Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
bu taktik daha öncedende vardı ama artık balık çok seyrek olunca balık yakalamak için bu tarz avlanma yöntemine dönüyor eski istavrit bolluğu yok artık 🙁
eski bir anım o zaman bende alba starın makinası vardı 10 bilyalımı neydi hikaye 😀 neyse eski üsküdar taş iskelesinde avlanıyordum makinayı sararken makina teli firladı gitti denize düştü 😀 kaliteye bak 🙂 yenide almıştım o zaman hemen gidip üsküdardaki albaya vermiştim makinanın geri dönüşü 3 hafta artı japonla yapıştırıp eritim bişey yapmışlardı neyse 🙁 elimde kaldı sadece kamış hemen ince misinaya tekli iğne bağladım ucuna ekmek kiyidan tek tek istavrit tutmuştum gündüz vakti zaten zevki müthiş ve güzelde balık tutmuştum şimdi istavriti mumla ariyoruz 🙁 durum çok vahim hale geldi istavrit bile boğazın belli başlı yerlerinde çıkıyor aynı boğazda spinle çinekop avcılığına döndü

Eskiden hiçbir şey olmasa istavrit tutardık. denizin kuru fasulyesiydi. hakikaten onu bile mumla arıyoruz. hiç aklıma gelmezdi gece o soğukta istavrit için yemli gibi gidip balık avlanılacağı. inşallah çok geç kalınmadan ciddi önlemler alınır bu sene.

Kraca ne bir ne iki ne 1 kg ne 2 kg
Balikavina ilk defa cikan insanlarda degil
gittin attin capariyi baktin kraca geldi agizlari bozulmadan dikkatle cikartip ignelerden altmazsin suya bir daha o boy igne capari takim kursun arkasi rapala yaparsin baktin yaprak defne baligin agzini yirtmadan cikartir suya iade atmazsin kovaya ...
bir tane iki tane 1 kg olmamali...yasal boyu olmayan balik ister kiyidan ister olta ister girgir ister vs avlanmamali...
bunu herkes kabul eder benimser dikkat ederse birseyler degisir sahsen gozum karadir...rastgele der kiraca yi girdugumde uyariririm ancak iste ters yapan yasli genc acemi usta var birsurusu...
ustelik karmasik birseyde degil basit bu is...
kucuk balik buyur...alip oldurmezsen...dusunun tuzladan canakkale bogazina kac olta suda her attiginda en az 3 en fazla 10 ...birde "tavalik" tavalik denen jargonunda degistirilesi gerekmez mi tavaya sigdigi kadari zarar vermez mantigi da gelcekte baligin turunun saglikli sekilde cogalmasina yine tehtiddir...yine tavalik olsun ancak kiraca olmasin standart bir tavaya kiraca dizsen 50 tane alir...carp iste her kisi x 50 ad ...oncelikle bu kavrami degistirmek gerek...kiraca mi serce parmak kadar mi ...almayalim...avlamak zorunda miyiz...yani kiraca yemesek ne olur??? ...ha bide enteresan olani su ee hayat pahali et pahali evde cocuklar ac ...yani tum takim 2 bin o bedava mi...takima 2 bin ver sonra evde ac cocuklar tavalik vs...
bu bu sekilde o kadardan bisey olmaz mantigi ile devam ederse...iste gelecek...iste bogaz gorecegiz...nasil zarar verdigimizi...

dün akşam Üsküdar sahilde biraz yürüyüş yapayım dedim. anlamadığım bir yöntem ile avlanıyorlardı, kovalarda birer ikier istavrit vardı. çapariyi yemli gibi atıp bekliyorlardı ama ben ordayken balık çeken görmedim.

Beyaz çapari... 😀 bekle al... 2 hafta önce gittim sanırım.. 20cm civarı 2 tane aldım... tavalık alan oldu... 🙂

Öğle saatlerinde Üsküdar'daydım.Kovalar ve çapariler boştu.Bir kovada 25 cm civarı bir kefal vardı.Öğle sonrası birşey yaptımı bilmiyorum.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back