Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Mustafa abi kendi yaptığım takımlarım kamış boyunda ve yaklaşık 25 iğneli olmuştur. Genelde takımlarımı kendim yaptığım için "kaç iğne sığarsa" şeklinde düşünürüm. Eğer bu konuda bir yasak varsa bilmiyorum. Bilgilendirirsen sevinirim🙂 Boğazda bu limite uyan insan sayısı bir elin parmağını geçmez bence. Neden 25'li çapari kullanıyorum? Çünkü daha fazla balık geliyor ve çekmesi daha fazla keyif veriyor. Keyif amaçlı sadece balık satmıyorum.

Batuhan'cım,
Satmadığına eminim,zaten öyle olsa gerisini abiye bıraktım demezdin.
25 iğne yasak olduğundan yada olmadığından değil,diğer yazımda da belirtmiştim,bizler amatör ve sportif balıkçılarız,bizlerde nadiren de olsa limit aşmışlığımız mutlaka olmuştur,ama bile,bile yanlışın üstüne gitmenin anlamı yok.

Yani az ve zevkli bir olta balıkçılığı seçmek çevrendekilerede örnek olman anlamına gelir,Boğazda bir çok kişi yapıyor diyorsun ve sana katılıyorum,bu yüzden önüne geçilemiyor işte,onlar yapıyor diyorsun ve sende yapıyorsun.

Batuhan,
Büyüklerin bir konuda sana tavsiyelerde bulunuyor ve yasal değil diyorsa buna kulak vermen senin daha iyi gelişebilme ve öğrenmen konusunda faydanadır.

Herkes kesin balık düşüncesiyle her çıktığımız av balıklı olsa ne kadar güzel olurdu.
Biz daha geçen hafta Antalya'ya balık avına gittik ve geldik,nereden baksan 12 saat gittik ve aynı saati geri döndük ve balıksız döndük. 🙂

Şimdi senin yazdıklarınla benim örneklediklerimi oku ve ne demek istediğimi anla.
Her balıkcının başına kolluk kuvvetimi dikilmeli tamamdır veya devam diye,üstelik polisler vardı bir şey demediler diyorsun onların işi yokda senin ne kadar balık tuttuğunumu kontrol edecek. 🙂

Her zaman deriz ya ''Asıl yasal olan vicdani sirkülerdir''bu durum karşısında tekrar düşünmeni ve doğruları seçmeni tavsiye ederim.
🙂 Abicim zaten her seferinde olan bir olay değil bu bir seferlik denk geldi bir önceki mesajda da bazı şeyleri anlattım. O civarda bir kişinin ihbarı üzerine gelen deniz polisi çoğu kişi denetledi. Bizde sorun çıkmadığı için söyledim. Yeniköy'e gidip 3-5 balık tutup döndüğümde oldu. Hiç alamadığım zaman da oldu. Bolluk varken tuttum. Ben senin ne demek istediğini anladım. Ama burdaki herkes de beni günah keçisi yapmasın. Herkes aşmıştır bu limitleri. Ben kesinlikle limit dahilinden 1 gram fazlasını dahi tutmam diyene de inanmıyorum🙂

🙂 Abicim zaten her seferinde olan bir olay değil bu bir seferlik denk geldi bir önceki mesajda da bazı şeyleri anlattım. O civarda bir kişinin ihbarı üzerine gelen deniz polisi çoğu kişi denetledi. Bizde sorun çıkmadığı için söyledim. Yeniköy'e gidip 3-5 balık tutup döndüğümde oldu. Hiç alamadığım zaman da oldu. Bolluk varken tuttum. Ben senin ne demek istediğini anladım. Ama burdaki herkes de beni günah keçisi yapmasın. Herkes aşmıştır bu limitleri. Ben kesinlikle limit dahilinden 1 gram fazlasını dahi tutmam diyene de inanmıyorum🙂

Tamamdır. 🙂
Konunun bilincinde olman güzel,günah keçisi değil...dedim ya bizde cinsi önemli değil aşmışlığımız mutlaka oldu. 🙂
Daha güzel avlara.

