Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Şuna açıklık getireyim ses zaten bi vibrasyon yani titreşimdir. Balıkların "duyma" sistemini sağır birinin büyük bi bass amfisi yanından geçerken hissedeceği titreşimi hissetmesi gibi düşünebilirsiniz.
Dogru ama bilmediginiz bisey var ses cok yuksek veya bazi dis etkenlerden yani yankili yerlerde titresim yapar onun disinda hic bi turlu baliga etkisi olmaz cok denedim ama kactigini gormedim baligin ayrintilara dikkat etmek lazim

Son düzenleme:
Çubuklu'ya gitmek icin sabah 06:00 kalktim ama rüzgarı gorunce yatışa devam.Bu rüzgârlı havada kimsenin gideceğini zannetmiyorum.

Aynen,
ki maalesef gelecek haftaya kadar bu rüzgar devam ediyor
Pazar daha yumuşak ancak işlerim var 🙁
Çarşamba durgun gibi gözüküyor
Salı günü az kar yağışı var peşinden denemeye niyetliyim 😀
1 hafta erteliyoruz balığı mecburen 🙁

Bu havada Deneyen varsa da tebrik ediyorum
rastgelsin

Ses bir enerjidir, dalgalar halinde yayılır. Enerji olduğu için maddelere değerse, onları hareket ettirebilir, titreştirebilir.
Ses bir titreşim olayıdır. Sesin oluşması için kaynak, ortam ve alıcı gereklidir. Saniyedeki titreşim adedine frekans denir. Konuşma seslerimiz 2000 ile 4000 hz arasındadır. İnsan kulağının duyabileceği ses sinyali maksimum 20 khz. dir. Hayvanlarda bu değişebilir. Sonar sistemleri de sualtına ses gönderir ya işte o ses gönderici içinde bulunan elementlerin titreşimi sonucu ortaya çıkar. Yani balıkların kulağı varmıdır bilemem ama bir receiverleri olduğu kesin. Kaç hz veya khz duyarlar bilemem ama sonar sistemleri (balık bulucu) genelde yüksek frekanslı olduğundan balığı kaçırmadığına göre çok yüksek frekansları da duyamıyorlar.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back