Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Aliexpress Çinlisinin rapalasına da iğnesine de pek olmaz (spincilerin kullandığı rapalalar nasıldır bilmiyorum). Arada orta halli iyilerinin bulunuyor olması da güven sağlamaya yetmez. Bizdeki bazı ucuzlar (Almer'in Killer'ı, Oskar'ın Aragon'u ve Runner'ı, Ergin'in Sniper M-80'i, Wily, Kendo) onlardan daha iyi.

Bir de bizdeki farklı firmaların Çinde muhtemelen aynı firmalara yaptırdığı aynı rapalaları farklı fiyatlara satması gibi ilginç bir durum var. Hepsi doğal olarak kendi markasını ya da ismini yazdırıyor üzerine. Ama bu rapalalar iğne kalitesi ve renk dışında kalıp ve ağırlık olarak tamamen aynı. Mesela, Ergin'in Sniper M-80'i ile Oskar'ın EuroFish Aragon'u renk dışında kalıp olarak tıpatıp aynı ama biri 5 lira diğeri 10 lira ile 18 lira arasında değişiyor. Aynı şekilde Oskar'ın Runner'ı Wily ile tıpatıp aynı. Ama biri 9-10 lira diğeri 14-15 lira. Hatta Kendo 9 cm'lerle de Wily ve Runner neredeyse aynı kalıp.

Aliexpress Çinlisinin rapalasına da iğnesine de pek olmaz (spincilerin kullandığı rapalalar nasıldır bilmiyorum). Arada orta halli iyilerinin bulunuyor olması da güven sağlamaya yetmez. Bizdeki bazı ucuzlar (Almer'in Killer'ı, Oskar'ın Aragon'u ve Runner'ı, Ergin'in Sniper M-80'i, Wily, Kendo) onlardan daha iyi.

Ergin'in Sniper M-80 rapalasının resmı varmı abı ? envanterımde olmayan bır rapala merak ettım yuzusu felan nasıl ? bırde fıyatı nedır abı ?

Tamam, yükleyeyim birazdan resmini.. Fiyatı 5 lira ama iğneleri dandik, değiştirmek lazım. Yüzüş olarak Oskar'ın EuroFish Aragon'u neyse o. Buna bir de Owner ST-31 taktın mı, iş tamamdır.
duz yuzusu varsa kotu abı ya ben eurofısh duz yuzusunu sevmıyorum rapala hıc aksıyon almıyor genelde aksıyon cok alan rapalaları tercıh edıyorum .

Kıyıdan yaptığımız yüzdürme denemelerindeki yüzüş ile rapala açıkta ve akıntılı dipte iken 200 gramla çekildiği andaki yüzüşü aynı aksiyon görüntüsünü vermeyebilir. Tabii ki Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir ama Aragon 80 mm'nin ne kadar çok iş yaptığını biliyoruz. Ama "düz yüzüşü sevmiyorum" dendi mi tabii ki ona bir sözüm olmaz. Rapalanın aksiyon anındaki hareketliliğinin bir estetik karşılığının olması gerektiğini ben de düşünürüm. Ama sonuç açısından baktığımızda avcılığında her ikisinin de etkili bir yüzüşü var.

Son düzenleme:
01.jpg
02.jpg
03.jpg

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back