İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Buluşuyoruz Herkesi Bekliyoruz

tatlı su iç sular için orman ve su işleri bakanlığından orman işletme şefliğinden günlük avlanma fişi almanız gerek, o konu bambaşka. Cezası da ağırdır.

Televizyonda izlemiştim. İzmir'de bir çalışma yapılmıştı. Hatırladığım kadarıyla beton ve demirden yapılan haç biçiminde bloklar, ava yasak olan denizlere bırakılmıştı. Dibi tarayan ağlar böylece yırtılacaktı. Caydırıcı bir yöntem gibiydi. Fakat başarılı olundu mu bilmiyorum...

50873.gif
119.png

Koray bey yıllardır bizde sizin gibi düşündüğümüz için bir şey olmadı maalesef.haklısınız da lütfen benim söylediklerimi de sivri dillilik olarak algılamayın. şunu özellikle belirtmek isterim ki yaptığımız yada yapmaya çalıştıklarımızın bir yankısı olarak il tarım tarafından bizzat bizden talep edilen bir organizasyondur bu. müdür yardımcısı direk muhatab ve kesin katılacak ve büyük ihtimalle müdür de katılacak. balıkla ilgili hiç birşeyin kesin olmadığını tüm oltacılar olarak bilmemize rağmen nasıl bu kadar kesin yargılara varabiliyoruz onu da hayret içinde izliyorum.biz bir amaçla kurulmuş basit bir feysbuk grubu olarak faydalı işler yaptığımızı düşünüyoruz ve bunun reklamını da diğer kalabalık gruplar gibi yapmıyoruz belkide eksiğimiz bu. ancak sadece nisan ayı içerisinde bu seminer ve kan bağışını organize edebilmemiz çabaladığımızın göstergesidir kanaatindeyim. bu süreçlerde sizden destek alamayacaksak kimden alacağız onu da bilmiyorum. küçük balığı alma tutma yeme diye kendi çapımızda eylemeler yaparken şimdi belediyenin afişlerinde bile görüyoruz, denetimlerin sıklaştığına şahit oluyoruz. birinci vitesle yol alınamaz ama birinci vites olmasa hareket edilemez. yavaş yavaş da olsa ilerlemek hızlıca yok olan sucul hayat için hayati önem taşımaktadır... lütfen artık çözüm düşünelim çünki teşhisi herkez koyabiliyor ve biliyor. Saygılar...
Cihan Bey, kanun koyucu ve o kanunu uygulaması gereken merciler bu konuda adım atmadıktan sonra biz her gün seminer yapsakta bir anlam ifade etmez. Anlatmak istediğim bu. Yoksa uğraşlarınız takdiri hak ediyor tabi ki. Seminerin yapılacağı gün herhangi bir pürüz çıkmazsa inşallah seminere katılmaya çalışacağım.
Geçtiğimiz lüfer sezonunda olta attığımız avlağın hemen 5-6 mt. ilerisine ağ atan küçük tekneleri sahil güvenliğe haber verdiğimizde aldığımız cevap ''onlara serbest, bir şey yapamayız.'' oldu. Boğaz hattında avlanan arkadaşlarımız gırgır teknelerini yanı başlarında buldu, haberlere bile çıktılar. Kanunda açıklıklar olduğu sürece her konuda istismar edenler çıkıyor. Kıyıdan belirli bir mesafeye ağ atmak yasaksa bu büyük-küçük her türlü deniz taşıtını kapsamalı. Amatör balıkçı belgesi ise bence devlet hazinesine ek gelir amaçlı bir şey. Olsa da olur olmasa da olur. Balık sevdasına gönül verdiğimiz için aldık cüzdanda duruyor o ayrı.
Konuşulması gereken çok konu var. Fırsat bulup seminere gelebilirsem uzun uzadıya konuşuruz.
Emeklerinizin boşa gitmemesi dileğiyle, saygılarımla.

Konuyu sabitledim arkadaşlar, işlerim gereği sezonum başladığı için, aranızda olamayacağım belli bir süre ara ara girip kontrol etmekle yetiniyorum gelişmeleri. Arkadaşlarımız yine güzel bir proje ile ellerinden geleni yapıyorlar.

Bizlere düşen zamanı olan dostlarımız katılım yapabilirlerse en azından ne kadar fazla olduğumuzun farkına varsın Tarım İşleri çalışanları, bizim de haklarımızın olduğunun ve sunulan fikirlerin tüm balıkçlılık camiasına faydası olacağının altını çizmeliyiz..

İnşallah en azından derdimizi anlatmakta başarılı oluruz, vakit ayırıp bir araya gelmeleri bile büyük bir olaydır.

Arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum 🙂

Arkadaşlar seminer bu gün ve herkes davetlidir, en azından safımızı ve amacımızı belli etmek için
sürdürülebilir sucul hayat için en azından bir adım.

Katılamadıgım için çok üzgünüm nasıl geçti
güzel geçti. vakıf olmadığımız bikaç konu hakkında fikir sahibi olduk. İl müdürü ve yardımcısı ve ekipleri toplantıya KATILDI. bizim beğenmediklerimiz dinlendi. öğretim üyeleri ile fikir alışverişi yapıldı. İLK kez amatörlerle bir arada olmanın faydaları ve devamı hakkında fikir birliğine varıldı...

İstanbul'da olmadığım için gelip destekleyemiyorum fakat konuşmanın İstanbul odaklı kalmamasını rica ediyorum. Mesela Güneydoğu bölgesinde hiç bir denetim yok.

Back