Batuhan'cım,
Satmadığına eminim,zaten öyle olsa gerisini abiye bıraktım demezdin.
25 iğne yasak olduğundan yada olmadığından değil,diğer yazımda da belirtmiştim,bizler amatör ve sportif balıkçılarız,bizlerde nadiren de olsa limit aşmışlığımız mutlaka olmuştur,ama bile,bile yanlışın üstüne gitmenin anlamı yok.

Yani az ve zevkli bir olta balıkçılığı seçmek çevrendekilerede örnek olman anlamına gelir,Boğazda bir çok kişi yapıyor diyorsun ve sana katılıyorum,bu yüzden önüne geçilemiyor işte,onlar yapıyor diyorsun ve sende yapıyorsun.

Abi açıkçası limitin 5 kilo olduğunu şimdi öğrendim.Bu benim hatam bilmiyordum. Benim evime götürdüğüm balık 3 kilo idi. Oda zaten bir öğün de bitti🙂 Hani malzemeciler olur ya balık tuttuğumuz yerlerde kurşun,çapari falan satar. Öyle biri ile muhabbetim oldu. Biz orada zevk için balık tutuyoruz. Zaten oraya gitmemde ki asıl amacım muhabbet amaçlı. Yoksa üsküdar'da da balık var🙂 Biz tuttuğumuz balıkları bazen kızartıp yiyoruz. Sevenimiz çok onlara veriyoruz. Tanıdık olup ta balık tutamayan dostlarımıza veriyoruz. Her ne kadar balığı biz tutsakta, nasiplenen fazla kişi oluyor. Bir seferlik olan birşey için bu kadar da üzerime gelinmesi ne kadar doğru onuda bilmiyorum. Ancak asıl amacınızın beni bilgilendirmek olduğuna inanıyorum🙂 İyi günler

bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp zaten 🙂 bizde forumlar sayesinde çok şey öğrendik. gelecek avlarda daha duyarlı davranacağına eminim. rastgelsin...

Abi açıkçası limitin 5 kilo olduğunu şimdi öğrendim.Bu benim hatam bilmiyordum. Benim evime götürdüğüm balık 3 kilo idi. Oda zaten bir öğün de bitti🙂 Hani malzemeciler olur ya balık tuttuğumuz yerlerde kurşun,çapari falan satar. Öyle biri ile muhabbetim oldu. Biz orada zevk için balık tutuyoruz. Zaten oraya gitmemde ki asıl amacım muhabbet amaçlı. Yoksa üsküdar'da da balık var🙂 Biz tuttuğumuz balıkları bazen kızartıp yiyoruz. Sevenimiz çok onlara veriyoruz. Tanıdık olup ta balık tutamayan dostlarımıza veriyoruz. Her ne kadar balığı biz tutsakta, nasiplenen fazla kişi oluyor. Bir seferlik olan birşey için bu kadar da üzerime gelinmesi ne kadar doğru onuda bilmiyorum. Ancak asıl amacınızın beni bilgilendirmek olduğuna inanıyorum🙂 İyi günler

Genç dostumuz Batuhan, bukadar kendini savunmaya çekme yanlış anlar insanlar seni, bu hayatında genel kural olmalı, bununla beraber polis bişey demedi, herkes tutuyordu, bolluktan faydalandık, bunlar yapılan kural ihlaline kılıf değildir ve öyle gösterilmeside hoş değildir. Herşeyin haricinde 4 çapari dolunca balığımı bırakıyım, demekte bahane değil, 25li yapacağına 7li yapsan balık keyfini yaya yaya ezmiş olursun değilmi.🙂
Buraya sirkülerden önemli bir kısmı ekliyorum limitlerle ilgili okursan faydası olur.

