Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Kanal İstanbul un yapımı siyasi olabilir, rant da olabilir başka bir şey de olabilir. Ancak o şekilde felâket olayı olduğunu düşünmüyorum.

Akıntıyı niye durdursun? Balık popülasyonunu niye azaltsin?

Ha bütün balıklar burdan geçmeyecek derseniz, biz az balık görürüz derseniz düşüncenize bir şey diyemem.

Bu konuda bilimsel bir sürü bilgi var. Kimi bir şey olmaz derken kimi de İstanbul u yok eder diyor. Baktığınız zaman da herkes kendi siyasi düşüncesine göre yorum yapıyor.

Kanal olur olmaz bilemem ama felaket derecesinde bir sonuç olacağını sanmıyorum.

Bu arada kanala kalmadan biz bunları zaten yapıyoruz. Kanalsiz da felaket bizde zaten..

izlenmesi gereken güzel bir program. Cemal hoca türkiyede oşinografi konusunda sayılı hocalardandır. kısa vadede balık ve canlı popülasyonu karadenizden gelen besin açısından zengin su ile marmarada artsa da uzun vadede marmara denizindeki oksijensiz alan(dipteki) artacak ve marmara denizi canlılığını önemli ölçüde yitirecek diyor. programı izlerseniz daha net anlarsınız.

yorumları değerlendirirken (link) sitesinden yorumu yapanı aratıp h indeksine bakmak daha sağlıklı olur.

Kanal olursa inşallah dibine buyuk betonlar atarlar. Bu sayede balik yuvasina dönüşür oralar.
valla yuva olacağını sanmıyorum oralar duz beton olacaktır. ama boğaza göre daha hızlı bir geçiş sağlayaağı için balıklar tercih edebilir. karadeniz den akıntı marmaraya akacaktır. boğazadan da karadenize doğru bir sirkülasyon olabilir.
doğa bu nasıl tepki verir bilinmez

valla yuva olacağını sanmıyorum oralar duz beton olacaktır. ama boğaza göre daha hızlı bir geçiş sağlayaağı için balıklar tercih edebilir. karadeniz den akıntı marmaraya akacaktır. boğazadan da karadenize doğru bir sirkülasyon olabilir.
doğa bu nasıl tepki verir bilinmez

göç yolu olacaktır diye düşünüyorum.

Bu sabah aşiyan ve Emirgan’da denedim.Kılçık bile yoktu.Fırtınadan sonra av verir diye düşünüyordum ama olmadı.Hava durulamayacak gibi değildi fakat Acayip bir akıntı vardı.Zaten koca sahilde 3-4 kişi vardı.

İbrahim nereden aldın 6 adet konum alalım 🙂 suyun rengi bayağı bozuk hangi renk rapala kullandın,yerin nereye inecen çayın var mı ?
Yarin sabah nasipse 7 gibi cakarburnunda filan olurum. Yarin oralarda olursan görüselim abi nasipse. Cay benden 🙂 Abi gazi abiden aldigim kaşıkları kullandım. Rapala ya hic almadim. Kasikla aldım.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back