Kemal abin senden epey büyük, benden bile, yap hesabını artık, Kore savaşı görmüş (ha ha, abarttım)...🙂
Çok uzun videolar var, özellikle de atışını çekmedim, ama inceleyip kameraya yakalanmış ise, ağır çekime alıp yayınlarım. Ama öyle çok özel bir şey göremeyeceksin yine görüntüde, pendulum filan atmıyor, sağ kolu üstünden şandelliyor. Ama güç verme anı, bırakma anı filan daha iyi olmalı, ya da o kısa anda bindirdiği kuvvet.
Daha önce paylaştım, iş tatsızlaşacak diye korktuğumdan metre işlerine girmek istemiyorum, zira biz erkekler ergenlikte önümüze bakıp çok parmak hesapları yaparız, yaşlanınca bile pek değişmez bu...🙂
Vega Potenza'yı ilk aldığım zaman deneme mahiyetindeki atışlarımda Berkeley ip sarılıydı, kullandığım ip 110 mt, sonrası başka ip idi. 175 gr kurşun (bu kamışın optimumu, daha ağırı veya daha hafifi aynı mesafeye gitmiyor) ve havada yalpa yapıp yavaşlatmasın diye 5 cm 'lik rapala ile 110 mt ipi bitirip yaklaşık 20 mt daha boşalttım makinadan. Suya değdiği anda bolluğunu alarak söylüyorum bu mesafeyi, balon yapmış mesafe değil. Bu manada attığım mesafe profesyonel olmayan bir ölçümle 130 mt civarında olması lazım. Kemal 20 mt ileri düşüyor, onu nasıl ölçtün diyecek olursan ben şantiyelerde yaşamış bir mimarım metreden azıcık anlarım, göz ile ve tahminen, 15 de olabilir 25 de ama belirgin derecede açığa düşüyor kurşunu.
Zaten bir tekne geçti, ardında dümen suyu bıraktı, arka arkaya attık, onunki dümen suyuna düştü, benimki gerisinde kaldı.
Atış videosunu bulursam yayınlarım...