(2) Çizelge - 5’te boy limitleri belirtilen türlerde % 5 küçük boylara istisna tanınır.
(3) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz.
(4) Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dâhilinde kabul edilir. Avlanan balıklardan en büyüğünün hariç tutulduğu durumda, geri kalan balıkların toplam ağırlığının 4 kg’ı geçmemesi halinde, avlanan balıklar günlük limit dâhiline kabul edilir.
(5) Günlük limit her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık miktarıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık sayısı, avlanan türlerden hiçbirinin izin verilen sayıdan fazla olmaması şartıyla 10’u geçemez.
(6) Sayı ve ağırlık sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumda, sayı sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten fazla olmaması şartıyla, avlanan en büyük balık hariç tutularak geri kalan balıkların toplam ağırlığı 4 kg’ı geçemez.
(7) Çizelge-6’da belirtilen türlerin, belirtilen bölge veya illerde belirtilen dönemlerde avlanmaları yasaktır.

Merhabalar 10 mayısta yeniköye gittim. Sabah 8 gibi oltları suya attık bir abimle beraber iki kişi saat 3 e kadar 15+ kilo balık aldık. İstavritler arasında kıraça yoktu. Eşek istavriti arada denk geliyordu. Şansıma yaklaşık 25 cm istavrit geldi şaşırdım 🙂 Fotoğraf çekmedim. Lakin kovam küçük olduğu için 3 kilo kadar balığı alıp döndüm. Gerisi abime kaldı🙂 Pazartesi tekrar gideceğim. Herkese rastgele

Not: Bu arada çinekop çaparisine gelmeyen çinekoplar tektük te olsa istavrit çaparisine geliyormuş Yeniköy'de

2 kişi 15 kilo balık he ?
alın alın. yakında kimseye kalmazsa bakalım ne alıcaksınız .yazık

Yasağı biliyorum ancak şu bollukta polisler bile sorun çıkarmıyorlar. Deniz polisi yanımıza geldiğinde sorun çıkartmadı. 15 kiloluk boya kovaları vardır onun içine atılan tüm balıkları ben atmadım. Abim oralarda tanınan biridir. Yanına gelen arkadaşı olduğunda veririz oltayı oda atar böylelikle doluyor kova. Ayrıca 25 iğne olan takımda eğer balıklar büyükse 1.5 kiloya kadar balık olabiliyor. Öyle olunca 4 atışta doluyor kova. Her ne kadar zaman geçirsek de orada limit aşımı bu bollukta oluyor

Bir de üstüne suç olduğunu bildiği halde savunmak.
PES

Hiç deme çok tutan oldu diye. Başta yazmıssın kardeşim 2 kişi 15 kilo diye.
O kadar kişi öğretmiş bildiğini okumussun sonra.

Ama en son bilmiyordum demişsin.
Buraya ne yazsak ne desek boş.

Vicdanına kalmış. İster pazartesi 20 kilo tut burda 3 kg. tuttum de. İster limit dahilinde tut. Kendi kararın. Yazık.

günaydınlar;

bugün kısmet olursa kuleliyi ziyaret etmeyi planlıyorum, 1-2 saat vaktim var onu değerlendireceğim inşallah. Kısmetimizde var ise limit aralığında istavrit almayı düşünüyorum, dün bugün oralarda olanlar durumu paylaşabilir mi lütfen.
Eğer durum iç açıcı değil ise çubuklu civarlarına da gidebilirim...

teşekkürler.

günaydınlar;

bugün kısmet olursa kuleliyi ziyaret etmeyi planlıyorum, 1-2 saat vaktim var onu değerlendireceğim inşallah. Kısmetimizde var ise limit aralığında istavrit almayı düşünüyorum, dün bugün oralarda olanlar durumu paylaşabilir mi lütfen.
Eğer durum iç açıcı değil ise çubuklu civarlarına da gidebilirim...

teşekkürler.

Sabah Çubuklu ve Kanlıca, Kuleli hepsini turladım. Motorla gittiğim için aralara bile baktım ama 30dk boyunca 1 kişi bile birşey tutmadı. Bir çok kişi çapariye atıyor. Arada rapala atanlarda var.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back