İstanbul'dan Selamlar

Cemil abi çok güzel anlatmış, ben de yer hakkında yorum yapayım.
Beşiktaşın o keşmekeşinde olta atılacak bir karış yer bile olduğunu sanmıyorum. (hiç o gözle etrafı kesmedim ama sanırım uygun yer yoktur)
Eğer toplu taşıma kullanacaksanız beşiktaşa geldikten sonra bir aktarma daha yaparak kuruçeşmeden tarabyaya kadar sahilin her köşesini değerlendirebilirsiniz.
Yok eğer aracınızla gelecekseniz benim şahsen en kolay park yeri bulabildiğim noktalar emirgan ve tarabya.
Tabi hafta içinden bahsediyorum, hafta sonu park yerinin p'si bile bulunmaz.

Gökhan bey merhaba,
İstanbulda yaptığımız av sitilleri;

Spin avcılığı;
Genelde eylül aylarında Lüfer familyası avlayabilirsiniz..
Akşam üzeri ve sonrasında sabah güneşi doğduktan 1 saat sonrasına kadar , av yapabilirsiniz.
Gerekli malzeme: iki parçalı spin oltası..
Ve spin makinesi ile birlikte rapalalar.

Boğaz da surf ( kurşun arkası)...
Gerekli malzemeler;
Tercihen, 3 parçalı surf kamış tepe atarı 200/250 gr ..
Makina olarak ; 8000 lik jig veya surf kafalı makinalar..
Yem olarak: 5/9 cm arası rapalalar..

Yemli avı: Maddi durum elverişli değil ise surf oltayla ve aynı makine ile devam..Mantarlı 3 iğneli zoka, istavrit flota..

Çapari avı; istavrit çinekop, mezgit, palamut..
Yemli kamış veya surf kamış takımı ile devam.

170 - 185 hatta 200 gr kurşunlara dayanacak bedenlerde çapariler..

Lrf avcılığı: 0-10 gr atar aralığındaki kamışlar ile,
3-5-8-10 gr arası jigler ..
Makine genelde 1000 yada 2000 lik yedek kafalı olması büyük avantaj..

Ama lütfen kamış, makina , ip , sahte seçimlerinizde forumdan destek bilgi alın!!!

Fazla detaya girmeden, genel yazdım..
Daha eklenecek çok bilgi var!!
Rast gelsin.🙂
Cemil bey sizin deneyim ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim en kısa zamanda sizinle görüşmek isterim teşekkürler telefonunuzu kaydettim sağolasın

Sevgili balık tutkunu dostlar aranıza katılmaktan dolayı çok memnunum profesyonel arkadaşlarin tecrübeleri vedeniyimlerinden faydalanmak gerekli diye düşünüyorum tabiki kendi avlarında da bahsedip benim gibi bu işe gönül veren dostlarla Bilgi paylaşımi içersinde olmak isterim herkese rastgele

Back