Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
@gsozata abi benim aklım hala o kaçan kofanada... üçüncü kafayı atmasaydı yarın akşam ziyafette idi.

Ben yazıyı okurken moralin tekrardan bozulmasın diye yazmak istemedim 🙂

Canımız sağ olsun elbet bir gün yine yolumuz kesişir giden vatandaş ile.

Heyyyy MAAŞALLAH. Tebrik ederim Gazi Abi, resmi değiştirmişsin tanıyamadım. Metinle deyince tanıdım.
Senin meşhur semaverden nasiplenmiştik geçen lüfer sezonu.🙂 🙂🙂
Dönüş balığı yağsız olduğundan çoğu kişi tadının saman gibi olduğunu söylüyor. Doğru mu?
Yoksa yakalayamayanların çamur atması mı?😀😀😀

Vallahi ne yalan söyleyeyim henüz yemek nasip olmadı. Bu hafta tutabildiklerimi kız kardeşime verdim yeğenim yesin diye. Bugün aldıklarımızı da nasipse benim ufaklık için buzdolabına attım. Ama metin ben yedim ve oldukça lezzetliydi diyor, o diyorsa doğrudur.

İnşallah bir gün yine bir yerlerde güzel bir semaver çayı içeriz.

Gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül muhabbet ister, balık bahane.

Sağlıcakla kal, rastgele.

Buda @Skunet kardeşim ile sabah sporumuz. Kişi başı minimum 5 er vuruş kaçırdık. Metin bir tane sudan çıkarırken suya geri uçurdu. Bol aksiyonlu güzel bir İstanbul sabahı. Siz siz olun rapalanızın iğnelerini mutlaka gözden geçirin ve sağlam iğneler kullanın.
4d415190e2072063bbd557db5956a3cd.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geçtiğimiz senelerde bu zamanda tuttuğum dişlilerin tadını pek beğenmemiştim kasım şubat arası dişlinin tadı başka zamanda yok. istavrite devam 🙂 gerçi o da havyarlanmaya başlamış.
yanlış anlaşılmayayım tutana bir şey dediğim yok ben prensip olarak tutmuyorum sadece bu dönem tutarsam da salıcam 🙂

Geçtiğimiz senelerde bu zamanda tuttuğum dişlilerin tadını pek beğenmemiştim kasım şubat arası dişlinin tadı başka zamanda yok. istavrite devam 🙂 gerçi o da havyarlanmaya başlamış.
yanlış anlaşılmayayım tutana bir şey dediğim yok ben prensip olarak tutmuyorum sadece bu dönem tutarsam da salıcam 🙂

Zaten balık genelde inanın ikinci planda oluyor, yan yana olta atmanın abiliğin kardeşliğin tadı daha lezzetli bence.
Balıkları temizletirken çok dikkat ediyorum bir tanesinde havyar görürsem eğer rotayı değiştireceğim. Ne zaman bir balık kaçarsa oltamdan inşallah yumurtalısındır diyorum... 🙂

Zaten balık genelde inanın ikinci planda oluyor, yan yana olta atmanın abiliğin kardeşliğin tadı daha lezzetli bence.
Balıkları temizletirken çok dikkat ediyorum bir tanesinde havyar görürsem eğer rotayı değiştireceğim. Ne zaman bir balık kaçarsa oltamdan inşallah yumurtalısındır diyorum... 🙂
aynen öyle, biz tekneyle çıkardık bazen az balık olur tuttuğumuzu da o gün bir arkadaşımıza bırakırdık. çok balık olunca da az tutana takviye ederdik 🙂 amaç güzel zaman geçirmek eğlenmek zaten çoğu zaman.

aynen öyle, biz tekneyle çıkardık bazen az balık olur tuttuğumuzu da o gün bir arkadaşımıza bırakırdık. çok balık olunca da az tutana takviye ederdik 🙂 amaç güzel zaman geçirmek eğlenmek zaten çoğu zaman.

Güzel zaman dedin de; 🙂 Ben eylül ayını iple çekiyorum yemli av başlar başlamaz kuruluyor @gsozata gazi abinin semaver çayı ve nargilesi demeyin keyfimize...

Güzel zaman dedin de; 🙂 Ben eylül ayını iple çekiyorum yemli av başlar başlamaz kuruluyor @gsozata gazi abinin semaver çayı ve nargilesi demeyin keyfimize...
bende yemli avı pek sevemedim izmarit avı hariç . biraz sabırsızım herhalde ondan kaynaklı. yemli avda en sinir olduğum olay da balığı çekerken düşürmek. eylül ayını ben de çok seviyorum palamutla başlayıp çinekopa döneriz.

23 mayısta arkadaşla istavrite bakarız diye saat 5.30 gibi bi meraya indik saat erken diye ben biraz at çek yapayım dedim bir ay önce cengizden aldığım 9 cm lik sizin genelde boğazda kullandığınız küçük iğneli kendoyu bu arada limon sarısı beyaz renkte vereyim 50 gram kurşun 1 kulaçta köstek boyuyla at çek e başladım .Hem muhabbet bende at çek yapıyorum arkadaşta nasıl olsa bi şey olmaz diye yattı akşam suyunu bekliyo.Aradan yarım saat geçti bizim spin kıyıdan 60,70 metre mesafede bi fren yaptı,ulan acaba mı dedim iki kafa vuruşu gelince hııı dedim tamam malı kaptık ama sağlam mal biraz uğraştan sonra su üstüne çıkardım dedim bu levrek arkadaşta aynı kanaatte kıyılattım havaya kaldırdım sudan kestim anaaa 70 cm,lik bu kofana bakın abartmıyorum 1-1,5 kilo var tam taşa alıyodum iğneler herhalde yetersiz geldi bizim kofana suya düştü arkasından baktım garip tam yol kaçtı hayatımda bir balığı düşürüp bu kadar sevinmedim sadece şunu dedim hayırlı yolculuğun olsun balıkçı denen zatların ağlarını bulma artık erkekmisin dişimisin bilmiyom ama bolca üre bize bereket olarak dönüşün olsun çünki sen artık çok nadir kalan ANAÇ TAŞIYICISIN sana ihtiyacımız var inşallah bereketle dönerler ama bizim şilede ağlarla boyna tutuyolar ve hiç acımıyolar din iman para olmuş bunlarda ama bedelini muhakkak ödeyecekler Sağlıcakla

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back