denizbilimci
Üye
Malzeme konusunu ilgili başlıkta paylaşalım lütfen. konu başlıkları boşuna mı kategorize edildi.
Abi,arkadaşlar sağolun tavsiyeler için, devamını da beklerim. beğendim tavsiyeleri beğen butununa basmadığım olmuşsa da aceleden olmuştur, emek verip fikrinizi söylemişsiniz.
8 tane filan makine tavsiyesi var ortada.
öncelikle 2. el düşünmüyorum. bir kere bile kullanılmış olsa bile. ben biraz alma satma hususlarında ikili ilişkilerden uzak duran biriyim. ne sattım bir şey ne aldım birinden.
makine gerçekten tertemizdir ama bir üretim kusuru vardır, satan da bilmiyordur satarken, benim elimde bir şey olur, o kişi için haksız yere kötü düşünürüm. bu benim fikrim, yoksa ikinci el alanlar ve satanlar elbet iyi işler yapıyorlar.
bu sebeple üretimi durdurulmuş makineleri tavsiye etmeyin lütfen, hep beraber ah ah vah vah yapmak dışında manası yok.🙂 ancak üüretimi durdurulmuş ve sıfırı bulunabilen makinalar bu kapsamın dışında.
bir de araştırmaya başlamadım ama bir kaç marka ve modelin hep eki serisi övülmüş yeni çıkanlar o hazzı vermemiş, adamlar giderek daha kötü işler mi yapıyor? bu pek rastlanılan bir şey değil teknik konularda. hani bir sanatçının eski albümü iyi olur da yenisi o kadar iyi olmaz anlarım, ama dünyaya sunulan bir üründe yenisi nasıl eskisini aratıyor anlamadım, araştırınca belki anlarım.
önerdiğiniz makinaları kareli deftere not alıyorum. sadece bu iş için bir konu açacağım bütün bilgiler toplandığında. bir de sizler için sıkıcı elbet, karar vermiş ve almışsınız. ama hatırlayın ilk karar verirken insan ne kadar çaresiz kalıyor.
sırf bunun için bir konu açtığımda başka benim durumumdaki arkadaşlara da yok haritası olabilir, incelemelerim sonucu bilgileri de paylaşacağım. tanıdıklarımdan kullanıcı yorumlarına da yer vereceğim.
şöyle bir olanak yok tabiii;
birer hafta arayla;
Shimano PA Fliegen
Shimano Spheros 8000PG
Shimano Bullseye XT
Shimano Eceretion SW 8000PG
Stella 8000 PG
Daiwa GS9
Shimano Twinpower 6000 PG
Shimano Biomaster SW 8000PG
Daiwa Saltiga
kullanıp karar vermek iyi olurdu...
Devam edelim bir gün daha, fikirleri alayım, sonra ben başlayacağım araştırmaya...
Spinsurf demişken 125 gr ağırlığında sinking sahteler gördüm kurşun olmadan surf kamışı spin gibi kullanıp daha uzak mesafelere atılabilirmi acaba deneyen varmı ? Palamutta iş yapar gibi geldi banaAbi,
Bogazda bizim yaptigimiz kursun arkasi rapala avciligi dunyanin hemen hemen hic bir yerinde yapilmamaktadir,
Bizim bogazda yaptigimiz avcilik haluk abimiz var kulaklari cinlasin onun dedigi gibi "spinsurf" modelidir,
Yani olabildigince uzak mesafeye atip, min. 175gr kursunla bogazin akintisinda defalarca olta sallayip balik yakalamaya calismaktir,
Bu sebeptendir ki jigg diye tabir edilen guclu makinalar saglamlik ve konfor acisindan ama kafa yapisiyla da (arc-spool) uzak atmamiza da elverisli makinalar Istanbul bogazi icin en uygun makinalardir,
Avrupa yakasi icin bu durum biraz daha farkli gordugum kadariyla daha hafif kursunla ve daha az akintiyla mucadele soz konusu,lakin ömürlük diyorsan "bu son olsun" diyorsan alacagin makina ne olursa olsun mumkunse geri vitesi olmayan jig makina (güç acisindan) olabildigince hafif( yorulma yapmamasi acisindan) ve kismen konik ya da shimanonun yaptigi ac spool kafa ( uzaga erim acisindan) olmalidir,
Bu dedigimi soyle ozletliyim ,
Shimano twinpower SW8000PG (JDM eski model) ile shimano Bull's eye xt 9100 serisinin disli yapisi aynidir ama iki makinayi da eline al bi gun av yap,ne demek istedigimi anlarsin,
Makina dedigin sana guven verecek surf makinalar oldum olasi bana oyuncak makina gibi gelmistir,
Ama avrupa yakasi icin dedigim gibi cok elzem degildir( bazi bolgeleri haric )
Takdir sana kalmis
NOT: yeni modeller makinanin asil amacina gore yenileniyor mesela STELLA SW8000PG eski yakisikli olan modeli hem cok saglam hem de hafifti
Adamlar yeni modelinde drag olarak guclendirmis ama agirliastirmis cunku kullanim amaci at-cek degil aslinda tekneden kiloluk avlar icn bu makinanin asil amaci icin YENILIK ama bizim icin agirlastigi icin (50-100gr cok degil demeyin uzun sure kullaninca fark ediyor)
Yenilik olmaktan cikiyor,
Iste bu ornekte de oldugu gibi biz bogazda makinalarin asil uretim amaci disinda avlaniyoruz bu yuzden bize en yakin olanini bulup almak en makul olani,
Saygilar
Denemek lazımSpi
Spinsurf demişken 125 gr ağırlığında sinking sahteler gördüm kurşun olmadan surf kamışı spin gibi kullanıp daha uzak mesafelere atılabilirmi acaba deneyen varmı ? Palamutta iş yapar gibi geldi bana
Muahbbetinizi bolmek istemem ama.Bu oneriler icin bir konu basligi yokmu acaba
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malzeme konusunu ilgili başlıkta paylaşalım lütfen. konu başlıkları boşuna mı kategorize edildi.
dün akşam merayı yoklamayı düşündüm toplamda sudan 6-7 balık çıktı ama 3 ü kovaya girdi
inşallah bu sezon çok güzel geçicek .
44242 dosyayı görüntüle