Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Rüzgarlıbahçe : 16:00 -20:00 çok iştahlı olmasada sarıkanat ve çinekop yapıyor ,taze tutulmuş yem ile ..
hava iyice karardımı kesiyor .

Aynı mekan sabaha karşı bir kaç saat daha çalışıyor ..

Yeşilköy : 17:00 - 19:00 tek çok tek tük lüfer alan var ,sarıkanat veya çinekopta denk geliyor ..

Galata : Kısmen akşamları çinekop ,gündüz kefal ve seyrek kıreça

Kadir Has ünv. önü : geceleri sarıkanat alan var , seyrek ..

hoşçakalın 🙂

murat kazanasmaz trafik raporu 😀

Trafik ondan,balık senden soruluyor Ecimmm 🙂🙂

Rüzgarlıbahçe : 16:00 -20:00 çok iştahlı olmasada sarıkanat ve çinekop yapıyor ,taze tutulmuş yem ile ..
hava iyice karardımı kesiyor .

Aynı mekan sabaha karşı bir kaç saat daha çalışıyor ..

Yeşilköy : 17:00 - 19:00 tek çok tek tük lüfer alan var ,sarıkanat veya çinekopta denk geliyor ..

Galata : Kısmen akşamları çinekop ,gündüz kefal ve seyrek kıreça

Kadir Has ünv. önü : geceleri sarıkanat alan var , seyrek ..

hoşçakalın 🙂

murat kazanasmaz trafik raporu 😀

Güzel rapor teşekkür ediyoruz, senden nezaman göreceğiz balıklı raporlar 😀.

Güzel rapor teşekkür ediyoruz, senden nezaman göreceğiz balıklı raporlar 😀.

Gelin ata binmiş , nereye demişler ? Lüfere demiş 🙂
Lüfer neredeymiş ?
Dağa kaçmış ,
Dağ neredeymiş ?
Ata binmiş ..
Nereye gitmiş Dağ ?

Günün sorusu o zaman .

Gırgırları ne yapmalı ?

Beşiktaş sahil bugün sabah 8'de gelip akşamı görenlere 3-4 kilo istavrit verdi. 4-5 oltada bir kesik istavrit geldiği de oluyordu, çinekoplar kaynıyor demek.

sabah eminönün den (köprü degil)06 00 dan 09 00 a kadar 4 parça sarıkanat aldım bi arkadasa söz vermem üzere avı sonlardırdım birazdan yıne gidecegım bu aralar balık azda olsa var bilginize

Rapor
Pazar gecesi cankurtaranın ilerisinden çinekop denemelerimiz hüsranla sonuçlandı.

Uyarı
Sabaha karşı yakından geçen bir tekne çinekopa atmış olduğum oltayı resmen gasbetti götürdü. Her nasıl becerdilerse oltanın misinasını yakalamak suretiyle oltayı denize düşürüp tüm bağırmamıza ışıkla uyarmamıza rağmen durmayarak oltayı peşlerine takıp eminönüne doğru izlerini kaybettirdiler. İlerde oltayı tekneye alıp almadıklarını göremedim. Büyük ihtimalle, (o kadar uyarıya rağmen durmamalarından dolayı böyle düşünüyorum) gözden kaybolur kaybolmaz tekneye almışlardır. Bu tip bir konuda daha öncede birileri uyarı niteliğinde bir konu açmıştı. Bu sebeple bir kezde ben uyarmış olayım. Lütfen oltalarınıza dikkat ediniz sanki birileri bu işi meslekleştiriyor.

Rica
Bana pek olabilir gelmesede farketmediklerini düşünüp ilerde düşürmüş olabilecekleri ihtimaline karşı o civarlarda olta atan arkadaşlardan bulan gören olursa haber vermelerini rica ederim. (Kamış lineaeffe extreme cast ucunda 10 cm kadar sarı fosfor sarılı artı olarak makinenin bağlandığı yerin iki tarafındada 0.5 cm şeritler olarak aynı fosfordan mevcut. Makine okumanın basit modellerinden(tam modelini bilmiyorum), allahtan ki makinem bakımda olduğundan kardeşimin daha basit makinesi üzerindeydi.)

Herkese selamlar ve iyi haftalar...Umarım tüm sevdalıların işleri yolundadır.
Geçtiğimiz pazar sabahı arkadaşlarla kalendere gittik.
Saat 07.00 sıralarıydı.Yer bulamak çok güç olsada bir araya sıkıştırdık kendimizi...
Çapariler istavrit dulu.Neredeyse iyi takımların boşu yok.

