekneden çok avlanmıştım. kanal etekleri güzel balık yapar ama kanalda oltayı diplemek çok çok zordur. zaten teknelerde gemi yolu olduğundan kanalda pek duramazlar. bazen bu bölgede dip çaparisi diye tabir edilen 50 100 iğne arası bir çapari kiloluk kurşunlarla dibe yatırılarak avlanırlar. arkadaşların dediği kanaldan çok kanal etekleridir diye düşünüyorum. oda bahsedildiği gibi kıyıdan en az 120 - 150 metre arası vardır.

Ne güzel atıyorlar helal vallahi , yarın boğaziçindeyim şu 120-130 mt atanları görmek isterim .

9cm rapala ıle nasıl 140-150 metrelere atıs yapılacak ? ben ınanmıyorum boyle bır mesefeye 9 cm rapala ıle atılacagını kısa beden 5-6 cm rapala ıse bu durum degıse bılır ama uzun beden 9 cm rapala ıle bu mesafeler cıddı zordur mesela fikret abının atısını cok severım cok teknık atar oyle kamısa yuklenmez tık der kursun havada kaybolur yukı q7 kamıs ıle akıntının sıddetlı oldugu zamanlarda 300 gr kursun ıle calısır ve çok guzel mesafelere atar cussesı yerınde guzel bır abımız yıne aynı sekılde kenan yada şener yada nuri abı bu arkadaslarımızda guzel atıslar yapar onların atıslarıda cok ıyıdır ama uzun beden artı 9 cm rapalalar ıle bu mesefelere ulasmak cıdden zordur.

9cm rapala ıle nasıl 140-150 metrelere atıs yapılacak ? ben ınanmıyorum boyle bır mesefeye 9 cm rapala ıle atılacagını kısa beden 5-6 cm rapala ıse bu durum degıse bılır ama uzun beden 9 cm rapala ıle bu mesafeler cıddı zordur mesela fikret abının atısını cok severım cok teknık atar oyle kamısa yuklenmez tık der kursun havada kaybolur yukı q7 kamıs ıle akıntının sıddetlı oldugu zamanlarda 300 gr kursun ıle calısır ve çok guzel mesafelere atar cussesı yerınde guzel bır abımız yıne aynı sekılde kenan yada şener yada nuri abı bu arkadaslarımızda guzel atıslar yapar onların atıslarıda cok ıyıdır ama uzun beden artı 9 cm rapalalar ıle bu mesefelere ulasmak cıdden zordur.
9 cm rapalayı geçtim 5 cm rapala ile 130 mt ve üstü atış yapabilecek avcı sayısı bir elin parmaklarını geçmez .

Vallahi surfe yeni başladığım zamanlar 9cm mi 5-6 cm mi bilmem ama ben tahmini 80-90 m atış yapıp herhalde maksimum bundan 10-15 m daha ileri atılır en fazla diye düşünürken yanımdaki arkadaş benim attığım mesafenin yaklaşık 2 katı uzaklığa gönderdi ve balık alamadığını görünce bu arkadaşa gelmiyosa bana hiç gelmez diyip takımları toplamıştım 🙂

boğazda kanal mesafesine ulaşmak için en güzel çözüm :

upload_2016-12-9_11-6-49.png

tabi gırgıra yakalanmazsa 😀

Kursun arkasi 9cm ile degilde 5-6,5 cm rapalayla 130m ve civari benim bildigim cok az kisi atabilir (bir de bunu sürekli performans açisindan ne sıklıkla attigida önemli )onun disinda 150m ve üzerini sahteyle birlikte kolay kolay (ölçmedim, ölçeni de görmedim) atilacagina pek ihtimal vermiyorum,
Bir de şu durum var sabahin ilk saatlerindeki efor,heyecan ve güç ile yaptigimiz atislar gün sonunda efor kaybi,moral motivasyonla paralel azalacaktir,
Bunun icin ekipman konforu,atiş teknigi, gerek fiziksel gerek mental güç ve en onemlisi moral yüksekse gün sonuna kadar ayni performans sergilenebilir,
Bunu gördüğüm en iyi avcı ŞENELdir,
Cengizde çalistigi icin cok baliga çikmaz lakin kasmadan,zorlamadan,ıkınmadan attigi mesafelere inanamazsiniz,balik yakalar,dalar kiloluk balik vurur satar, Küçüklügünü bilir abiler boğaz çocugudur, fiziksel olarak çok güçlü,izmandut gibidir cengize gelen mallardan 100kiloluk mali indirir kaldirirmiş(yildiray diyor) ee sigara,alkol kullanmiyor daha ne olsun,
Şahsen ben şener avdayken onun avciligini keyifle izliyorum,
Rastgelsin

Back