Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Ah keşke Mustafa gelebilsem.
YAzlıkta büyük tadilat var, her haftasonu silivriye gidiyorum.
Daha birkaç haftasonu gitmem lazım.sonra inşallah boğazda olta sallayacağım.

malzemeciye çapari bıraktım bu sabah gördüğüm istavritler küçük, rapala deneyenler var onda gelenlerin %80'i yaprak onlarda herzamanki gibi kovaya. Bizlerden adam falan olmaz. Sitede resimlerini gördüğüm ama tanımadığımız şahıslarda var onlar bile gözümün önünde yaprağı kovaya atıyor, sonrada tekneneler kızıyoruz!!! Niye kızıyoruz ki?

Bütün boğazda alabilene iri istavrit ve çinakop var. Tabiki limit ve üzeri boyda. Kraçacılar genelde ince takım 40 gr. vs kurşunla yakından alıyor yavrucakları. Açığa ve dibe inenlerde iyi boydaki balıkları alabilir. Dün Çubuklu ve civarı çok güzel balık yaptı.

Bütün boğazda alabilene iri istavrit ve çinakop var. Tabiki limit ve üzeri boyda. Kraçacılar genelde ince takım 40 gr. vs kurşunla yakından alıyor yavrucakları. Açığa ve dibe inenlerde iyi boydaki balıkları alabilir. Dün Çubuklu ve civarı çok güzel balık yaptı.

Sana katılıyorum sevgili Gökhan,dün bende o civarlardaydım,ağır kurşun çalışanlar çok iyi boyutda istavritleri 7-8 li aldılar,hafif ve kıyıda uğraşanlar serçe parmağı büyüklükde olanları kovalarını ağzına kadar doldurmakda çekinmediler,çok merak ediyorum kafayı temizlemek için kopardıklarında geriye kılçıkdan başka ne kalıyor. !

Çinekop durumuda aynı,var ancak hep limit altı.

Tarabyadan sabah 7-9 arası 150-180 gr kurşunla açıktan çok güzel 20cm ve üzeri çinekop-sarıkanat alınıyordu.
Aynı şekilde yine açıktan iri istavrit alan boldu. Küçük kraçe alan veya yaprak alan görmedim.

Dün Karaköy, e İstanbulda sadece Spotdenizde bulunan Okuma Cedros 4.20 kamışı almak için geçtim. Neyse kamışı aldım, dedim karaköyde kamışı biraz deneyeyim.
Merak edenler için söyleyeyim kamış sadece 300 gr. atar 100-200 gr diye belirtiliyor ama kimse 150 den fazlasını tavsiye etmiyor, bende en iyi varım mesafesini 150 ile aldım 170 gr ile denemeye çekindim açıkçası 230 lira veripte daha ilk atışta kırmayalım😉
Neyse rapora geçeyim, balık bol ama aynen yukarıda belirtilen gibi kıyı ve üst orta su kıraça , 100 gr üstü kurşunla (125 ideal) ileri atıp dibi tararsan çok güzel iri istavrit var. Yinede ara sıra kıraça geliyor. Gelen kıraçaları temizleyip yarım kilo kadar İri istavrit aldım. Bi kaç defa da 10-12 cm lik yaprak geldi, onlarıda aynen iade ettim, fakat nerdeyse kavga çıkacaktı🙂
Muhabbet aynen şu ;

-- ya kardeşim niye atıyosun ?
-- (ben) Çok küçük
-- Olurmu ya , sabahtan beri uğraşıyoz biz !
-- (3.kişi) Herkes alıyo sen niye almıyosun
-- (ben) O alanların sorunu, ben almam
-- Git işine kardeşim ya çinekop atılırmı

Zaten ordaki çoğu kişiyi pek beğenmemiştim, 45 dakikalık minik avımı sonlandırdım, evin yolunu tuttum..

Bir raporda benden o zaman;
Cuma akşam benim mekana saat 13 de gittim kovama 1 adet küçük istavrit hariçinde 2 kilo kadar istavrit aldım yemlik olamayacak kadar büyük olanları bir abimize verdim sonrasında saat 18/19 gibi yemliye başladım toplamada 16 çinekop bunlardan 3 tanesi limit altı oldu ama malum sebeblerden dolayı ama hava güzeldi saat 23 den sonrada balık kesti.

Şimdi geldim boyacıköy-Emirgan iskelesi arası İstavrit güzel yapıyor ama yakın çalışanlar ince takımla kıraça alıyor kalın takım 125 gr üstü güzel istavrit yapıyor. Rapala deneyenler genelde boş çekiyordu birkaç kişi ama boğazda akıntı çok kurşun dipe inmiyor 170 gr ile atabilenler tektük te olsun sarıkanat alabiliyorlar ama rapalanın tadı yoktu. Bende ateş yakan arkadaşların yanında biraz takılıp döndüm eve ayaz sert esiyor. Bilginize.

Akşam balık tutmak için Üsküdara gitmeyi düşünüyorum ancak gidenler varsa balık durumunu merak ediyorum. Yoksa kuleli ya da kandillide olabilir. İstavrit ya da çinekop. Acil yardım😕

Burada neden paylaşım az merak ediyorum kimse balığa gitmiyor mu?
Arkadaşım bugün 7 no iğne ile açıktan çok güzel iri istavrit ve çinekop almış, sağolsun limitler dahilinde tuttuğu balığın bir kısmınıda evime kadar getirdi. Balıklar çok güzeldi, açıktan çok güzel balık yaptığını söyledi.Çinekop istavrit karışık aldığını iletti. Bilginize.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back