SalomonFishing
Üye
Anavaşya denilmiş bu balığa ama bence bu hala katavaşya yani Karadenizden inen balık iklim değişikliği hayvanın da dengesini bozdu
Selamlar hobidaş, yaklaşık 2 buçuk haftadır Üsküdar'da Marmaray çıkışı istavrit yapıyor. Epeydir kraca idi ancak şuan normal boylara gelmeye başladı, kalabalığı göze alırım dersen istavrit tutabilirsin. Kuşkonmaz camii sağı ve solu dişli yapıyor özellikle salacak istikametine doğru camiinin solundan atıp radar kulesine kadar yürüyerek kurşunu akıntıya salarak çekersen çinekop sarıkanat toplarsın. Bu hafta geçen hafta ve bir önceki hafta sonları herkesin kovasından hiç yoksa bir düzine dişli gördüm. Bereketli ve yakın olmasına rağmen bulaş riski sebebiyle yalnızca izlemekle yetiniyorum.Merhaba abiler Beykoz veya Üsküdar tarafında yemli dişli balık veya istavrit durumu hakkında bilgi verebilecek var mı?
Selamlar hobidaş, yaklaşık 2 buçuk haftadır Üsküdar'da Marmaray çıkışı istavrit yapıyor. Epeydir kraca idi ancak şuan normal boylara gelmeye başladı, kalabalığı göze alırım dersen istavrit tutabilirsin. Kuşkonmaz camii sağı ve solu dişli yapıyor özellikle salacak istikametine doğru camiinin solundan atıp radar kulesine kadar yürüyerek kurşunu akıntıya salarak çekersen çinekop sarıkanat toplarsın. Bu hafta geçen hafta ve bir önceki hafta sonları herkesin kovasından hiç yoksa bir düzine dişli gördüm. Bereketli ve yakın olmasına rağmen bulaş riski sebebiyle yalnızca izlemekle yetiniyorum.
Bu zamanlarda kuleli ve çubukluya da bakmanı tavsiye ederim. Kuleli önü istavrit, dişli için sabah suyu fil ambarları denemekte fayda var.
Kandilli parkı ve yalı önü aynı şekilde,
Çubuklu (Beykoz istikameti) hodrografi binası ilerisinde burun kısmından da istavrit için takım ile deneyebilirsiniz. Taç restoran istikametinden de rapala kaşık ile dişli tutulur.
Merhaba kardeşim, rica ederim burada amaç bilgi paylaşımı elimizden geldiğince bildiklerimizi birbirimize aktarıp yardımcı olmak.Hocam dikkate aldığınız ve cevapladığınız için teşekkürler. Bu mevsimde yemli imkanı var mı acaba? Ayrıca Beykoz merasınıda sormak istiyorum istavrit çapari için bir bilginiz var mı?
Beykoz cam fabrikasi civari bugun aksam 17.00-20.00 arasi guzel balik yapti capariyle. Herkes tavaligini hatta fazlasini aldi denebilir. Gelen balik 5- 6 taneyse 2-3 ü guzel boy 2- 3 ü kiracaydi. Ufaklari salmaya ragmen kalan miktar gayet guzeldi.