Arkadaşlar hemen çaparileri atmaya başladılar.Bense yeni sevdalılardan olduğumdan ( Bu sevdaya tutulalı 1 sene oldu ) önce etrafı bir incelemek için biraz bekledim.
Hemen yanımızda bir kardeşimiz resmen şov yapıyor.Hayranlıkla 15 dakika onu ve ilk defa gördüğüm taktiğini seyrettim.
Klasik çapari takımının en altına fleto yemli büyük iğne takmış.Takımı sudan çıkarıyor full istavrit ve en altta çinekop...Bunu sürekli tekrarlıyor...Gidip tebrik ettim kardeşimizi...
Tabi sonra gaza gelgim.Bende çinekop çaparisi atayım dedim.Çinekop çaparisine, çinakop yerine istavritler gelmeye başlayınca millet halimize gülmeye başladı.Bende klasik çapariye dönüp herkes gibi dolu dolu istavrit çekmeye başladım.
Bizim kova neredeyse dolacak derken randevu saatimin geldiğini farkettim.Biz ayrıldığımızda saat 13.30 civarıydı.İstavrit kum gibiydi desem yeri var.Üzülerek ayrıldık fakat çok keyifli bir hafta sonu geçirdik.

Sanırım önümüzdeki bir iki hafta böyle olacaktır.
Hepinize rast gelsin.
Saygılar

Herkese selamlar ve iyi haftalar...Umarım tüm sevdalıların işleri yolundadır.
Geçtiğimiz pazar sabahı arkadaşlarla kalendere gittik.
Saat 07.00 sıralarıydı.Yer bulamak çok güç olsada bir araya sıkıştırdık kendimizi...
Çapariler istavrit dulu.Neredeyse iyi takımların boşu yok.

Arkadaşlar hemen çaparileri atmaya başladılar.Bense yeni sevdalılardan olduğumdan ( Bu sevdaya tutulalı 1 sene oldu ) önce etrafı bir incelemek için biraz bekledim.
Hemen yanımızda bir kardeşimiz resmen şov yapıyor.Hayranlıkla 15 dakika onu ve ilk defa gördüğüm taktiğini seyrettim.
Klasik çapari takımının en altına fleto yemli büyük iğne takmış.Takımı sudan çıkarıyor full istavrit ve en altta çinekop...Bunu sürekli tekrarlıyor...Gidip tebrik ettim kardeşimizi...
Tabi sonra gaza gelgim.Bende çinekop çaparisi atayım dedim.Çinekop çaparisine, çinakop yerine istavritler gelmeye başlayınca millet halimize gülmeye başladı.Bende klasik çapariye dönüp herkes gibi dolu dolu istavrit çekmeye başladım.
Bizim kova neredeyse dolacak derken randevu saatimin geldiğini farkettim.Biz ayrıldığımızda saat 13.30 civarıydı.İstavrit kum gibiydi desem yeri var.Üzülerek ayrıldık fakat çok keyifli bir hafta sonu geçirdik.

Sanırım önümüzdeki bir iki hafta böyle olacaktır.
Hepinize rast gelsin.
Saygılar

Hadi Tarık Şeytan'ın bacağını kırmışsın. Devamı dileklerimle rastgelsin...

Son iki avıma ait tir:
kışı
Her zaman gittiğim avlağa koşa koşaa gittim iş çıkışı saat 18 gibi yerimi almıştım sıkıl tıkıştı olta atmak zor oluyordu nede olsa orada içtima alıyorduk 🙂

Normal yemli takımdan fark olarak fluorocarbon misina kullanıyorum iğne bedenine.

Güzel günlerdi.Fazla soğuk olmadı ayağımı uzata uzata rahat rahat avlandım.Her iki avıma ait fotoğraflardır.

Avlarımı genelde saat 22.00 22.30 arası sonlandırdım.Balıklar en küçük 20 cm en büyük 26 cm dir.

Dosyalar

• IMG_2759.jpg
    IMG_2759.jpg
    56.6 KB · Okunma: 824
  • IMG_2761.jpg
    IMG_2761.jpg
    73.9 KB · Okunma: 781
  • IMG_2762.jpg
    IMG_2762.jpg
    50.1 KB · Okunma: 827
  • IMG_2748.jpg
    IMG_2748.jpg