Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Bir laf vardır zenginin parası zühürtün cenesini yorar diye 😀 😀 abimm balık oldugu zaman merada %99 cogu sahte calısır sanırsam orasıda karadeniz çinonun memleketi tabiri cahize..böyle avların olması normal tabi hansen kasıkları iyi yalan deil.. Lakin istanbulda balık seyrek iken at bakalım oo hanseni iş yapıcakmı muamma.. diyecegim sudurki iyi takım vede tecrübe balıgı sana getirir..yani ava göre deişkenlik gösterebilir bir yerde hansen iş yapıyorsa rapala atmak mantıksız yada rapala iş yapıyorsa kasık atmak mantıksız umarım ne anlatmak istedigimi anlatabilmişimdir...

Bir olay anlatim.. Eylül sonları avrupa asya palamuta gidiyoz cubuklu hisar sarıyer vss vss. cok sükür iyide geciyor avımız neyse bir duydumki eminönü palamut yapıyor aaa bizim tanıdıkların cogu orda du bende gidim bakim dedim bu sene ilk gidisim olcak..nese gittim sohbet filen derken sabah saat 7:15 gibi balık basladı tek tük geliyor 1/2/3/4/5 derken millet cekiyo bende tık yok arkadaş cıldırcam bakıyom saga sola ülenn nasıl oluyor diyom bu iş nese devam balık kesiyo 1 saat sonra yine millet 1/2/3 cekiyo kamısı makinayı yeminle kırıp suya atıcaktım.. aradan 3 saat geçti millet kişi bası 7/8 palamut aldı ben 1 tane anca zor bela nese konusuyoz filen sevdigim bir abim vardır sohbet ediyoz bana diyo kırmısındır balıgın belini kovan nerde doldurmussun diyordur yok be abi 1 tane aldım anlamadım vallahi neden böle burası nerde yanlıs yaptım diye sölendim şakamı yapıyorsun dedi bana valalhi dedim bak kovaya aaa filen takıma baktı rapalayı gördü bune be dedii rapala abim ne olcak ahhbee abicim eurofish yokmu dedi bana yk abi kendo villy atıyom dedim beyaz bırak anacımmm bunları eurofish 8 cm kenarları gümüş renk olan var onu salla dedi ciddimisin dedim bi bak dedi millete bi baktımki harbidende eurofish kullanıyor herkez.. nese öğlede sonra gitdim aldım 4 tane eurofish ertesi gün oldu gittim meraya ister inanın ister inanmayın ciftli rakama cıktı balıgın adedi 😀 😀 şok gecirdim bir balık bu merada bukadarmı secer dedim kendi kendime.. yani kısacası bunuda gördüm bazen meralarda farklı sahteler iş yapıyor deişkenlik oluyor 😀 😀 balık seyrekken denemek lazım bazı sahteleri kaşıkları...
Benzer olayi ben de yenikoyde tenezzul etmedigim patlican moru kendo 9cm atan bir abinin indir bindir balik aldigi gunde yasadim,
Kalibini en cok begendigim 9cm kendonun (willy,runner,rive2sea,target) hemen hemen tum renkleri vardir bende hatta bir cogunun 3-4 tane yedegini bulundururum ama bir tek o patlican moru rengi yoktu ve inanirmisiniz sadece o renge geldi o gun balik yanimizdaki adam 10 parca balik aldi kimsede tik yok sonra adam takti rapalayi( gozumuz kaldi galiba) sonrasinda yedegi olmadigi icin devaminda o da alamadi,
Bizzat yasadigim ve "pes" dedigim bir olaydir,
Saygilar

benim bir ricam var moderatör arkadaşlardan... elbette birazdan açıklayacağım düşünce diğer üyeler için de uygunsa, size de mantıklı geliyor ise...

ben bir tek bu forumu takip ediyorum, - bir tek de Çamlıbahçe'ye gidiyorum mera olarak, bende mi bir idefix var ya 🙂

bu forumun da bu sayfası, ayarladım, google chrome'da otomatik açılıyor, her gün bir göz atıyorum o sebeple.
"İstanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları" bölümü gördüğüm kadarı ile en çok takip edilen bölüm, şehrin nüfusu da bunda başrol oynuyor, diğer bölümlere sadece ilgilisi bakarken bu bölüme şehirdeki herkes bakıyor, ayrıca belki de tekirdağ ve marmara bölegesindeki insanlar bile bakıyor olabilir, zira balık Fatih'in gemileri gibi karadan geçemiyor. bu izlenme oranı ben dahil bir çok arkadaşın başka şeyler sormasına da sebep oluyor burada. bu yanlış, forum kullanma adabını bilmediğimizin kanıtı, ama yapıyoruz zira okunma oranı o denli yüksek ki istediğimiz yanıt bize daha çabuk ulaşıyor. beraberinde benzer düşünen insanlar arasında arkadaşlıkların oluştuğu bölüm, farklı düşünen insanlar arasında da tartışmaların. sayı artınca dinamikler iyice belirginleşiyor, gruplaşmalar, abi-kardeş ilişkileri, ustaya saygı kuşağı vb... bu manada benim gördüğüm yerden bu bölüm forumun can damarı diyebilirim. diğer konu başlıklarını ezmeyeyim, hepsi güzel, hepsi gerekli, ama burası başka...

