İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Buluşuyoruz Herkesi Bekliyoruz

İnşallah bu seminere gırgır sahipleri katılmazlar. bir keresinde benzeri bir seminerde gırgırcılar çok ağlamıştı yok eve ekmek götüremiyoruz yok bilmem ne diye. bu seferki farklı olsun ve artık radikal kararlar alınsın. boğaz hattı komple gırgır avcılığına kapatılsın. boğazda balık popilasyonunu arttırmak için bence balık yuvaları yapılmalı.

Samimi olmak gerekirse bende bir işe yaramayacağını düşünenlerdenim ama bu gitmemek için bahane olamaz tabi , müsait olan bütün amatör oltacıların yoğun bir şekilde mutlaka katılması gerekir. Gırgırcılar ağlıyorsa biz ağlamayıp lisan-ı münasible sorunları ve çözüm önerilerimizi sunmamız gerekir.Bize yakışan da budur. Katılımla ilgili şartlar var mı bilmiyorum ama kendi adıma katılmaya gayret göstereceğim ...

İstanbul'da olsam kesin katılırdım. Hiç bir şeyin değişmeyeceğini bilsek bile katılmak önemli bence. En azından varlığımızdan haberdar olmaları adına. Yokmuşuz muamelesi yapıyorlar çünkü.

Konu başlığı telefondan bakınca ana sayfada tam gözükmüyor ben ilk başta avlanma belgesi ile ilgili bir soru sandım sonra tıklayıp açınca tam görebildim konu başlığını, belki bu yüzden bir çok kişi açıp okumadı konuyu galiba, Gırgırcılar ağlasınlar 10--20 sene sonra avlayacak balık bulabilceklermi o zaman evlerine nasıl ekmek götürcekler acaba. İstanbul ve Çanakkale boğazı bizim değilde başka bir yabancı Avrupa ülkesine ait olsaydı balıkların göç yolu diye sadece gırgırlara değil, bütün her türlü ağ ile avlanmaya yasaklarlardı sadece olta balıkçılığı serbest olurdu doğrusuda bu zaten o göç yollarından balıklar rahatça geçebilip üreyebilseler bütün denizlerimizde zaten balık bol olur.

Sosyal sorumluluk projesidir bu aslında. Bu işe gönül vermiş herkes elini taşın altına sokmalıdır. Balık avı turu olsa daha fazla ilgi görür hem organizatörler hemde katılan oltacılar açısından.
Peki şimdi niye kimse pek oralı değil?

Back