şimdi size bazı üzücü ve acı gerçekler...
iki video yukarıda balığı tutan Kemal arkadaşım, bir fark ettim ki, benden 20 mt. ileriye atıyor. yanlış görmüşümdür olmaz öyle şey dedim, dikkat ettim yine 20 mt ileriye atıyor.
Kemal'de Okuma Makaira, ve Shimano Fliegen kombinasyonu, bende Vega Potenza ve Okuma Raw 55 kombinasyonu var.
İkimizde de ip sarılı, ağırlıklar da 140 a 150 gr. aynı...
Deli oldum. Dedim al sen benim kamışla at. Aaaaa, yine benden 20 mt ileriye atıyor. Sonra Kemal'ine eline tahta sopa veriyoruz, 5. element, tahta, yine 20 mt ileriye atıyor. 🙂 (şaka burası ciddiye alan olur filan).
Bunu yaparken de;
öyle kamış ıslıklar çalsın, Kemal iki büklüm olsun filan yok, hiç yorulmadan, hatta hiç abanmadan atıyor. Ben hırs yaptım ya, normalde abanmam, abanıyorum yine olmuyor...
Ben Kemal'in kombinasyonu alıyorum, kendi normalde attığım yere bile erişemiyorum, ama bu doğal, yabancı kamış ya dikkatli attım, biraz da ondan, kamışın acemiliği de var elbet.
Şimdi ilk akla gelen Fliegen harbi surf bir makina, Raw küçük kafa sürtünme fazla filan. Ama az farkediyor, diyor ki benim makina senin kamış ile atsam daha da ileri düşer senin kamışa alışınca diyor.
Bunun sadece teknik ile ilgisi var ve kendisinin tekniği benden iyi anladığım kadarı ile. Bir de bu öyle bir iş ki, yıllardır aynı şekilde attığımdan değiştirmek epey zor.
20 metre dediğimiz şey ne ki demeyin, çok ama çok bir şey kıyı avcılığında...
Forumda eski olanların da bildiği gibi yıllardır aralıksız atıyorum, tam "oldum" derken "olmamışım tam" onu öğreniyorum. Elbette Kemal benden 10 cm uzun, iri yarı bir adam ama bunlar hep bahane, hep fasa fiso.
Kamış ve makina ve bunların uyumu elbet önemli, ama en son iş, son kullanıcıda bitiyor. Ben de çok kötü değilim elbet bildiğiniz gibi ama daha iyiyim sanıyordum açıkcası...
Çok sevdiğim söz:
El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu bozdoğan armudu zannedermiş... 🙂
Önümüzdeki günlerde sitedeki acemi kardeşlerimi toplayıp sakin ve geniş yerlerde boş kurşun atma çalışmalarına, yani ilk günlere dönsem mi diyorum... 🙂
Elimde gerçekten güzel bir kamış var. Çok güven de veriyor. Genelde avlandığım yerlerde kim nereye atmış bakmıyorum bile, ama bakınca da kendimi sorgulamam gereken atıcılar pek görmüyordum.
Kamış da benim tekniğimle standart iyi atıyor zaten, o yüzden olan bu, oluru bu kadar sanıyordum. Öyle değilmiş o iş... Daha çalışmak lazımmış...
Sevgiler, rastgele...
(bir de bu itiraf. com gibi yazımı alıp , o da bir şey mi ben 200 mt atıyorum, ben bir kez karşı kıyıya attım gibi sidik yarışına çevirmeyin ne olur. hepiniz iyisiniz, biliyoruz...🙂 )