Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Geçen gün kilosu 35 liradan çinekop aldım pazardan, boyları hepsi iyi görünüyordu. yanımda küçük çocuğumla ilgilendiğim için hiç göremedim poşete ne koyduğuna. eve geldim balıkları temizlemeye başladım, yapraktan küçük yarısı. temizledikçe içimden yedi sülalesine söve söve temizliyorum. pazar uzak olmasa gidip kafasına atacaktım şerefsizlerin. balıkların üstünü çinekop sarıkanatla güzelce kaplamış, altı yaprak doluymuş meğerse. bir daha asla o adamdan balık almayacağım gibi haftaya gereken cevabı vereceğim.

Geçen bir yerde okudum ne kadar doğru bilmem. adam 2 kamışla galata köprüsüne gidiyor bir kamışı açıyor diğerini hiç açmamış. zabıta geliyor 2 kamışla avlanmak yasak diye kamışın tekini alıyor ve günlük 13 tl ceza ödeyeceksin diyor. arakdaş kamışı almak için yetkili birime (adı aklıma gelmedi ) giriyor ve orada da 1 aydan önce alamazsın cevabı veriliyor. bilginiz olsun.

Geçen bir yerde okudum ne kadar doğru bilmem. adam 2 kamışla galata köprüsüne gidiyor bir kamışı açıyor diğerini hiç açmamış. zabıta geliyor 2 kamışla avlanmak yasak diye kamışın tekini alıyor ve günlük 13 tl ceza ödeyeceksin diyor. arakdaş kamışı almak için yetkili birime (adı aklıma gelmedi ) giriyor ve orada da 1 aydan önce alamazsın cevabı veriliyor. bilginiz olsun.
Hangi yasada hangi kanunda hangi kitaba göre işlem yapıp kamışa el koyuyor.

Denizleri yiyip bitiren trollere gırgırlara ses çıkartamıyorlar ama iş gariban oltacılara gelince yok sende iki kamış var birini ver bakalım bu nasıl adalet bu nasıl düzen gücü yeten yetene yok arkadaş bu ülke gelişemez bu zihniyetle😡😡😡😡

Benim bildiğim 1 kişi 3 adet olta ata bilir 3 oltadan fazla var ise el koyma hakkı var.
Denizleri yiyip bitiren trollere gırgırlara ses çıkartamıyorlar ama iş gariban oltacılara gelince yok sende iki kamış var birini ver bakalım bu nasıl adalet bu nasıl düzen gücü yeten yetene yok arkadaş bu ülke gelişemez bu zihniyetle😡😡😡😡
Öyle yasa mı olur arkadaş..
Adam kalkana en az 10 olta yatırıyor , git topla bakalım 🙂

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tarım bakanlığının 2016-2020 yönetmeliğinde deniz ve iç sularda amatör balıkçı için 4 adet olta sınırlaması var. Bu son yasak ile adet sayısı 1 e düşürüldüyse saçma olmuş. Özellikle tatlı su avcılığı için.
cf21f69c012f68d449852d575addb498.jpg

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer amatör balıkçılık belgeniz varsa 4 oltaya kadar atabilirsiniz. Ama yok ise zabıta alabilir. Eğer yanınızdaki arkadaşın belgesi var ise 4 oltada benim arkadaşlar sadece sohbet ediyoruz diyebilir. o zaman dokunamazlar.

Oldukça iyi niyetli bir yaklaşım fakat Galata Köprüsünde avlanmadınız pek sanırım. O adamlar pek de gariban sayılmaz. Yapılan uygulamanın hukuksuz olması bir kenara, o boş oltanın yerini insanlara kiraladıklarını herkes biliyor.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back