İstanbul'dan Selamlar

Merhaba ismim Recep,İstanbul'da yaşıyorum bu hobiyle uğraşanları sürekli görüyordum fakat ilgimi pek çekmiyordu son zamanlarda ise merak saldım ve keyifli bir uğraş olabileceğini düşündüm,benden daha fazla bu konuyla ilgili olanların bu forumda olacağını düşündüm,zamanla kendi başlangıç tecrübelerimi benden sonraki arkadaşlara aktarmak ve benden önce başlamış abilerime danışmak için aynı zamanda keyifli vakitler geçirmek için buradayım herkese keyifli akşamlar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 hafta önce olta balıkçılığına başladım ve şu an surf takımı ile avlanıyorum. Birkaç gündür LRF disiplinini keşfettim. Hem avlanması hem de izlenmesi gayet keyifli ve zevkli geldiği için LRF tarafına yönelmek istiyorum.
Yenikapı'da oturuyorum. Karaköy yakın çevrede kıyıdan avlanabileceğim, hissiyatı ve aksiyonu güzel bir LRF kamışı arıyorum. Makineyi daha sonra alacağım. Bütçem 1.500-2.000 TL civarında.
Hafif jighead ve küçük silikonlarla, özellikle istavrit tarzı küçük balıkları avlamayı düşünüyorum. Bu yüzden hafif takımlarda hissiyatı ve aksiyonu iyi olan bir kamış arıyorum.
Bu bütçede gerçekten tavsiye edebileceğiniz bir kamış varsa önerilerinizi bekliyorum. Özellikle kullanan arkadaşların deneyimleri benim için önemli. Teşekkürler.

Balık tutma felsefesi benim için çok özel ve ruhumu dinlendiren bir bedindir.Cok kaliteli bir protein gibi düşünebilirsiniz. Benim için su kenarında geçen saatler, kovayı doldurma yarışı değil; ruhumu doğanın kucağında dinlendirme ritüelidir.
Oltayı suya bıraktığım o ilk büyülü an, dünyanın tüm yükünü kıyıda bıraktığım, zamanın durduğu andır. Saatlerce hiçbir şey yakalayamasam bile içimde en ufak bir hayal kırıklığı olmaz; çünkü bilirim ki boş dönen bir kova, aslında doğanın sessizliği ve huzuruyla tıka basa dolmuş bir kalbin habercisidir.
Suyun ritmi bana hayatta her şeyi kontrol edemeyeceğimi, asıl erdemin sabırla akışa teslim olmak olduğunu fısıldar; işte o an, dış dünyanın gürültüsü tamamen çekilir ve insan uzun zamandır duymadığı kendi iç sesinin o eşsiz melodisini yeniden keşfeder.
İstanbuldan herkese merhabalar...

Back