Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Hani boş kurşun atış talimleri konusu var ya?
Orada şu durumu da sanki gözden kaçırıyormuş gibiyiz.
Örgü iplerimizi, beden misinaya leader düğümlediğimiz zaman adı ne olursa olsun bağlantı noktalarına binen atış sırasındaki yüksek anlık yükler, pahalı rapalanızı/kurşunuzu ve fırdöndü+klipslerinizi kaybetme tedirginliği ''atışınızı örgü ipinin ucundaki klipse bağladığınız boş kurşun denemelerinizle'' , ucunda takımınızın bağlı olduğu atışınızı etkileyen en önemli psikolojik etmen.
Bilmem yanılıyor muyum?

Tecrübeyle (maalesef) sabittir.🙂
Sizi psikolojik olarak rahatsiz eden o düğümü neden 2-3 sargı ile makarada bırakmıyorsunuz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Karaburuna hiç gitme derim. tarabya şu sıralar palamut açısından Avrupa yakasında daha iyi gibi ama ben şahsen gitmedim sadece aldığım duyumlar öyle.

Tarabya istinye birde diyorlar aslinda dediginiz gibi bogaz diyor herkes arkadasin dedigi gibi degisik yer keşfetmek için karaburun dedim tsk ederim arkadasin dedigi gibi gezip denemek lazim ozaman

Sizi psikolojik olarak rahatsiz eden o düğümü neden 2-3 sargı ile makarada bırakmıyorsunuz?

Kesinlikle haklısınız. Kamışınızın boyuyla orantılı olarak; toplam boydan 50% kadar uzunluk demiş olduğunuz sarım için yeterli oluyor. 4.00 mt. kamış için 5,00-6,00 mt beden yeterli oluyor. Ancak orada da (ki acemiliğim nedeniyle yaşadığım) bağlantı noktasının atış sırasında başlangıçtaki bedene ya da halkalara takılması gibi sorunlar yaşadım. Kesinlikle sizin bildiğiniz ve çok iyi uygulamalar yaptığınız, benim ise henüz acemisi olduğum bir durum.🙂 Eğitim şart vesselam.🙂

Kesinlikle haklısınız. Kamışınızın boyuyla orantılı olarak; toplam boydan 50% kadar uzunluk demiş olduğunuz sarım için yeterli oluyor. 4.00 mt. kamış için 5,00-6,00 mt beden yeterli oluyor. Ancak orada da (ki acemiliğim nedeniyle yaşadığım) bağlantı noktasının atış sırasında başlangıçtaki bedene ya da halkalara takılması gibi sorunlar yaşadım. Kesinlikle sizin bildiğiniz ve çok iyi uygulamalar yaptığınız, benim ise henüz acemisi olduğum bir durum.🙂 Eğitim şart vesselam.🙂
Estağfurullah ben de acemiyim sadece deneyimleme fırsatım oldu hem de gecen hafta. Lideri de koparinca düğüm makaranin dışında kaldı doğal olarak ama gelin görün ki ona rağmen 175 gr kurşunla bile düğüm sıkıntı yaratmadi ama ben yine kopardım tabi 🙂 (makinenin azizligi)

21.09.2016 Avrupa - Çamlıbahçe sabah suyu değilse de sabah saatleri raporu...

Tarabya'dan palamut çıktı bugün , bunu facebook'ta görünce gitmeyeceğim gün geç de olsa gittim. Gittiğim zaman 2 kişi olta atıyordu ve yakın mesafeli atışlar oluyordu ancak. ben de kurdum, daha atamadan bir kişi balık aldı, palamut, iri değil. ben görünce bunu o atış alıyorsa ben balığın içinden geçerim diye düşünüp hızlandım.
iki atış yaptım, 3. atışta kopardım, yeniden bağladım. 4. atışta balığı aldım ama bu sefer zaten acayip sesler çıkaran makinam bozuldu, kol dönmemeye başladı. ben de topladım balığı elimle aldım.
o da iri bir balık değil...
14390904_10154729241227044_4360898526525680267_n.jpg

sonra, cengiz balıkçılık'a gittim, sağ olsunlar tamir ettiler. bu servis inanılmaz iyi bir servis Cengiz'deki.
ama artık bana yeni makine farz oldu. bu hususta bütçe belirtip konu açacağım ve yardımlarınız isteyeceğim.

şimdilik bu kadar. rastgele...

Estağfurullah ben de acemiyim sadece deneyimleme fırsatım oldu hem de gecen hafta. Lideri de koparinca düğüm makaranin dışında kaldı doğal olarak ama gelin görün ki ona rağmen 175 gr kurşunla bile düğüm sıkıntı yaratmadi ama ben yine kopardım tabi 🙂 (makinenin azizligi)

Surf için yaptığınız lider düğümü makinanın dışında kalıyorsa üşenmeyip yeni lider bağlayın.
Lider kısalıp düğüm dışarda kalıyorsa lider bağlamanın hiç bir esprisi kalmıyor, şok etkisi direk düğüme biniyor bu sefer.

Tarabya'dan palamut çıktı bugün , bunu facebook'ta görünce gitmeyeceğim gün geç de olsa gittim. Gittiğim zaman 2 kişi olta atıyordu ve yakın mesafeli atışlar oluyordu ancak. ben de kurdum, daha atamadan bir kişi balık aldı, palamut, iri değil. ben görünce bunu o atış alıyorsa ben balığın içinden geçerim diye düşünüp hızlandım.
iki atış yaptım, 3. atışta kopardım, yeniden bağladım. 4. atışta balığı aldım ama bu sefer zaten acayip sesler çıkaran makinam bozuldu, kol dönmemeye başladı. ben de topladım balığı elimle aldım.
o da iri bir balık değil...44180 dosyayı görüntüle

sonra, cengiz balıkçılık'a gittim, sağ olsunlar tamir ettiler. bu servis inanılmaz iyi bir servis Cengiz'deki.
ama artık bana yeni makine farz oldu. bu hususta bütçe belirtip konu açacağım ve yardımlarınız isteyeceğim.

Raporu beğensem de makineye üzüldüm açıkçası.
Gerçi bi gözü artık toprağa bakıyordu artık ama masraf masraftır, olmasaymış iyiymiş.
Artık surf kafalı güzel bir makine al Özgür abi, zaten kamışı yenilemiştin makinede de surf'e geçersen atışta daha da fark edeceksin.

Bir de senin niye palamuttan yana şansın olmadığını cevabını sanırım buldum, hayvan bilerek gelmiyor senin oltaya.
O kovaya nasıl sığıcam ben diyip yan çiziyor ben sana söyleyeyim 😀

Geçmiş olsun, ve ''hey maşAllah''🙂

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back