Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Eyvallah Onur, gelen iki balıkta koruk lüferiydi. Boylar güzel ama daha bolluk yok bizim meralarda. Önümüzdeki günlerde daha da iyi olur umarım.

Oncelikle tebrik ederim. Devami artarak gelir insallah...
Gecen gun sevdigim bir arkadasimin da koruk luferi yakaladim demesi uzerine ona verdigim bir bilgiyi sizinle de paylasmak isterim. Koruk luferi lufer ailesinin boy siniflamasinda kullanilan bir terimden ziyade Agustos ayinda yakalanan, boyu lufer ama eni balik yaglanmadigindan (zira Agustos ayinda lufer yagli olmaz) zayif olan ve dogal olarak da eti yavan olan baliklar icin kullanilan tabirdir. Koruk luferi tabiri koruk uzumunun tadinin uzumun normal zamanina gore daha yavan/tatsiz olmasindan alintilanarak eski bogaz balikcilari tarafindan kullanilirmis. Fakat gunumuzde, bence hatali olarak, boy olcutu seklinde kullanilmakta...
Lutfen yanlis anlamayin ben sadece forumda genel bir bilgi paylasimi amaciyla bu mesaji yazdim.
Rastgele...

Siz kurşununuzun düştüğü yeri gordunuzmu attıktan sonra ? Akıntı yokken 170 gr. ın o derece suruklenmesi cok zor. Ya siz o kişinin uzerine attınız takımı yada sizin attığınızde yerde ekstra bir akıntı vardı ve kurşunu uçurdu. Başka bir izahı yok.
O kişinin üzerine atmam imkansız çünkü akıntı sağ doğru vatandaşta sağımda idi ve ben Sola doğru attım,belli bir süre sonra baya kişi gitti ve sağım solum boş iken direk attım yine aynı şey oldu.sonra bi abi geldi,bilgili merayı iyi bilen birine benziyordu,fazla uzağa atma akıntı ileride fazladır dedi,fakat benim en fazla atacağım ne ki sanki boğazın ortasına mı atıyorum sorusu geldi aklıma.yani anlayacağınız birden bire karar verilen avın,eşlerinde surat asık yolcu etmesi sonucu dün çok gudubet bi kaç saat yaşadık 🙂

Sariyerde nereyi ne zaman taradınız acaba 2 gün önce keyifli av geçirdim orada resmi sizlerle paylaşayım yaprak boyutunda disli yok denecek kadar az bizim bu tarafta. Diğer konuda haklısınız. Bizim sarıyerde balık tutanların yarısı odundur.

badafc018c272b54fecfb61d687d8c85.jpg
Bu gece,yanlış anlaşılma oldu galiba ben yaprak ile çinekop arası derken,yapraktan büyük çinekoptan küçük anlamında dedim.Tarabya otelini geçince solda lüks ev mi otel mi ne şatafatlı yapılar var ya ordaydık.balık karıştı,o barzolar gibi olmayıp insan gibi cevap veren bi arkadaşın kovasında ki balığı elime alıp da boyuna baktım iyiydi boyutu,biraz daha ilerledim başkasınınkide yukarıda bahsettiğim gibiydi.ama hemen hemen herkesin kovasında en az iki tane balık vardı.

Bu gece,yanlış anlaşılma oldu galiba ben yaprak ile çinekop arası derken,yapraktan büyük çinekoptan küçük anlamında dedim.Tarabya otelini geçince solda lüks ev mi otel mi ne şatafatlı yapılar var ya ordaydık.balık karıştı,o barzolar gibi olmayıp insan gibi cevap veren bi arkadaşın kovasında ki balığı elime alıp da boyuna baktım iyiydi boyutu,biraz daha ilerledim başkasınınkide yukarıda bahsettiğim gibiydi.ama hemen hemen herkesin kovasında en az iki tane balık vardı.
Oranın 500 metre daha ilerisine gideydiniz keşke 🙂

Oranın 500 metre daha ilerisine gideydiniz keşke 🙂

Vallaha ne biliyim ne var ne yok diye bakalım dedik indik arabadan,birden kendimizi takımları açmış bulunduk,yanımdaki abi Aşiyan aşığı olduğundan ilk oraya gittik kırmayayım dedim,bomboştu orası.sonra benim ısrarımla geçtik sarıyerde,aşiyanda çok vakit kaybettik ama,hayırlısı önümüzdeki avlara bakacağız artık 🙂ilginiz için teşekkürler.

