İstanbul'dan Selamlar

Herkese selamlar saygılar...
Zonguldak'tan İstanbul anadolu yakasına 2 sene önce taşınmak durumunda kaldım. Bu sene zonguldak'ta yaptığım hobime İstanbul'da devam etmek istiyorum.
Karadeniz'de uçsuz bucaksız deniz görüp sakin yerlerde avlanmaya alıştığımız için boğaz tarafları beni boğuyor resmen. En çokta insanların saygısızlığı ve açgözlü hareketleri. Sözüm meclisten dışarı iyi insanlarda var elbet.
Bu yüzden bende gözümü Riva, Şile taraflarına diktim. Lüfer levrek palamut peşindeyim. Kara avcılığıda yaptığım için haritaları ve saatlerce uydu görüntüsünden mera arayıp keşif yapmayı çok severim. Sahilköy, kumbaba, rivada bulunan koylar gibi yerlere 2şer kez denemelerde bulundum. Boş döndüm ama umudum yüksek. Balık olmasada doğada olmanın tadıyla yetinebiliyorum. Spin tercih ediyorum ama duruma göre surf oltam ilede seve seve avlanabilirim. Bu avlarda farklı gr kaşıklar ve sakin denizde ise su üstü sahte ile deneme yaptım. Doğru iz peşinde miyim? Başka mera, takım ve stil önerisi olan varsa seve seve dinlerim. Herkese teşekkürler kazasız belasız avlar dilerim.

Selamlar, hoş geldiniz.
Sahadan raporlarınızı dört gözle bekliyor olacağız. İyi forumlar, bereketli avlar.

Herkese iyi forumlar. Babamın doğum gününün yaklaşması vesilesiyle bu siteye yolum düştü. Kendisi uzun yıllardır amatör olarak hobi amacıyla İstanbul boğazında ve Baraj gölleri başta olmak üzere birçok tuzlu ve tatlı su avlaklarında olta ile balık avcılığı yapıyor. Boğazda çoğu zaman istavrit için at çek yapıyor fakat mevsimine göre büyük balık için de yemli veya at çek şeklinde avlanmayı seviyor. Tatlı suda ise yayın, sazan, turna ve diğer büyük balıkları hedefleyecek şekilde dip veya gezer dediğimiz şamandıralı sistemi hazırlıyor. Esas soruma gelecek olursam; Babamın çok vakti ve imkanı olmadığı için olta kamış vs inceleyecek veya satın alacak zamanı olmadı. Elinde olan bir adet oltasını her yere giderken kullanıyor. Benim de her ne kadar ilgilendiğim bir hobi olsa da işin detayından anlamıyorum sıfır bilgi ile inceleme yapıyorum. Sizlerden hem boğazda denizde hem de tatlı suda kullanabileceği hem küçük balığı hem büyük balığı çekebileceği, kullanışlı olan ve maddi açıdan tuzlu olmayan malzeme önermenizi rica ediyorum. Detaydan anlamadığım için ne isteyeceğimi net olarak bilmiyorum ama hem makine hem de kamış hem de daha ne lazım olursa önerirseniz sevinirim.

Merhaba,

Balıkçılığa yeni başladım ve hem tatlı su hem de tuzlu suda av yapmayı denemeye çalışıyorum. İstanbul’da yaşıyorum, fırsat buldukça farklı yerlerde oltamı atıyorum. Burada hem tecrübeli arkadaşlardan bir şeyler öğrenmek hem de kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Herkese rastgele! 🎣

Merhaba arkadaşlar;
Bugün itibari ile bu işe başlamayı hevesle kafaya koydum sadece heves olarak kalmayacağını kafa dinleme, hobi, spor vb. gibi uzun bi süre balıkçılığı hayatıma katmak istiyorum. Birkaç gündür ekipmanları ve bazı terimleri internet üzerinden öğrenebildiğim kadarıyla öğrenebildim, siz deneyimli arkadaşlarımdan tavsiyeler isteyeceğim çok yeni olduğum için terimlerde hatam olursa affedin. İstanbulda yaşıyorum işimden dolayı sık şekilde ava çıkabilirim. Çoğunlukla İstanbul Boğazında avlanacağım bundan dolayı Surf Kamış almam gerektiği kanısına vardım. Surf olta kamışı alarak Çapariyle başlayacağım ama aynı zamanda ara ara oltamın imkan verdiği şekilde kurşun arkası ( diğer adı yemli mi oluyor bilmiyorum yada farklı bir terim mi bu kurşun arkasıyla yemli denilen terimler bu konu içinde yardımınızı isteyeceğim açıklık getirebilirseniz sevinirim) çalışmak istiyorum. Surf olta aldığım surette ileri zamanlarda bu bahsettiğim kurşun arkası veya yemli denilen avlanma tekniklerini uygulayabilir miyim. Sadece kamışlar hakkında bilgiye sahibim, baktığım kadarıyla 4.20 bi surf olta almaya karar verdim. Daiwa Shorecast S 420cm 110-225gr 3P Surf Olta Kamışı araştırdığım kadarıyla bütçeme de uygun gibi geliyor bu kamış benim işimi görür mü veya başka bir öneriniz olur mu? Bütçem 7-8k. Bu fiyata kamış ve makine alarak bu spora giriş yapmak istiyorum. Makineler hakkında hiçbir fikrim yok. Sizlerden kamış ve makine konusunda bana yardımcı olmanızı isteyeceğim çok teşekkürler iyi akşamlar. 🙂

Son düzenleme:
Back