İbrahim kürşat
Daimi Üye
Arkadaşlar bu arada spin ile sansini deneyen kardeslerimiz vardi sordum sorusturdum kartaldan bogaza kadar olan kısımda balik alan yok. 1 2 tane vardir ben gormemisimdir. Spin tamamiyle kesti demek ki.
Eyvallah Kürşat kardeşim cansın. Bende zonguldak tan balık tutmaya geldim kara kara düşünüyordum neresi balık tutma keyfini yaşatır diye 🙂Gece yemlide vaniköyde 1 cinekop aldim. Sabah 6 bucuga kadar kaldim. Ates yaktim. Heryerim buz kesti. Sevda ya bu işte. Başa ne gelirse katlanilir cekilir. Her neyse sabah bi pastaneye ugradim. Pasta borek corek doyurdum karnimi. Kuleliye gectim. Tam 07:40ta atisa basladim kursun arkasi. 200 gram kursun. 5 gram klasik sari pembe beyaz rapala atmaya. 1 2 3 derken aldim. Sonra yine attim yine aldim. Suan kuleli efsane balik yapiyor gecenin yorgunlugu var. Kursun arkasi suan cok guzel yapiyor kuleli. Imkani olan sakın kacirmasin firsati
Benim de spin sisteminin verimsizleştiği şu dönemde naçizane bir önerim var. Elimde çeşitli vibrasyon sahteleri var, sezonda palamut ve lüfer kandırdığım.
Batar tipte olması gündüz dipte yemlenen balığa ulaşmayı sağlıyor, boyutuna göre de oldukça ağır olması aerodinamiği sayesinde oldukça uzun mesafelere atılabiliyor.
Aksiyon vermesi de inanılmaz keyifli, feci şekilde titreyerek geliyor ve her titreşimi kamışın ucunda hissettiriyor.
Elimde Oskar'ın 8 santimetre 35 gram olanından bir kaç renk var, palamutu bununla aldım. 50 küsür metrelere ulaşıyor, fazlası elbet sizin elinizde. Beyaz renkli glow olanını da gece kullanıyorum, orta suda gezinen balığı affetmiyor. Yine Oskar 6 santimetre 17 gram olanıyla da balık aldım. Bir de markasını hatırlamadığım 4 santimetre 10 gram olanları LRF için kullanıyorum. Sahtelerin örnek resimlerini yüklüyorum. Yarın elimde olanları da yüklerim isteğe göre. 49034 dosyayı görüntüle 49036 dosyayı görüntüle 49037 dosyayı görüntüle
Emrecan güzel fikirlerin için teşekkürler.Benim de spin sisteminin verimsizleştiği şu dönemde naçizane bir önerim var. Elimde çeşitli vibrasyon sahteleri var, sezonda palamut ve lüfer kandırdığım.
Batar tipte olması gündüz dipte yemlenen balığa ulaşmayı sağlıyor, boyutuna göre de oldukça ağır olması aerodinamiği sayesinde oldukça uzun mesafelere atılabiliyor.
Aksiyon vermesi de inanılmaz keyifli, feci şekilde titreyerek geliyor ve her titreşimi kamışın ucunda hissettiriyor.
Elimde Oskar'ın 8 santimetre 35 gram olanından bir kaç renk var, palamutu bununla aldım. 50 küsür metrelere ulaşıyor, fazlası elbet sizin elinizde. Beyaz renkli glow olanını da gece kullanıyorum, orta suda gezinen balığı affetmiyor. Yine Oskar 6 santimetre 17 gram olanıyla da balık aldım. Bir de markasını hatırlamadığım 4 santimetre 10 gram olanları LRF için kullanıyorum. Sahtelerin örnek resimlerini yüklüyorum. Yarın elimde olanları da yüklerim isteğe göre. 49034 dosyayı görüntüle 49036 dosyayı görüntüle 49037 dosyayı görüntüle
Furkan sende sağol.Klasik av yöntemlerinin birikimlerin dışında, yeni sistem ve teknikleri bilmeyen arkadaşlarlaSelam Emrecan,
Vibrasyonlu sahteler ile sarım yaptığında bayağı yukarı kalkarsın ancak balık karambolde yakına geldiğinde verim alabilirsin, sahte çok çabuk paraşüt olup uçuyor.
Tavsiyem çeşitli 28-35-40 gram 7-8-9 cm arası jigler ile şuan gündüz balık avlayabilirsin, bu sistemi Çanakkaledeki arkadaşlarıma gösterdim şu sıra güzel balık alıyorlar hatta bayağı yaygınlaşmış durumda 🙂
Jig'in kafasında asist olacak arka tarafına 3'lü çarpmayı çıkarıp tekli single iğne tak 1-2 no. Balık olduğuna inandığın biraz derinliği olan yerde dibe indirip kamışı yatırarak frestyle aksiyonlarla çek.
Rastgelsin.
Bir sitedeki grupta paylasmis bir arkadas canakkalede guzel av yapmis burdakin de sadece arasinda 3 lu igne var bunun arkasina tek igne birde kafasina tekli igne sanirim bahsettigin ?Selam Emrecan,
Vibrasyonlu sahteler ile sarım yaptığında bayağı yukarı kalkarsın ancak balık karambolde yakına geldiğinde verim alabilirsin, sahte çok çabuk paraşüt olup uçuyor.
Tavsiyem çeşitli 28-35-40 gram 7-8-9 cm arası jigler ile şuan gündüz balık avlayabilirsin, bu sistemi Çanakkaledeki arkadaşlarıma gösterdim şu sıra güzel balık alıyorlar hatta bayağı yaygınlaşmış durumda 🙂
Jig'in kafasında asist olacak arka tarafına 3'lü çarpmayı çıkarıp tekli single iğne tak 1-2 no. Balık olduğuna inandığın biraz derinliği olan yerde dibe indirip kamışı yatırarak frestyle aksiyonlarla çek.
Rastgelsin.
Bir sitedeki grupta paylasmis bir arkadas canakkalede guzel av yapmis burdakin de sadece arasinda 3 lu igne var bunun arkasina tek igne birde kafasina tekli igne sanirim bahsettigin ?
Guzel bilgiler icin tesekkurler .![]()
m2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullandığım kamış Okuma Dead Ringer 258 12-45 kamış idi abi. 0.09 Kendo ip ve 0.24 monofilament şok misinasıyla atıyordum. Kullandığım sahteler bunlar, bir kaç tane de evde var. Üsttekinin süt beyazı ve limon olanını düşünün. Size de kolay gelsin abi.Atım mesafesi olarak gayet iyi erimleri varmış.Kullanılan kamış bilgisi nedir acaba ?.Kullandıklarınızıda görmek isteriz fikir edinme babında.Kolay gelsin kardeşim.
Furkan Abi değerli bilgilerin için teşekkür ederim, jig işinde ciddi anlamda hevesim var elimde 23 gramlık bir kaç tane var ucuz olduğu için iş yapmayacağını düşündüğümden av sonunda en son onu takıp atıyorum sonra misinayı sıkıca sarıyorum 😀Selam Emrecan,
Rastgelsin.