şimdi yukarıda bugünün olumsuz raporlarını okuyordum. bu vesile ile; geçmiş olsun balık tutamayan ve kaderimi paylaşan hobidaşlar, unutmayın bir gün daha deneyim kazandınız ve nihayetinde oltası suda olan tutacak illa balığı, sadece bugün değilmiş o gün. aralarda raporlar var 5 palamut üstü iki sarı, çimende iki lüfer iki sarı. bazısında lokasyon yok, bazısında hiçbir bilgi yok, bazısında gün saati yok. yani bir balık var orada, bugün tutulmuş, ama nerede, hangi yöntem ile, hangi zaman aralığında tutulmuş belli değil. her mesajda olduğu gibi aşağısında bir "beğen" butonu var. beğeneyim de neyi beğendiğimi bilmiyorum ki?

çok kez yazıldı söylendi, benim üzerime vazife de değil ama ben de söyledim, başka üyeler de bu husuta sıkıntılarını dile getirdi, ama kullanıcı çeşitliliğinden ötürü bu iş çözülemiyor belli ki. rapor bir satır ve bir fotoğraftan ibaret, e böyle olunca beriki soruyor,"hocam tebrikler, hangi yöntem ile aldınız?" sonra bir yanıt geliyor ama yanıt iki sayfa sonra, o arada bir diğeri soruyor, haklı olarak "nokta atışı değilse de kabaca ne taraflardan aldınız?" bu böyle uzayıp gidiyor.

bakın forumumuzda "beğen" butonu var ve bu sayede hızlıca bir hissi ifade ediyoruz. adamlar bunu yeterli bulmamış "hayret et" "öfkelen" "çıldır" "çıldırarak kudur" butonları filan yapmış dünyanın en çok takip edilen sitelerinde. bize "beğen" kafi. fazlasını istemiyoruz.

ancak moderatör arkadaşlar teknik olarak mümkünse, aynı anketlerde yaptığınız gibi, rapor açacak arkadaşlar için, daha da önemlisi raporu okuyacak arkadaşlar için kolaylık olması açısından "cevapla" butonuna tıkladığımızda altta bir doldurma formu otomatik olarak açılsa;

1: Lokasyon a) Avrupa b) Asya
2:Lokasyon a)boğazın üst kısımlar b)boğazın orta kısımları c) boğazın alt kısımları
3: Av zamanı a)sabah suyu b) 10-16 arası c)akşam suyu d)gece ---------not bu seçenek çoklu işaretlenebilir olmalı tüm gün avlanan da var
4: Avlanma şekli a) tekneden b)sahilden
5: Avlanma şekli tekneden ise a)çapari b)sıyırtma c)yemli d)diğer (dinamit - ağ)
6: Avlanma şekli sahilden ise a)surf b)spin c)lrf d)diğer (kepçe ile, karada yaşamaya ikna yöntemi ile)

diye açılsa, o takdirde insanlar bu formu doldurur. bazılarına yazmak zor geliyor, özellikle cep telefonu ile yazanlara, bazıları da yeteri kadar önemsemiyor, ama işleri onlar için kolaylaştırırsanız bilgiyi paylaşırlar.

şimdi yukarıda aleleacele oluşturduğum bilgi formunun eksikleri vardır, kafayı kırarsam oturup tüm avları kapsayan bir tablo yapabilirim de, meseleyi anladınız siz. böyle bir form saysesinde sadece şu sorular kalır geriye :
takım bilgisi... hem avcı olan hem de ekipman, bir tek bu sorulabilir. bunun için tablo hazırlanamaz zira inanılmaz çeşitlilik arzediyor.

böylelikle bizler de rapor açarken daha az kelime kullanırız. gördüğümüz raporlar da daha çok bilgi içerir. şimdi ben ne yapayım palamutun fotoğrafını, bende önden yandan kuyruktan çekilmiş bir sürü palamut fotoğrafı var, bana lazım olan nasıl nerede kaç kişi, ne zaman aralığında avlanmış olduğu, bunu da üyeler yazmıyor ise onlara çoktanseçmeli bir form ile bilgiyi aktarmalarının kolay olduğu gösterilebilir.

moderatörlere arzederim.
saygılarımla...
Agzina saglik agabey ama nerdeeee

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Balik oldumu aksiyon maksiyon rapala/kaşık dinlemiyor bugun ki baliklari her turlu renk rapala ve kasikla denedim alamadim 3,5 tl lik rapala ustelik 3-4 atistan sonra su alip batan rapala ile aldim bu is kismet isi yanimdakiler sifir cekti olay bu kismet isi 🙂

upload_2016-10-31_7-34-30.png

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back