Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
malesef daha kucukmus 🙂

Yolcunun El Klavuzu
Yolculuk öncesi ve sırasında size rehberlik edecek bazı bilgiler

Yolcunun El Klavuzu
Cinsiyet Beyanı
Satış Kuralları
El Bagajları
Evcil Hayvan Taşınması
Bisiklet Taşınması
Yolcu Hakları
Tekerlekli Sandalye
Açık Bilet Kuponu
Sıkça Sorulan Sorular
Cinsiyet Beyanı
Sayın Yolcularımız;

Trenlerimizde seyahat etmek isteyen her kişi, ulusal ve uluslararası mevzuatlar doğrultusunda bilet satın aldığında TCDD Taşımacılık A.Ş. ile bir sözleşme akdetmiş sayılmaktadır. Ücreti ödenerek satın alınan “bilet” ise bu sözleşmenin teyidi sayılır.

Buna göre bilet alan her yolcu, TCDD Taşımacılık A.Ş. satış ve taşıma kuralları ile satış esnasında verdiği kişisel bilgilerin doğru olduğunu kabul etmiş sayılmaktadır.

TCDD Taşımacılık A.Ş. bilet satış kanallarından yer seçme opsiyonu kullanılarak alacağınız biletlerde:

Cinsiyet beyanında bulunulması gerekmektedir. Doğru cinsiyet beyanı yolcunun sorumluluğunda olup, yapılan kontrollerde gerçek dışı cinsiyet beyanı tespit edilmesi halinde, yolcuya varsa trende uygun başka yer verilecektir. Verilen yeni yerin başka mevkide olması durumunda aradaki fark ayrıca tahsil edilecektir. Yer yoksa yolcu ayakta seyahat etmeyi kabul etmiş sayılacaktır. Her iki teklifi de kabul etmeyen yolcu trenin durduğu ilk istasyonda trenden indirilecek, seyahatinin devamına izin verilmeyecektir.

İndirimler

El Bagajları
Küçük El Bagajı (Kabin Bagajı)

Trenlere ,sadece yolcu yanında küçük el bagajı (kabin bagajı) ile furgon vagon bulunan trenlerde yolcu yanında fazla eşya aşağıdaki şartlarda taşımaya kabul edilir.

10. 02. 2015 tarihinden itibaren ;

TCDD Taşımacılık A.Ş. trenlerinde geçerli bileti olan yolcular yanlarında kendi denetim ve sorumluluğunda olmak kaydıyla;
YHT Trenlerinde:

Ticari mahiyette olmayan;

65x50x35 cm. ebatlarını geçmeyen 1 parça veya,
55x40x23 cm ebatlarını geçmeyen 2 parça veya,
Tren içerisinde baş üstünde bulunan bölüme sığacak ölçülerde sporcu çantaları( kişi başı iki parça),

trenlerde el bagajı (kabin bagajı) olarak kabul edilerek aşağıdaki taşıma şartlarına göre ücretsiz taşınır
Reis yapacak bisey yok ozaman. 80 olsaydi rahatca girerdin 😀

81kök3 formulu reis. Kök3=1.73 81x1.73=140 kusur. Ben demiyorum matematik diyor 🙂
Ben matematigime guvenerek diyorum yalan yanlis bisey yazmam. Ama sen neye dayanarak mumkun degil yazdin onu anlamadim 🙂 81x81x81 lik kupun capraz kosegen uzunlugu.bu gorsel anlamaniza yardimci olur.
102235 dosyayı görüntüle

2 boyut- 3 boyut farkı..
🤣🤣🤣🤣

yok yok balık başlasın artık. İstanbulluların durumu iyi değil. @murattp kaç kurtar kendini 🤣🤣

Gora tex deniz kullanımına pek de uygun değildir. Tuz gora tex in gözeneklerini tıkar böylece nefes alma özelliği ortadan kalkar. Gora tex kumaşlar daha çok Trakikng- Hiking, dağcılık gibi sporlar için tasarlanmış, vücudu nemli tutmayan kumaşlar dır. Özelliği kumaş gözeneklerinin yapısından dolayı, teri dışarı atarken, yağmur ve nemi içeriye geçirememesidir. Ayakkabılar üst katman giysilerde kıyasla daha çok toza ve kire maruz kaldığı için Gaora tex ayakkabıların özelliği daha çabuk bozulabilir.

En katılacağım mesaj bu olmuş. Salamonun goratex ayakkabısını 6 yıldır sıfır sorunla kullanıyorum ama daha çok şehir için arada dağ yürüyüşlerinde, tabi bu ayakkabıların da bir çok çeşidi var söylenildiği gibi çoğu dağcılık yürüyüş için kullanılır ve tabanları şehir gibi düz zeminlerde genelde çok fazla kayma yapar çünkü fazla dişli yapıları vardır daha çok taş çamur vs. gibi bozuk zeminler içindir araba lastiklerinde günlük kullanım için olan lastikler yada offroad da kullanılan at lastikler gibi düşünebilirsiniz. Kar gibi zeminlerde soğuk konusunda asla başarılı değillerdir bunun için dekatlondan alacağınız 200 liralık içi yünlü kar botları çok daha başarılı ve performanslı ürünlerdir soğuk ve kar geçirmezler ama ayağınız hava almaz terleme yapar uzun süreli kullanımlarda ara ara çorap değiştirerek sıcak kalmak gerekir.

