Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Bu toplanan imzalar max sayıya ulaştığında link ile birlikte toplu şekilde ve gırgırların iç içe kıyıda avlandığı, küçük balıkların tezgahta satıldığı vs. gibi benzer fotolarla aynı gün ve belli bir saatte cimer bimer vs. birlikte benzer formatta kısa ve net birer şikayet yazalım.peş peşe olsunki kesin okunsun, çok olsunki kale alma ihtimalleri yüksek olsun. Emin olun şikayetler inceleniyor, sonuca varılırmı bişeylerin başlangıcı olurmu bilinmez ama balık avlarımız öncesinde buradan varmı yokmu nereye gitsem diye bakan bizler bunu yapmalıyız bence ve başarabiliriz..

ben de imza attım. değişecek mi? bence hayır. balık limitlerini ufaltma, avlanma derinliğini azaltan zihniyete etkisi olmayacaktır. işsizliğin arttığı, ekonominin düzgün gitmediği bu dönemlerde öyle veya böyle balık dar gelirlinin protein ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamakta. zaten sıkıntı içerisinde olan yönetim tezgahlardan balığın azalıp fiyatlarının artması riskini göze alamaz. seneye hamsi boyunda dişliler tezgahlardaki yerini alır maalesef.

ben de imza attım. değişecek mi? bence hayır. balık limitlerini ufaltma, avlanma derinliğini azaltan zihniyete etkisi olmayacaktır. işsizliğin arttığı, ekonominin düzgün gitmediği bu dönemlerde öyle veya böyle balık dar gelirlinin protein ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamakta. zaten sıkıntı içerisinde olan yönetim tezgahlardan balığın azalıp fiyatlarının artması riskini göze alamaz. seneye hamsi boyunda dişliler tezgahlardaki yerini alır maalesef.

Balık fiyatları artmış artacağı kadar, bu zihniyet bizi felakete götürüyor zaten. Bu yılı kurtaralım da seneye bakarız. Bu günün değil aslında şu an on yıl sonrasının balığını yiyoruz.

İmza kampanyasını facebook üzerinden bir kaç grupta paylaştım. Ne kadar etkileşim olursa o kadar iyi. Şahsi hesaplardan,watsaap vs paylaşmak lazım. Belki yoğun bir imza etkisi olursa birilerinin dikkati çeker belli olmaz bu işler..

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz,
RTE çıkar gırgıra, karaya 20 mertede avlanan teknede poz verir,
bir deniz bakanlığı olmayan ülkede tarım ve ormancılık bakanlığı deniz avcılığından sorumlu,
bu bakanlığa inşaatçısı da, ilahiyatçısı da, doktoru da geldi ama bir su ürünleri mühendisi gelmedi,
biz dedik 24 cm olsun kampanyalar yapıldı toplanıldı tv'lere konuşuldu, elimizdeki 20 santimi de kaybettik 18 santime indi lüfer boyu,
bir fetöş çıktı binlerce asker polis görevinden ayırıldı şimdi yerlerine adam koyulamıyor, bir olay olsa bekleme zamanı 3-5 katına çıktı ki bizim şikayetlerimiz hele ki gırgır mış trol müş midyeciymiş kimseyi ilgilendirmiyor artık.
uzun lafın kısası eğer cimer e falan yazacaksanız cevap gelir çünkü yazılı başvurularda cevap verme zorunlulukları var ama tahminimce gelecek olan cevap şu olur: sayın xxx şu kadar tekneye şu kadar ceza kesilmiş bilmem kaç ton balığa el konmuştur çalışmalarımız devam etmektedir falan filan...
biz avrupa değiliz avrupalı da değiliz malesef ve olamayacağız dolayısı ile mevcut durumda avrupai şeyleri de beklememeyi öğreneceğiz.
ben isterim ki boğazın 3-5 mil açığına kadar teknelere av yasağı konsun, boğazda ve çevresinde amatörlere bile belli limit koyulsun denetlensin uymayana ceza kesilsin.
Hepiniz biliyorsunuz amatör balıkçının balık satışı yapamayacağını ama çoğu zaman göz yumuyorsunuz hatta içimizde satanlar da var.
Diyeceğim o dur ki biz azınlığız, burada goygoy yapar kendi kendimize sinirlenir gaza geliriz, 3 gün sonra bir avda yanımızdakine bakar sonrada yanımdaki yaprakları kovara attı diye gelir yine buraya yazarız
Bu döngü de böyle gider.
keşke gitmese.....

İç Kontrol Dairesi Başkanlığı (Faks : 2588519)
Adı Soyadı E-Posta Telefon Numarası Ünvan Görev
Müjgan ÖZBEK mujgan.ozbek@tarimorman.gov.tr 2588507 Daire Başkanı Daire Başkanı
Yukarıda bahsedilen konularla ilgili bu kişiye mail atabilirsiniz.Ancak Tarım ve Orman bakanının sözcülğünü yapan eşimin manevi oğlu ile bu konuda çok konuştuk.Bürokratların ağırlıkta olduğu bir ortam olduğunu ve görece olarak eğitim seviyesinin daha düşük olduğu oy kitlesine göre çalışmalar yapıldığını öğrendim.Bildiğiniz gibi yumurta kapıya dayanmadan bizim millette siyasetçilerde kıpırdamazlar.Balığı geç ,daha deprem için alınan önlemler ve yapılanlara bakmanız yeterli.
Yani şu an deprem olsa bakın ne demiş.
Olası İstanbul depreminin yaklaşık 25 milyon insanın yaşadığı 11 ili etkileyeceğini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Başkanı Jeolog Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “En kötü senaryo, 1509 yılında İstanbul’da yaşanan depreme benzer bir depremin tekrar etmesi. 7.7 büyüklüğündeki bu deprem üç tane Gölcük Depremi anlamına geliyor. Bu deprem bugün gerçekleşirse 80 bin bina yıkılabilir. Minimum 150 bin insanın ölmesi anlamına geliyor. Bu sayı 500 bine kadar çıkabilir” diye konuştu.
Sizce hala insan canını bile aman ekonomik denge bozulmasın,oy oranımız düşmesin,zaten babacan bizim oyları dahada düşürecek, hemen kalem oynatıp enflasyonu düşük gösterelim,ama cebimize giren para eksilmesin anlayışı güden bir siyasi yönetimden bir sonuç alınabileceğine ne kadar inanabiliriz?
Hatta şunu söyleyeyim, bu günler iyi günlerimiz.Kanal İstanbul projesi ekolojik dengeyi alt üst edince İstanbul da bilhassa kıyıdan av yapabilme güzel bir hayal olacak.
Ancak bu bir şeyler yapmayacağız anlamına gelmemeli.Kendimizi kurtaramasak bile gelecek nesilleri kurtarabilmek adına seslerimizi güçlendirmeliyiz.Çünkü elbet bir gün sesleri duyan ve anlayan bir siyasetçi gelir ve olması gereken ne varsa yapar.
O zamana kadar her balık sevdalısına RASTGELE...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back