İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Boğazda yapılan avcılıkta sadece kaşığı atmıyoruz. Birtakım aparatlar yardımıyla kurşunu atıyoruz, kaşık(veya sahte balık) bir misina aracılığıyla bu kurşunun arkasından geliyor. Karadenizde Ege'de vs 25-30 gr bile yetebilirken, Boğaz'da az da olsa her daim akıntı olduğu için 75 gramın altına genelde pek inilmez. 25 gram atarsanız hem kamışın atarından az olduğu için erim azalır hem de attığınız takım çok akacağından sağınızdaki solunuzdaki kişilere takılırsınız
Hocam misal kaç metre uzunluğunda olmalı bu sistem. Oltadaki misinaya bir fırdöndü alta kaşık onun altına tekrar firdöndüyle mi kurşun takmak lazım? Yoksa en altta kaşık üstüne kurşun mu olacak? Kurşunun ve kaşığın olması gereken misina boyunu da yazarsanız sevinirim

Hocam misal kaç metre uzunluğunda olmalı bu sistem. Oltadaki misinaya bir fırdöndü alta kaşık onun altına tekrar firdöndüyle mi kurşun takmak lazım? Yoksa en altta kaşık üstüne kurşun mu olacak? Kurşunun ve kaşığın olması gereken misina boyunu da yazarsanız sevinirim

(link)
(link)
Örnek 3

Bu aparatların uç kısmı makineden gelen ana hatta bağlanıyor.Alt kısmında kurşun( akıntı yoksa 125g , akıntı varsa 250'ye kadar yolu var) oluyor. Ortadan çıkan fırdöndüye de kamış boyunuzdan biraz daha uzun bir beden misinası(0.25 ila 0.40mm arası, şu aralar balık ince 0.30 bence ideal) takıyorsunuz. Ucuna da fırdöndülü rapala klipsi ((link)) takıyorsunuz . O klipse de rapala veya kaşık takıyorsunuz

@Acemibalikci Maho

Son düzenleme:
Bişey sorcam 125 yada 150 gram sıyırtma kurşuna palamut çaparisi taksak iş yaparmı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bunu ben de merak ediyorum ve kaşık ile tutuluyorsa sanırım o da tutulabilir diye düşünüyorum. Deneme şansım olmadı ancak deneyen varsa sonucunu yazarsa sevinirim.

Caparide kursunun sona takılmasının amacı iğnelerin birbirine dolanmasini önlemek. Kurşun sonrası 1 yada 2 iğne koyarsınız. Sıyırtma arkası çapari yaparsanız denize 1 kere atarsınız. Ikincide çöpe atarsınız diye düşünüyorum.

(link)
(link)
Örnek 3

Bu aparatların uç kısmı makineden gelen ana hatta bağlanıyor.Alt kısmında kurşun( akıntı yoksa 125g , akıntı varsa 250'ye kadar yolu var) oluyor. Ortadan çıkan fırdöndüye de kamış boyunuzdan biraz daha uzun bir beden misinası(0.25 ila 0.40mm arası, şu aralar balık ince 0.30 bence ideal) takıyorsunuz. Ucuna da fırdöndülü rapala klipsi ((link)) takıyorsunuz . O klipse de rapala veya kaşık takıyorsunuz

@Acemibalikci Maho
Yanıt için çok teşekkürler. Böyle ilgili pek az insan var forumda sanırsam

Caparide kursunun sona takılmasının amacı iğnelerin birbirine dolanmasini önlemek. Kurşun sonrası 1 yada 2 iğne koyarsınız. Sıyırtma arkası çapari yaparsanız denize 1 kere atarsınız. Ikincide çöpe atarsınız diye düşünüyorum.
İst boğazında 10lu çapariye kaclik kurşun atmak lazım sizce? Birde capari bitiminden hemen sonra mi bağlamalı yoksa pay birakmak mi lazım?

İst boğazında 10lu çapariye kaclik kurşun atmak lazım sizce? Birde capari bitiminden hemen sonra mi bağlamalı yoksa pay birakmak mi lazım?
Kursun agarligini akıntıya göre belirlerler. Akıntı fazla ise takımı götürür ve yakında bulunan diğer oltacilara dolanır. Akintisiz alanda ağır kurşun atarsanız da takım dibe hızlı iner. Capariler balıkları cezbedemez. Bu sebep ile kurşun agarligini çapari atacağınız alanda başkalarından bakarak belirleyebilirsiniz.

Back