Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
(link) belki lazım olur fiyatıda uygun siznle paylaşmak istedim

gece saat 22-02 arası yemli avımız toplamda 29 adet 27 si sarıkanat 2 si çinekop klasik yemli takım yem istarvit balıklar baya irileşmiş genelde hep sarıkanat geldi..bir ayrıntı balıklar yemlerin tamamını yutarak geldi resimdeki arkadaş ekürim güngör herkeze rastgele
maşallah tebrikler.

Bakalım kısmetse biz de bu gece sabaha kadar Emirgan'ı yoklayacağız inşallah nasibimizi alırız. Gördüğüm kadarıyla balık tutulabilir iri kıvama gelmiş bir de güzel av haberleri var. Bakalım kısmet.

28618 dosyayı görüntüle

Bir arkadaşımız özelden rica etti diye kendisi için hazırladım. Aklıma gelen kurşun arkası sahte bağlama şekilleri, daha da var, değişik versiyonları da var ama ilk anda aklıma gelenler yeni başlayanlar için yararlı olur sanırım. Arkadaşımız için hazıramışken buradan da paylaşayım birilerinin işine yarar diye düşündüm.

İlk yöntemde kurşun dibe indiğinde kayanın sürterek bedeni zayıflatma ihtimali olduğu gibi kurşun düştüğü anda havalandırılmaz ise bedenin takılıp kopma ihtimali de var, kurşunu 30 cm lik bir ip ile bağlayıp bunun önüne geçilebilir.
İkinci yöntem sade basit pratik işlevsel. 3 lü fırdöndüyü kaliteli bir üründen seçmek gerekir.
Üçüncü yöntem şu ara benim kullandığım, ancak yine şu ara sorguluyorum bu biçimi. Çok teferruatlı, ayrıca bir ağırlık da yapıyor az da olsa. Bir de koparsa dünyanın malı denize gidiyor. Ben fırdöndünün ip üzerinde serbest hareketini seviyorum, evde hazırladığım için de dert değil teferruatlı olması. Şu ara buna devam ama 2. yönteme geçiş yapacağım galiba.

Herkesin ilgisine, bilgisine...
Rastgele...
@ozgurarslan arkadaşımıza özelden rica eden kişi benim 🙂. Yardımları için tekrar teşekkür ediyorum. Aşağıdaki illustrasyonu, Özgür Bey'in önerisini baz alarak kendime göre uyarladım. (telif hakları Özgür Bey'e ait 🙂 ) Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Dalganın durumuna göre 3'lü sabit fırdöndü yerine gezer fırdöndü ile değiştiriyorum. Meşaketli ama kaliteli bir takım oluyor. Tek sorun takımı atarken etrafınızdan geçen insanlara çok dikkat etmeniz gerekiyor.
kursun-rapala.jpg

@ozgurarslan arkadaşımıza özelden rica eden kişi benim 🙂. Yardımları için tekrar teşekkür ediyorum. Aşağıdaki illustrasyonu, Özgür Bey'in önerisini baz alarak kendime göre uyarladım. (telif hakları Özgür Bey'e ait 🙂 ) Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Dalganın durumuna göre 3'lü sabit fırdöndü yerine gezer fırdöndü ile değiştiriyorum. Meşaketli ama kaliteli bir takım oluyor. Tek sorun takımı atarken etrafınızdan geçen insanlara çok dikkat etmeniz gerekiyor.
29010 dosyayı görüntüle
3 kulacın 2,5 m. gelmesi için kulacı açan kişinin boyu 75 cm. felan olması lazım 🙂 3 kulaç Türk standarlarına göre aşağı yukarı 5- 5,5 m. yapar. 🙂
Rapala bedeni sudan balığı kaldırırken kenara vurmasın diye kamış boyuyla orantılı yapılır genelde. 4 -4,5 m.Oda bende 2-2,5 kulaca tekamül ediyor Boyum 1,80 🙂 . .

3 kulacın 2,5 m. gelmesi için kulacı açan kişinin boyu 75 cm. felan olması lazım 🙂 3 kulaç Türk standarlarına göre aşağı yukarı 5- 5,5 m. yapar. 🙂
Rapala bedeni sudan balığı kaldırırken kenara vurmasın diye kamış boyuyla orantılı yapılır genelde. 4 -4,5 m.Oda bende 2-2,5 kulaca tekamül ediyor Boyum 1,80 🙂 . .
Haklısınız. Acele olarak yaptığım için olabilir. Revize yaparız 🙂. Bu arada yanlış yere yazmışım konuyu. Admin arkaşlar kıyıdan balık avcılığına taşıyabilirse sevinirim.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back