81kök3 formulu reis. Kök3=1.73 81x1.73=140 kusur. Ben demiyorum matematik diyor 🙂
Ben matematigime guvenerek diyorum yalan yanlis bisey yazmam. Ama sen neye dayanarak mumkun degil yazdin onu anlamadim 🙂 81x81x81 lik kupun capraz kosegen uzunlugu.bu gorsel anlamaniza yardimci olur.
102235 dosyayı görüntüle
kamışı tabana çapraz yatıracağız diye düşündük. haklısın bu şekilde olur.

2 boyut- 3 boyut farkı..
🤣🤣🤣🤣

yok yok balık başlasın artık. İstanbulluların durumu iyi değil. @murattp kaç kurtar kendini 🤣🤣

Allahtan bi ayağım İzmir’de de kriz anında biraz rahatlama şansım var.
Zaten gripten dolayı evdeyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O galiba eski ürünlerde vardı, şimdi gore tex şirketi ürünlerimizi tuzlu suda kullanabilirsiniz diyor. Durulayıp asın diye öneriyor.

Gora tex deniz kullanımına pek de uygun değildir. Tuz gora tex in gözeneklerini tıkar böylece nefes alma özelliği ortadan kalkar. Gora tex kumaşlar daha çok Trakikng- Hiking, dağcılık gibi sporlar için tasarlanmış, vücudu nemli tutmayan kumaşlar dır. Özelliği kumaş gözeneklerinin yapısından dolayı, teri dışarı atarken, yağmur ve nemi içeriye geçirememesidir. Ayakkabılar üst katman giysilerde kıyasla daha çok toza ve kire maruz kaldığı için Gaora tex ayakkabıların özelliği daha çabuk bozulabilir.

Tuzlu su gore-tex ürünlere zarar vermez, hava almasına ya da su geçirmezliğine mani olmaz. Basit bir aramayla bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

(link)

Bende salomon bot var, ayağımın doğrudan suya girmeyeceği yerlerde kullanıyorum ama dalgalı, suya girme bulaşma riskim olan yerde çizme/tulum kullanıyorum. Ayakkabı olmuş 1000 tl. Rezil etmeye gerek yok

Salomon daha çok treeking ve dağcılık faaliyetleri için uygun ben taban yapısının özellikle xa proların şehire hiç uygun olmadığını düşünüyorum ama çok profesyonel üretimi ayakkabılar goretex teknolojisi de ayakkabıyı iklimlendirme için zaten

Sevgili Gore tex ürün kullanan arkadaşlarım.
Hatalı bir yönlendirme olmaması açısından bir bilgi düzenlemesi yapayım dedim.Bazı arkadaşlarımız içi yünlü muflonlu botların ayakları sıcak tutacağını belirtmiş ki bu doğru bilinen yanlışlardan biridir.Soğuk havada vücudumuz terlediğinde eğer o ter dışarı atılamazsa sıvı soğuyup bizleri daha çok üşütecektir.O nedenle içerde oluşan sıvıyı dışarıya atan ürünler her zaman daha verimli ve kullanışlıdır. Gore tex ise zaten bu iş için alınan bir üründür.Su geçirmez ve ayağınızın hava almasını sağlar.Zorlu doğa koşulları için hazırlanmıştır.Balıkçılıkta rock fishing disiplininde rahatlıkla kullanabilirsiniz.Ancak beton ,asfalt,mermer gibi düz yüzeylerde yağmur veya karda her ayakkabı gibi dengenizi korumanız lazım.
Uzun yıllardır nike gore tex kullanan biri olarak hayatımda aldığım en iyi bot diyebilirim ki halen kullanıyorum.(2004 de almıştım)
Olay soğuk havada üşümeden uzun soluklu bir av yapmak ise ve bunu uzun yıllar gerçekleştirmek ise uygun hatta ekonomik bir seçim.Minimum ömrü 10 yıl ki o da sadece dikiş noktalarındaki dikişlerin zamanla erimesinden kaynaklanmakta oda rahatlıkla tamir ettirilebilmekte,o sürede değiştirmekte zorunda kalacağımız toplam bot bedelinden çok daha ekonomik bir çözüm sunmakta.
Tabi alternatif olarak size YDS si tavsiye edebilirim malum aslen askeri malzemeler ürettiği ve yerli olduğu için uygun bir alternatif olabilir.Ancak tabi ki bir kıyas söz konusu değildir.
Son olarak bu gün balık patlaması bekleyen arkadaşların raporlarını heyecanla beklemekteyim.🙂
Tüm hobidaşlarıma rastgele.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back