Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Maşallah istavritler çinekopu aratmıyor 👍 Lrf ekipmanım yok , 150 gr atarlı istavrit kamışımla , 20 gram kurşun arkasına bir kulaç beden ucuna silikon taktım gece o şekilde denedim olmadı 🙂 Sebebini anlayamadım lrf tecrübem yok demekki yaptığım şekilde aksiyon güzel almıyor o yüzden olabilir .. ?
1,5-2 gramlık jighead silikonla birlikte süzülerek dibe inerken balık yapışıyor genellikle. 20 gram kurşunla o durum olamıyor, sebebi bu olmalı🙂

Maşallah istavritler çinekopu aratmıyor 👍 Lrf ekipmanım yok , 150 gr atarlı istavrit kamışımla , 20 gram kurşun arkasına bir kulaç beden ucuna silikon taktım gece o şekilde denedim olmadı 🙂 Sebebini anlayamadım lrf tecrübem yok demekki yaptığım şekilde aksiyon güzel almıyor o yüzden olabilir .. ?
abi küçük kamış lazım hem yorulmazsın spin olsa bir nebze işini görür ama gerçekten keyif alayım dersen al bir LRF takım kur kendine bak bakalım bir daha sürfe gidiyor musun 😀

abi küçük kamış lazım hem yorulmazsın spin olsa bir nebze işini görür ama gerçekten keyif alayım dersen al bir LRF takım kur kendine bak bakalım bir daha sürfe gidiyor musun 😀

Bu aralar gece spine çok arkadaş geliyor , su üstü rapala ile çinekop yapıyor azda olsa ... bakıyorum kimi spin kamış kimisi ise lrf kamış kullanıyor , 6.5 , 7.5 cm sahteleri at-çek yapıyorlar ... ben yine 20 gram kurşun arkası rapala ile takılıyorum gece spine yakalıyorum ama skoru spin kadar yüksek değil ...

bugun baya sardalya yapti oglenleyin 🙂 , ama yinede pek keyif aldigim soylenemez disli baliktan eser yoktu ama tutulan onca izmarit yavrusu cok sasirtti ve uzdu 🙁
bu zamanda bile yaprak gordum ya ne diyim gumuslerde havyarli cikti 🙁 iri olani

Bu aralar gece spine çok arkadaş geliyor , su üstü rapala ile çinekop yapıyor azda olsa ... bakıyorum kimi spin kamış kimisi ise lrf kamış kullanıyor , 6.5 , 7.5 cm sahteleri at-çek yapıyorlar ... ben yine 20 gram kurşun arkası rapala ile takılıyorum gece spine yakalıyorum ama skoru spin kadar yüksek değil ...
geçen hafta balık en çok pembe silikona geldi, elimde 10 15 tane pembe silikon vardı inanın dişli balıktan silikon yetiştiremedim, hepsini parçaladılar 🙂

Arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum fakat burada genellikle surf kamış kullanan arkadaşlar daha aktif.Daiwa 3 parça surf kamış almaya karar verdim.Tek sıkıntım Daiwa nın yedek parça sıkıntısı olurmu kısaca bilgi geçermisiniz.Hiçbir olta kırılması için yapılmaz fakat üretim hatası veya bizim hatamızdan dolayı kırılırsa en azından parçasını bulabilmek çok önemli.Tam sezon ortasında 3-5 ay beklemek istemem.

Arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum fakat burada genellikle surf kamış kullanan arkadaşlar daha aktif.Daiwa 3 parça surf kamış almaya karar verdim.Tek sıkıntım Daiwa nın yedek parça sıkıntısı olurmu kısaca bilgi geçermisiniz.Hiçbir olta kırılması için yapılmaz fakat üretim hatası veya bizim hatamızdan dolayı kırılırsa en azından parçasını bulabilmek çok önemli.Tam sezon ortasında 3-5 ay beklemek istemem.

@tamam Merhaba Murat,
Makinelerin garantisi olmasına rağmen kamış konusunda garanti maalesef yok ki zaten 90% kullanıcı kaynaklı sıkıntılar çıkmakta.
Üretim hatası kolay kolay olmaz çünkü üretim sonrasında hepsi belli bir teste tabi tutuluyorlar diye biliyorum.

Yedek parça temini tüm kamış çeşitleri için mevcut.
Üst düzey surf kamışların ise yedekleri halihazırda kolay kolay olmuyor.
Spinde iki parçalılarda tek parça halinde yedek olarak bulundurup satıldığı halde 3 parçalılarda kolay kolay bulunmuyor. ( hatta hiç )
İthalatçı yada distiributor firmanın insiyatifinde olarak bazen normal seti bozup temin edebildikleri gibi bazende yurtdışından teminine çalışırlar.
Bu konuda maalesef hobidaş olarak çoğumuz mağduruz.
Ya parçayı tamir ettirmeye çalışıyoruz yada beklemede kalıyoruz ki temin edilip edilmeyeceği ise kesin değil.

Umarım gönlünüzce bir kamış bulursunuz
Avlarınız daim olsun

Dün gece spinde rapalaya pek bişey gelmedi ama lrf ci arkadaşların yüzünü azman istavritler güldürdü, hemen yanımda atan Ozan arkadaşımızın aldığı 23 cmlik istavrit gecenin yakışıklısıydı 🙂 Silikonla lrf nin bi avantajıda hem dişli hemde iri istavrit alabilmesi yani dişli yoksa bile iri istavritle boş döndürmüyor ...

xx1.jpg
xx2.jpg

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back