Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Bende dün benzer görüntüler yaşadım. Sarıyer tarafında kıyıya set çeken ağları görünce sahil güvenliği aradım. Klasik cevabı alınca da sinirle toplanıp Aşiyan'a kadar indim. Üç saat boyunca 175 gr kurşun arkası çalıştım ve sonuçta vuruş bile olmadı. Önümde olta atımı mesafede takalar uzun olta ile çinekop çekerken ben takımı denize gömüp havanın kararması ile eve döndüm.

Arkadaşlar Merhaba, yarın Boğazda balık tutmak istiyorum. Ancak acemilik var. Bana yardım edebilecek birisi var mı? Yarın yanında takılıp biraz ders alacağım birileri 🙂 Çok kafa ütülemem acemiliği atmak istiyorum. Avrupa yakası tercih olabilir... Umarım birileri çıkar...Teşekkürler

Yapabiliceğimiz hiç birşey yok mu bu durum için

Yapacak birkaç şey var aslında...

Öncelikle resimleyin; resmin gününü saatini ve lokasyonunu elektronik olarak kaydeden telefonlarla; çektiğiniz katillerin tekne ismi ve sicil numarası açıkça görünecek şekilde resimleyin.. Bir de o lokasyonu harita üzerine de işaretleyin ki o bölgenin gırgır yasağı bölgesi olduğunu kanıtlamış olun... Bu resimleri elektronik olarak GTHB şikayet adreslerine mail atın ve işlem yapılmazsa işlem yapmayan memurları savcılığa şikayet edeceğinizi; şikayetinizi aynı zamanda CİMER'e de bildirdiğinizi muhakkak ekleyin... Malum, bu memurlar balıkçı reislerinin siyasi etkisinden korkar ama bir tane reis var ki asıl ondan korkarlar; diğer reisler yanında hava-cıva kalır 😉 Bunu elli-yüz kişi yapsa düzenli olarak; yukarıdan da fırça yeseler bir daha kavaklardan aşağı tamir için gelen tekneleri bile salmazlar..

Fiilen de engellemek mümkün aslında; biraz greenpeace işi olacak ama yapmak lazım çünkü balık kalmayacak bu gidişle... 25-30 kayık bunların balığı en çok çevirdiği yerde ve saatte pruvayı akıntıya karşı çevirip sabit duracak kadar gaz vererek avlanacaksın... Avlanmak lafın gelişi, mühim olan orada barikat gibi durmak... Teknelerin etrafını çevirip ağlarını parçalama riskine giremeyeceğine göre defolup gidecek mecburen...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back