Söylediklerinize harfiyen katılıyorum,"Oltayla üç-beş balık daha fazla yakalayalım diye Türk halkı 10-15 liraya çinakop yemesinmi?Unutmayınki tekneler balık avının esas sahibi ve biz oltacılar bu işin amatör hobi sahibiyiz"
"Yalayamadımız dişlilerin büyük bir kısmı Rusların ve Akdenizdeki Fransız ve İtalyanların midesinde bulursunuz."
bu sözlere katılmıyorum.
ülkemizde balık neslini tüketen yasa dışı trol avcılığı, midyeciler ve boğazı boydan boya kapatan gırgır tekneleri. ben size şöyle bir örnek vereyim yanlış hatırlamıyorsam 2012 senesi gırgırların çoğu karadenize palamut peşine gittiler boğazda 3 5 tane gırgır dışında gırgır teknesi kalmamıştı. o sene hem kıyıdan hem de tekneden bol balık alınmıştı. bir sene boğaza gırgırları sokmayın bakın bakalım nasıl balık oluyor. bol ve ucuz balık yenmesi isteniyorsa önce balık popilasyonunu arttırıcı faaliyetler yapılmalı.
eskiden beykozda sağlam bir mera vardı izmarit olurdu oralarda, ve lüfer sezonunda lüferler o koya yemlenmeye girerlerdi şimdi ne izmarit var ne başka birşet. taş bırakmadı midyeciler orada. gece üsküdarda kasım aylarında av yaparken önümüzden sürekli trol çekiyorlar. gece olduğu için de denetlenmiyor.
gırgır bir sürüyü çevirdiğinde bu küçük bu büyük diye ayırma şansı yok ama kıyı balıkçılığında gerçek amatör balıkçılık yapan arkadaşalr için söylüyorum küçük balığı iade etme gibi bir şans oluyor.
çinekopa boy limiti getirdiklerinde kasalarca yavru balığı ölü şekilde denize döktüklerini az görmedim. gırgır tekneleri hem mazotu uygun alıyorlar hemde iç sularda avlanıyorlar, gitsinler açık denize orada avlansınlar ülke sınrları içinde. adam kıyıya 5 metre mesafeye ağ atıyor ve bunu 24 saat boyunca tekrarlıyor. bence bu söylediklerinizi tekrar düşünün. balık bizim babamızın malı değil kimin midesinde olduğu da önemli değil önemli olan neslini koruyabilmek olmalı. sizin mantığınız bence çok yanlış. diğer ülkelerde bizim gibi bilinçsiz avcılık olduğunu düşünmüyorum. sizin düşüncenize göre bende üsküdarda oturuyorum o zaman her gün ineyim sahile tutabildiğim kadar balık tutayım ki beykozdakilere o balık ulaşmasın üsküdardakiler yesin.
Bindiğimiz dali kesmekte üzerimize yoktur maalesef,
Saygılar
işin ilginç olan tarafı iğnesi batmadı sadece onun vücudundan çıkan çarpmanın iğnesi battı trakonya çarpmasının enfeksiyon yaptığını biliyordum da vücudundan çıkan çarpmanın iğnesinin enfeksiyon yapacağı hiç aklıma gelmezdi.