Vallaha ne biliyim ne var ne yok diye bakalım dedik indik arabadan,birden kendimizi takımları açmış bulunduk,yanımdaki abi Aşiyan aşığı olduğundan ilk oraya gittik kırmayayım dedim,bomboştu orası.sonra benim ısrarımla geçtik sarıyerde,aşiyanda çok vakit kaybettik ama,hayırlısı önümüzdeki avlara bakacağız artık 🙂ilginiz için teşekkürler.
Eğer hafta sonu gelmeyi planlarsanız bizim o tarafa sizi ağırlamak isterim. Fakat balık tutma sözü veremem. Sağ solu belli olmuyor çünkü sizde bilirsiniz. 🙂

O kişinin üzerine atmam imkansız çünkü akıntı sağ doğru vatandaşta sağımda idi ve ben Sola doğru attım,belli bir süre sonra baya kişi gitti ve sağım solum boş iken direk attım yine aynı şey oldu.sonra bi abi geldi,bilgili merayı iyi bilen birine benziyordu,fazla uzağa atma akıntı ileride fazladır dedi,fakat benim en fazla atacağım ne ki sanki boğazın ortasına mı atıyorum sorusu geldi aklıma.yani anlayacağınız birden bire karar verilen avın,eşlerinde surat asık yolcu etmesi sonucu dün çok gudubet bi kaç saat yaşadık 🙂
Nacizane gözlemlerimi paylaşayım. Atışın düzgün olduğu durumda aynı ağırlıkta iki kurşun bağlı iki oltanin dolaşma nedenleri:
1. Atış mesafelerinin farklı olması (birisi yakına diğeri uzağa atiyotsa dolasabilirler.)
2. Kurşun biçimlerinin farklı olması (eğer birisi köşeli diğeri yuvarlak kurdun kullanıyorsa yuvarlak kurşun daha fazla suruklenecektir).
3. Atistan sonra makinenin kapatılması suresinin farkli olmasi veya misinanin ipin fazla boyun vermesi durumlarında da doğal olarak sürüklenme farklı olacaktır.

Sonuçta olta karışır ama önemli olan "kusura bakmayın" "afedersiniz" vb. ifadeler olmaktadır.

Nacizane gözlemlerimi paylaşayım. Atışın düzgün olduğu durumda aynı ağırlıkta iki kurşun bağlı iki oltanin dolaşma nedenleri:
1. Atış mesafelerinin farklı olması (birisi yakına diğeri uzağa atiyotsa dolasabilirler.)
2. Kurşun biçimlerinin farklı olması (eğer birisi köşeli diğeri yuvarlak kurdun kullanıyorsa yuvarlak kurşun daha fazla suruklenecektir).
3. Atistan sonra makinenin kapatılması suresinin farkli olmasi veya misinanin ipin fazla boyun vermesi durumlarında da doğal olarak sürüklenme farklı olacaktır.

Sonuçta olta karışır ama önemli olan "kusura bakmayın" "afedersiniz" vb. ifadeler olmaktadır.
Altıma imzamı atıyorum. Tespitleriniz yerinde ve olması muhtemel tespitler. 🙂

Eğer hafta sonu gelmeyi planlarsanız bizim o tarafa sizi ağırlamak isterim. Fakat balık tutma sözü veremem. Sağ solu belli olmuyor çünkü sizde bilirsiniz. 🙂

Yok zaten bu aralar balık tutmak amaçlı değil,sohbet için,kafa dağıtmak işden güçten,hanımlardan uzak durmak için gidiyoruz 🙂 🙂 hafta sonları Full çalışıyorum davetini için teşekkürler.bu ay sonu inşallah iş değişikliği yapacağım o zaman tanışır sohbetleşiriz.

Biraz once geldim asiyan emirgan sariyere kadar gittim bugun malesef hic birsey yok sabah 5'ten oglen 3 e kadar tik demedi sagolsun girgirlar baligin gecmesine izin vermiyolar...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back